Romania Curată

Live: lansăm raportul cercetării ValueMed

Vă invităm să urmăriți live lansarea raportului nostru de cercetare care, în premieră națională, va sta la baza unei noi abordări prin care finanțarea sistemului de sănătate să răspundă în mod real nevoilor populației din România! Prezentarea și dezbaterea se desfășoară în cadrul Conferinței Naționale de Farmacoeconomie și Management Sanitar de la Poiana Brașov.

Raportul de cercetare privind determinarea valorilor specifice României ale instrumentului EQ-5D este realizat în cadrul proiectului ValueMed – elaborarea de politici publice în domeniul sănătății prin utilizarea studiilor de evaluare a tehnologiilor medicale, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Societatea Academică din România, împreună cu Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate și Asociația Națională pentru Protecția Pacienților derulează un proiect de cercetare inovator, axat pe determinarea calității vieții în raport cu starea de sănătate.

Rezultatele proiectului vor putea fi folosite și pentru a identifica eventuale diferențe de calitate a vieții între populația majoritară și diverse grupuri de pacienți sau comunități vulnerabile. Pe aceste date vor putea fi fundamentate politici și programe care să reducă inegalitățile, astfel încât întreaga populație să se bucure de aceeași calitate a vieții. 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *