Catiusa Ivanov

„Jos Negoiţă! Jos Betoniţă!” Protest în faţa Primăriei Sectorului 3

Circa 30 de cetăţeni au protestat miercuri în faţa Primăriei Sectorului 3, cerând demisia primarului Robert Negoiţă. „Jos Negoiţă! Jos Betoniţă!”, „DNA să vină să te ia!”, „Betoniţă nu uita, primăria nu-i a ta!” şi „De beton te-am întrebat, din sector ne-ai alungat!”, au scandat ei. Cetăţenii sunt nemultumiţi în principal de faptul că edilul nu îi consultă atunci când ia decizii, că sunt betonate spaţiile verzi şi de sumele foarte mari cheltuite de primărie pe borduri roz şi pergole mov.

Terasele şi betoanele fură spaţiul verde

„Am venit să protestez faţă de felul în care sunt administrate multe dintre lucrurile care ţin de sectorul 3. Nu ne place că în parcul IOR au apărut din ce în ce mai multe betoane, alei care nu îşi au rostul, pavele, dale, grătare. Chiar cineva din Primărie a spus că de doi ani nu mai vine în acest parc din cauză că s-a aglomerat şi din cauza mirosurilor de la grătare. Apoi sunt nemulţumit de felul în care se administrează domeniul public: copaci mulţi sunt tăiaţi aiurea, în faţa blocului meu, pe Mihai Bravu, erau nişte zone mici cu verdeaţă, acum le-au astupat cu dale. Şcoala Bosianu, în loc să o transforme într-un muzeu, doresc să o transforme în primărie”, a declarat Cristian Şoimaru, unul dintre participanţii la protest.

„Am venit să protestăm fiindcă locuim pe bd. Decebal şi aşa zisele terase, care de fapt sunt în mare parte cluburi de noapte, ne iau liniştea până la 3-4 noaptea. Ulterior, cu terasele ne-au luat mai mult de două treimi din asfalt, iar acum după ce ne-au lăsat doar o fâşie pe care nu pot trece două persoane în acelaşi timp, acum ne-au luat şi fâşia de spaţiu verde fiindcă urmează să pună pavele ca să îşi extindă terasa şi pe spaţiul verde. Nu mai agreăm aşa ceva. Cer demisia primarului Robert Negoiţă fiindcă a legalizat ilegalitatea printr-o hotărâre de consiliu local şi a permis ocuparea spaţiilor verzi de către aceşti interlopi”, spune Cristina, un alt participant la protest.

„Am venit să protestăm faţă de faptul, că timp de trei ani, primarul Robert Negoiţă nu şi-a respectat promisiunile făcute în campania electorală. Concret, ne nemultumeşte betonarea spaţiilor verzi. De aici vine şi apelativul „Betoniţă” pentru domnul primar Robert Negoiţă. Nu s-au construit cele 4.000 de locuinţe sociale promise. Transparenţa cu cetăţenii lasă de dorit. De asemenea, ţinând cont că a fost un protest anunţat, domnul primar ar fi putut să vină să discute cu noi, ne-am deplasat noi aici, ceea ce înseamnă că dânsul doreşte să discute numai în condiţiile dânsului. Adică, dacă cetăţenii vin aici să discute, nu se poate. Apoi ne deranjează cheltuirea banului public într-un mod total iresponsabil. Discutăm de atingerea unui maxim la cheltuieli, adică o fântană arteziană costă 1,7 milioane de euro, bordurile roz de pe bd. Unirii – 8 milioane de euro, pergole care costă 35.000 lei una”, a declarat şi Anda Dobrescu, unul dintre protestatari.

Oamenii speră că în felul acesta vor atrage atenţia DNA şi a altor cetăţeni

„El nu va pleca, fiindcă îi cunoaştem obrazul. Este de aceeaşi grosime ca a lui Ponta. Sperăm să atragem atenţia DNA-ului, fiindcă suntem disperaţi. Este adevărat ca suntem puţini, oamenii nu vin, fiindcă le este lehamite şi nu cred că se mai poate ceva”, spus Georgia Radu, o altă participantă la protest.

„Prin acest protest ne adresăm altor cetăţeni din sector. Vrem să înţeleagă că Robert Negoiţă este toxic pentru sector. Dânsul ne-a invitat să plecăm din sector dacă nu ne place ce se întâmplă. Noi vrem să rămânem aici, să fie un sector verde, mult mai bine administrat. Vrem să atragem atenţia consiliului local, care aprobă toate proiectele lui. Am participat la câteva şedinţe ale consiliului şi am văzut cum proiecte importante de milioane de euro sunt votate fără a fi bine fundamentate. Uneori nici nu se dezbat. Când punem întrebări fie nu ni se răspunde, fie suntem plimbaţi de la o instituţie la alta”, a mai declarat Cristian Şoimaru

negoita protest 1 negoita protest 2 negoita protest 3 negoita protest 4 negoita protest 5 negoita protest 6


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “„Jos Negoiţă! Jos Betoniţă!” Protest în faţa Primăriei Sectorului 3

 1. Nicolae Dorobantu

  negoita e mic copil fata de rares manescu si primaria sector 6, cine nu crede sa vina in catastrofa Drumul Taberei-Prel Ghencea spre exemplu.

  Reply
 2. vlad

  30 de oameni….. dintr-un sector de cat? 450.000? Pai nu stiu, poate oamenilor de fapt le plac diafragmele alea…. o sa vedeti ca la anul o sa fie reales. PNL-ul o sa vina cu niste contracandidati penibili si asta este…. Bucurestiul ramane PSD-ist.

  Reply
  • Vali

   In celelalte sectoare n-a iesit nici macar un singur om sa protesteze. Cine stie, poate or fi foarte multumiti de presratiile edililor sefi, desi, din cate stiu, la 5 e arestat preventiv iar la 1 tocmai l-au retinut.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *