Mihai Goțiu

ManiFest anti fracturare hidraulică. Festival la Puiești

Grupul Fără Fracturare, Grupul de Intervenție Civică și Rezistența Pungești, în parteneriat cu Primăria Puiești (jud. Vaslui) au demarat organizarea Festivalului ManiFest, programat să se desfășoare la Puiești, între 6 și 8 septembrie.

Harry Tavitian, KUMM, Petra Acker si Tzuk, Omul Gnom, Rotaru, R.U.S.T, Trei Parale, Lish, Aria Urbană, Division of Joy, The Nice o’clock band, Gologan (Bulgaria), Darren Nessbit (UK) și, posibil, Alternosfera (Moldova) sunt printre artiștii care au confirmat până acum participarea pro-bono la festival. Cazarea, transportul și masa invitaților vor fi suportate din donații și, parțial, de Primăria Pungești.

”În organizarea acestui eveniment avem sprijinul primăriei locale, vom avea sponsorizari de la persoane fizice, mai ales, evenimente de fundraising în mai multe orașe ale țării, inclusiv în diaspora (avem grupuri de inițiativă în mai multe orașe), dar și din partea activiștilor din Marea Britanie, de la No Dash for Gas, care vor organiza un festival antifracturare acolo, în perioada 14-20 august, la care vor promova și evenimentul nostru. Avem și câteva promisiuni de sponsorizare ale unor firme”, se arată într-o scrisoare a organizatorilor trimisă jurnaliștilor și artiștilor de la care așteaptă sprijin. ”Este o dinamică fantastică, am demarat acum câteva zile și deja ideea capată o amploare incredibilă. Se pare ca acest festival era așteptat de multă lume”, se mai arată în scrisoare.

Comuna Puiești este una dintre localitățile  din județul Vaslui vizate de exploatarea prin fracturare hidraulică a gazelor de șist. Consiliul Local Puiești a adoptat două hotărâri prin care se interzice fracturarea hidraulică pe teritoriul comunei. Ambele au fost atacate în instanță de către Prefectura Vaslui, care, de altfel, a atacat 15 hotărâri similare ale consiliilor locale din județ.

Foto: Începutul construcției taberei anti fracturare de la Puiești (foto: farafracturare.ro)

prima-piatra-Puiesti fara fracturare


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “ManiFest anti fracturare hidraulică. Festival la Puiești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *