Liste candidati UDMR

Ca urmare a monitorizarii imaginii publice a candidatilor la Parlament, coalitia considera ca urmatorii candidati nu intrunesc criteriile de integritate morala ale societatii civile. Acest calificativ nu implica in nici o forma ca acesti candidati au incalcat in mod necesar legi ale statului roman sau ar trebui deferiti justitiei. Nici nu implica egalitatea situatiei lor, situatiile fiind foarte diferite si necesitand o judecata de la caz la caz. Evaluarea s-a realizat pe baza criteriilor coalitiei agreate cu partidele politice (pe scurt, traseism, colaborare cu fosta Securitate sau regimul Ceausescu in general, utilizarea unei pozitii publice pentru folos personal sau familie, discrepanta intre veniturile declarate si sursa transparenta de venit, incalcarea principiului concurentei echitabile prin favorizarea clientilor personali sau de partid). Au fost evaluate contestatii pana in ultima zi, mult dupa termen, cele reusite determinand retragerea candidatilor de pe listele noastre. In prezent, aceste liste includ 95 de persoane de la PSD+PUR, 9 persoane de la Alianta DA, 46 de persoane de la PRM si 3 de la UDMR.

Judetul Covasna

Puskas Valentin-Zoltan. Desi senator a fost concomitent presedintele Uniunii Cooperativelor Mestesugaresti din judetul Covasna, numita astazi ATCOM-Covasna, la care detine 18% cota parte din totalul partilor sociale. Are o casa la Sf. Gheorghe de aproape 200 mp, o casa de vacanta de 50 mp, un Audi A4 cumparat in 2003, trei terenuri intravilane care cumuleaza o suprafata de 2.300 mp.

Judetul Harghita

Verestoy Attila In 1998, firma IVO SRL, apartinand senatorului Verestoy Attila si cumnatului sau Ferenczy Karoly, a cumparat la o licitatie organizata de FPS Fabrica de Bauturi din Miercurea Ciuc, care inchiria o parte din instalatiile de fabricat alcool unor firme patronate de Csibi Istvan. Firma Hungastro, apartinand tot senatorului Verestoy Attila, una dintre cele opt societati selectate la nivel national pentru emiterea tichetelor de masa, a fost cercetata de Consiliul Concurentei si amendata impreuna cu celelalte pentru incalcarea Legii concurentei. Averea sa este apreciata de revista Capital la 25 de milioane de dolari.

Judetul Bihor

3. Pete Stefan, senator, a fost implicat in afaceri in domeniul alimentar-agricol chiar in perioada 1998-2000 cand era secretar de stat in Ministerul Agriculturii. In 1999 infiinteaza Fixing SRL cu profil comercializare produse alimentare, cu actionari Spirt Drojdie SA (la care era actionar si administrator), el insusi ca persoana fizicasi contabila sa, astazi aflata, conform presei oradene, in investigatia PNA. In 2000 cand a primit mandatul de senator era administrator la

S.C. Spirt-Drojdie S.A., neradiat nici azi desi societatea se afla din 2001 in reorganizare juridica. Detine pe langa un apartament si o casa de vacanta (in coproprietate) pe un teren de 1000 metri patrati, un autoturism Skoda Octavia din 2004 si depozite bancare declarate de 9.000 dolari si 54 milioane lei, 40 de hectare agricole.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *