Mihai Goțiu

Jurnal post-alegeri, de pe peretele lui Perjo. Și două mari mistere

Textul de mai jos nu se dă peste cap precum un deț de țuică, ci se degustă precum un vin sec la senectute. A se lua după fiecare fragment câte o pauză de respirație și, eventual, puțin miez de nucă, o boabă de strugure și o felie de cașcaval. Cu sau fără mucegai. Asta pentru că și fragmentele de mai jos au fost scrise cu pauze mai lungi sau mai scurte, începând de duminică seara (după exit-poll-uri) și până marți pe la amiază. Ar fi putut rămâne și doar pe peretele (de Facebook) al lui Perjo (că lui îi aparțin fragmentele), dar merg și împreună ca un excepțional rezumat post-alegeri. Unde mai pui că nu puteam rata intrarea în eternitate a unui personaj ”model”. Și pentru că Mitică al lui Caragiale avea nevoie de-un fârtat contemporan i s-a spus… domnul Ciucu. Să nu ziceți peste ani că nu știți de ce unui anumit tip de bucureșteni li se va spune ciuci. (Mihai Goțiu)

Așadar, de la Dan Perjovschi citire:

***

duminică, ora 21.10: Deci cum era cu sondaju ăla PNL sau USB?

perjo vot

***

duminică, ora 21.49: În două tururi se pierdea Firea.

***

duminică, ora 21.54: Unde-i domne autonumitul viceprimar Ciprian Ciucu?

***

duminică, ora 22.51: bravo, măi sector unu.

***

duminică, ora 23.41: Eu zic așa: dacă a câștigat un primar care pe urmă intră în pușcărie (sau este deja și rămâne definitiv acolo) el să plătească din buzunar reluarea alegerilor.

***

luni, ora 00.56: Cum să votezi măi frate pe cineva aflat în pușcărie și care-i acolo pentru că te-a furat pe tine?

***

luni, ora 10.39: Peste noapte PSD a numărat mai repede și-a luat și sectoru unu. Acum e liniște în București. Visul lui Iliescu. Să vedem dacă marile realizări ale primarilor PSD și Firea care rezolvă traficu vor coborî sau ridica partidul în alegerile parlamentare din toamnă.

București locale 2016

București locale 2016

***

luni, ora 10.43: Unde-i domne Ciucu? Că nu-l văzui bărbătește pe dom viitor viceprimar la dreapta lui Predoiu când cu ”am pierdut, vă mulțumim”. De fapt nu era nimeni în jurul lui Predoiu. Niciun șef din doi. Niciun maestru de campanie. O eminență cenușie. Un analist ceva. Nimeni.

autocritica

autocritica

***

luni, ora 00.56: Tot Bucureștiul e PSD. Deci tot ce merge prost în București e PSD. De exemplu azi a răpăit ploaia exact când beam eu o cafea pe terasă… Firea dracu de ploaie.

***

marți, ora 00.15: Deci PSD (dragnea cu supendare și ponta viorel) plus băieții în linie și în dreapta, care-l văd pe Putin peste tot, atacă masiv USB. Semn că USB este „pericolul”. Și Bușoi (primul din cei patru PNL) la Antena 3 care mințea parșiv că sunt chestii necurate cu finanțarea USB (în fapt singura entitate care și-a publicat transparent donațiile și cheltuielile). Mamă ce i-a speriat USB pe toți.

***

marți, ora 02.10: Și dintr-o dată toată lumea are ceva împotriva USB-ului. S-a cam învinețit sistemul.

***

marți: Politică încă așa vreo zi două trei până începe campionatul de fotbal…

***

marți: Via Mircea Kivu aflu că venerabilul Quintus care era un PNL-ist rezonabil a spus ieri la RFI:
„Surpriza mare şi mi-au dat-o alegătorii bucureşteni, care au dat 30% din voturile lor unei formaţiuni care nu înseamnă nimic pentru Bucureşti şi nici nu poate să facă ceva pentru Bucureşti. […] D-na Firea este o persoana care putea, si poate, sa conduca cum trebuie Bucurestiul. Daca iesea domnul acesta Dan, cum il cheama, in fruntea Bucurestiul, sa ne ierte Dumnezeu… „
De unde reiese că nici vârsta nu te mai face înțelept.

***

marți: O neînțelegere enormă a fenomenului USB bântuie partidele și redacțiile. Ca atunci cu Roșia Montană când după ce toți au încasat reclame și au fost duși în concedii în insule se mirau de mișcarea de rezistență (începută cu 10 ani înainte să afle analiștii neamului)…

***

marți: Și totuși… unde-i domne Ciucu?

***

marți: Colegii mei analiști politici au identificat în „pierderea” Bucureștilor ca vinovat pe USB și îl acuză acum de tot soiul de chestii. Dragi colegi vă reamintesc că PNL a propus candidat un extremist (numărul 3 pe lista de 4), că e coautor la votul într-un tur și că Bucureștiul era deja roșu 80 la sută, restul de 20 fiind la Pnlistul intrat la zdup pentru corupție.

Și apopo de dreapta, între Videanu și Oprescu diferența este forma bordurilor.

***

marți: Două mari mistere: 1) unde-i sondajul PNL care-l dădea pe Predoiu în frunte și 2) unde-i domne Ciucu?

***

marți seara, pauză de protest la Galeria Simeza, pentru a atrage atenția publicului asupra închiderii spațiilor de expunere și de lucru:

perjo simeza 4 perjo simeza 5 perjo simeza

***

miercuri, ora 13.09: După ce-a mințit ca porcu domnu Predoiu (care părea singura meclă rezonabilă din zona PNL) găsește acum scuze de doi lei de ce n-a respectat ce-a propus și promis cu fălcile pline. Conspirații galactice, Putin, extrema stângă orice e bun. Inormatorul Quintus o laudă pe Firea. La fel și Gorghiu. Blaga tace. Și nu face. Problema e de stânga dreapta deși ideologia n-a jucat niciun joc în campania asta (în care lumea s-a plictisit pentru că s-au discutat chestii tehnice și nu țepele marinărești din Piața Universității ca pe vremuri). Să le amintim ideologilor dreptei că Bucureștiul are de 8 (OPT) ani conducere PSD (Oprescu-PSD-UNPR) și singurii liberali din combinație fie au votat în Consiulu toate afacerile cu miros de DNA, fie au intrat la zdup ca primari. Cine a vrut vot într-un tur?

***

Nota Mihai Goțiu: Râdem, glumim, dar domnul Ciucu e primul pe lista PNL pentru Consiliul general. Și nu-i exclus să-l vedem viceprimar. Și apoi, peste vreo trei ani, într-o funcție cu euro în față. Că de-asta nu s-a afișat cu domnul Predoiu – spre deosebire de el, domnul Ciucu e un câștigător. C-așa e politica.

P.S.: Pentru conformitate și alte codimente, aici (click)

***

Și pentru că tot e vorba de Perjo, uite un pont – unde îl poți întâlni azi (miercuri), de la ora 19,45, în plin buricul târgului, și no să-ți pară rău. Detalii de la Miliția Spirituală, că ei se ocupă cu organizare (și aici):

Dan Perjovschi ne spune de ce:

„M-am născut odată cu Zidul din Berlin care despică Lumea în două. Am crescut pe partea lui fără de graffiti. Și acum, la atâția ani de la căderea lui, mă trezesc într-o lume plină de ziduri. Zidul lui Orban. Zidul de la Baia Mare…. De ani de zile desenez politic pe zidurile culturale ale lumii. De ceva vreme desenez pe cel mai mare zid din toate: zidul de facebook. Veniti să vedeți ce.

O prezentare cu imagini a unei cariere artistice in context politic. Multe imagini, chestii haioase, chestii grele.

Discuții libere despre Salvați Roșia Montană, Baricada Universitară, Iașiul Iubește Teii, Fără BordURĂ. De la Gezi Park la Brexit.”

Noi îți spunem cum:

Vino în curtea interioară a Universității București, pe-nserate, să descoperim împreună cum putem schimba lumea prin desen și artă. Prezentarea, urmată de discuții, face parte din seria celor 7 evenimente pe care Comuna universitară le găzduiește până la sfârșitul anului. Diversitatea evenimentelor pe care vi le oferim este menită să reliefeze potențialul și versatilitatea spațiului generos al curții interioare a Universității București.

”Comuna universitară – un spațiu al implicării” (CUB) este un proiect marca Miliția Spirituală în cadrul Urbaniada și susținut de ING. CUB este un proiect de advocacy și urbanism care vizează reconversia parțială a curții interioare a clădirii Universității din București din bd. Elisabeta 4-12, actualmente utilizată ca parcare, într-un spațiu comun, nereglementat, care să faciliteze socializarea studenților și interacțiunea acestora cu profesorii lor într-un cadru informal, propice dezvoltării gândirii critice, atitudinii civice și stimulării creativității.

AICI (CLICK) sunt ceva mai multe detalii. Nu fi egoist (ă), invită-ți și prietenii (prietenele)! Și share ;) 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *