LANSAREA CELEI DE-A TREIA EDIȚII A COALIȚIEI PENTRU UNIVERSITĂȚI CURATE – CUC III (2015)

Miercuri 27 mai 2015 dăm startul oficial al celei de-a treia ediții a Coaliției pentru Universități Curate, proiect în cadrul căruia vom evalua și monitoriza integritatea și buna guvernare în universitățile publice, vom căuta soluții la problemele identificate și vom demasca public neregulile găsite.

Evenimentul de lansare se va desfășura pe data de 27  mai, începând cu ora 10:00 la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din București, Șoseaua Panduri nr. 90, fiind realizat cu sprijinul Asociației Studenților din Facultatea de Psihologie și Știintele Educației, Facultății de Psihologie și Știintele Educației și al Universității din București. În cadrul aceluiași eveniment vom prezenta Topul transparenței paginilor web a universităților și vom discuta pe tema integrității și bunei-guvernări în universități studenţi, profesori, membri ai organizaţiilor non-guvernamentale și jurnalişti.

Vă așteptăm alături de noi, fie că sunteți studenți, profesori sau cetățeni care mai au un gram de speranță că putem ridica sistemul de învățământ de la pământ și că împreună putem construi universități curate, în care integritatea să constituie o valoare fundamentală.

Acest eveniment face parte din proiectul „Schimbarea mediului universitar prin implicarea studenților şi schimbul de bune practici”, co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă. Societatea Academică din România (SAR), alături de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) și Federația Studenților din Elveția (VSS-UNES-USU).

Organizatiile membre ale Coalitiei pentru Universitati Curate (la 21 mai 2015) sunt:

• Societatea Academică din România (SAR)
• Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR)
• Federația Națională Sindicală „Alma Mater” (Alma Mater)
• Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS)
• Centrul pentru Politici Educaționale (CPE)
• Grupul pentru Reformă și Alternativă Universitară (GRAUR)
• Centrul pentru Studiul Democraţiei
• Fundaţia CAESAR
• Centrul Euroregional pentru Democraţie (CED)
• Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI)
• Centrul de Cercetare în Etică Aplicată

Găsiți mai multe informații despre eveniment aici.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *