Claudiu Craciun

Iulie 2016. Jurnalul României medievale

1. Zeci de oameni sunt eliberați dintr-o sclavie tolerată de autorități și ignorată de comunitate timp de 8 ani. Situația nu e singulară deși nu tot timpul se văd lanțurile.

2. Sute de oameni protestează în închisori împotriva condițiilor inumane de detenție. Condiții pentru care România are de departe cele mai multe condamnări la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

3. În spitale mii de oameni mor cu zile, contractând infecții sau datorită erorilor medicale. Un film arată cum un pacient e infestat cu viermi, stil secolul 19.

4. Copii din centrele de plasament sunt sedați și supuși abuzurilor de tot felul. Bolnavii mintal infometați și abuzați.

În tot acest timp, partidele se ceartă pe mandate și funcții. Executivul lansează inițiative privind debirocratizarea. Președintele vorbește obsesiv despre integritate. Nu sunt inițiative rele dar în contextul actual devin superficiale și inadecvate.

România se de-modernizează. Iar pentru a stopa asta e nevoie de mult mai mult. În primul rând de puterea de a accepta că e mai grav decât credem și că trebuie reconstruit de la bază.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

8 thoughts on “Iulie 2016. Jurnalul României medievale

 1. SCLAVUL INFESTAT

  PENTRU A TREZI POPORUL ROMAN DIN SOMNUL RATIUNII sau PENTRU A CONSTIENTIZA Romnia MEDIEVALA de situatia reala, DEGRADANTA in care se regaseste, TREBUIE ca la nivel national PROVOCAT UN SOC SOCIAL ACUT. Aceasta MINUNE se poate realiza numai prin LISTAREA PUBLICA A CAUZELOR si VINOVATILOR precum si prin inculparea celor RESPONABILI PENTRU COMITEREA ATROCITATILOR MENTIONATE si nu numai.
  Dupa 1989 Ro a fost capturata de mafioti politruci si banditii neamului romanesc. Drept urmare ramurile autohtone ale economiei nationale au fost distruse.
  In prezent sunt aplicate strategii si metode pentru distrugerea fiintei umane ce populeaza aceasta zona a „FOSTAEI ROMANII”.
  NEPASAREA si INDOLENTA atat la nivel INDIVIDUAL cat si COLEVTIV vor fi principalele cauze ale disparitiei noastre ca popor.

  Reply
 2. AlinaP

  Tabloul sinistru pe care il descrieti despre Romania „evului mediu” are la baza coruptia. Caracatita uriasa a coruptiei a impanzit Romania si constiinta multora dintre romani incepand cu politicienii si terminand cu cei ce-i voteaza pentru „o paine mai buna” vorba domnului Dragnea. Daca inainte de revolutie acest tablou era stiut dar ascuns vederii, libertatea castigata la revolutie a permis coruptiei sa iasa la suprafata si sa creasca „liber”, nimic nu i-a stat in cale. Singura speranta e DNA dar pana la urma, si aceasta institutie va fi coplesita de magnitudinea coruptiei in Romania. Intrebarea e, ce putem face sa ajutam la curatirea majora de care Romania are nevoie?

  Reply
  • dora

   e usor sa dam vina pe caracatita. de vina sunt oamenii. aia care cred ca Isus a fost dac, aia care aduca popa ca sa vina ploaia, aia care pun copii la munca in timp ce le beau alocatiile, aia care cred ca o fata merita sa fie violata pt ca poarta fusta si aia care cred ca poti sa-ti bati nevasta pt ca si-a cerut-o… oamenii care bat matanii si saruta moaste cu o sticla de vin in mina, care abandoneaza animalele pt ca au crescut sau au pui sau vor un catel nou mai de rasa, oamenii care mutileaza animalele din adapost, care isi arunca gunoaiele pe fereastra ca-n Evul Mediu, oamenii care se relaxeaza cu manele ascultate la maxim in miezul zilei sau noptii, in bloc, nu pe cimp. Aia care se plimba in viteza pe plaje salbatice sau trec peste batrini pe „care-i cauta moartea pe acasa”, da ei culmea, s-au dus sa-si ia o piine. Si lista poate continua. Dar linga indivizii astia, stam noi, ipotenti sau blazati, sau indiferenti, sau intr-o bula care chipurile ne tine la distanta de orice rau.

   Reply
   • Nela

    Tiganii tai necrestinati nu au nicio vina, numai aia care cred ca Iisus a fost dac sunt de vina. Mda, o bomba de sus si ras tot. Asta e singura solutie sa scapam pamantul de daunatori.

    Reply
   • NC

    Revolutia isi are rostul pentru a rasturna un regim totalitar. In democratie ar trebui sa fie suficient votul. Cu o conditie: sa fie bazat pe discernamant. Iar acesta se dobandeste prin educatie. Deci, cei nemultumiti de situatie nu avem decat sa incercam sa educam cati mai multi concetateni sa nu mai faca lucrurile descrise de dna/dra Dora mai sus. Si de abia dupa aceea putem spera sa voteze impotriva coruptiei.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *