Manifestul Coalitiei pentru o Guvernare Curata

Coalitia pentru o Guvernare Curata este un program comun al mai multor organizatii neguvernamentale din Romania, care continua eforturile Coalitiei pentru un Parlament Curat si completeaza proiectele inviduale ale organizatiilor partenere.

Obiectivul principal al acestei coalitii este realizarea unei guvernari curate in Romania, adica a unei guvernari care distribuie bunurile publice, fie ca e vorba de aplicarea legii sau de asfaltarea drumurilor, in mod onest si impartial, astfel incit fiecare cetatean platitor de taxe sa primeasca in mod echitabil servicii pentru contributia sa.

Desi Coalitia pentru o Guvernare Curata si ONG-urile care o compun coopereaza cu guvernul si partidele politice pentru adoptarea si implementarea unor proiecte de lege din sfera bunei guvernari si a anticoruptiei, marca distinctiva a acestei aliante este credinta ca actiunea umana, nu legile si sistemul represiv, este cea mai eficienta arma contra coruptiei politice.

O tara trebuie sa aiba legi bune. Dar legile bune singure nu fac o tara curata si o societate buna. Numai oamenii care au de pierdut din pricina coruptiei, daca actioneaza direct, in pofida riscurilor, pot realiza aceste lucruri. Aceste actiuni constau in monitorizarea actului guvernarii centrale si locale, in demascarea actelor de coruptie si in promovarea practicilor bune.

in anul 2004, aproape o suta de parlamentari care nu corespundeau criteriilor Coalitiei pentru un Parlament Curat si fusesera tinta campaniei negative a acesteia nu au reusit sa reintre in Parlament. Acest succes trebuie continuat prin eforturi sustinute la nivel central sau local.

Mai mult decit o alianta, deschisa oricui militeaza pentru integritate in politica, Coalitia pentru o Guvernare Curata este un model de actiune. Toti cei care asteapta ca Europa sa ii elibereze de jugul coruptiei autohtone au de fapt arme la indemina si sint singurii care pot face ceva.

Actionati singuri, pasnic dar decisiv, prin mijloacele societatii civile.

Acesta e mesajul Coalitiei pentru o Guvernare Curata.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *