Marius Diaconescu

Ipocrizia lui Victor Ponta n-are limite: ”Nu se pot da legi si face proceduri speciale doar pt un singur om intr-un stat de drept!”

Victor Ponta a contestat decizia CNATDCU de retragere a titlului de doctor în drept din cauza plagiatului. Într-o postare pe contul său de Facebook, cu ipocrizie și lipsă de onestitate, afirmă că ” Nu se pot da legi si face proceduri speciale doar pt un singur om intr-un stat de drept!”. Ce memorie scurtă are fostul premier! Cât de repede a uitat cum a reorganizat CNATDCU în 2012 pentru a obține o analiză favorabilă în privința plagiatului! Ce uituc este Victor Ponta, care a uitat că s-a schimbat Legea Educației Naționale doar pentru a-și salva doctoratul plagiat!

Pentru că dl. Victor Ponta are memorie scurtă, să o împrospătăm:

 1. 18 iunie 2012 revista Nature a publicat o știre despre plagiatul lui Victor Ponta.
 2. 29 iunie 2012 Consiliul General al CNATDCU a confirmat că Victor Ponta, premier al României în acel moment, a plagiat.
 3. Exact în aceeași zi s-a publicat în Monitorul Oficial ordinul prin care ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, a desființat Consiliul General al CNATDCU, prin creșterea numărului membrilor săi de la 20 la 45, un tertip prin care și-a asigurat o majoritate confortabilă prin care să schimbe decizia în privința plagiatului lui Ponta. Domnule Victor Ponta, în acest caz nu s-a modificat legea în interesul unei singure persoane, adică a Dvs., Victor Ponta, pe atunci premier al României? Câtă ipocrizie!
 4. 17 iulie 2012 – Comisia de Etică a Universității din București a stabilit că Victor Ponta a plagiat.
 5. 19 iulie 2012 Consiliul Național de Etică, subordonat ministrului Educației, Liviu Pop, a decis că Victor Ponta nu a plagiat, erijându-se în singurul for abilitat să analizeze plagiatele demnitarilor! Acest privilegiu presupune oare că demnitarii pot plagia, adică fura, pentru că sunt protejați de lege?
 6. 16 decembrie 2014 – Victor Ponta trimite o scrisoare rectorului Universității din București în care îl informează că vrea să renunțe la titlul de doctor.
 7. 29 decembrie 2014 – Guvernul modifică prin OUG Legea Educației Naționale și prevede posibilitatea renunțării la titlul de doctor la cerere. Dle Victor Ponta, aici nu este iar vorba de o lege dată pentru o singură persoană? Sau în ipocrizia Dvs. ați uitat cum v-ați dat singur o OUG favorabilă persoanei Dvs.?

Abia în 2016, în condițiile în care Victor Ponta a pierdut puterea în PSD și a intrat în dizgrația liderilor PSD, a fost posibilă reanalizarea plagiatului lui Victor Ponta. Iată calendarul evenimentelor:

 1. 2 martie 2016 – prin HG 134 se reglementează modul de sesizare a CNATDCU în legătură cu plagiatele și termenele în care trebuie să se pronunțe instituția respectivă.
 2. Martie 2016 – Universitatea din București retrimite la Ministerul Educației Naționale dosarul plagiatului lui Victor Ponta, însă ministrul Adrian Curaj nu are curajul să ia o decizie și se eschivează în spatele neclarităților legislative.
 3. 15 martie 2016 – 4 personalități academice (Cristian Dogaru, Lucian Ancu, Horia Cornean și Vladimir Tismăneanu) depun la UEFISCDI o sesizare despre plagiatul lui Victor Ponta.
 4. 24 martie 2016 ministrul Educației Naționale emite un ordin de aprobare a Regulamentului de funcționare a CNATDCU, publicat în Monitorul Oficial în 4 aprilie 2016.
 5. 7 aprilie 2016 – Ministerul Educației Naționale, prin UEFISCDI, le comunică autorilor sesizării că nu pot lua act de sesizare, deoarece nu conține codul numeric personal și adresa de domiciliu a autorilor sesizării! Dle ex-ministru Curaj, pentru ce aveați nevoie de CNP-ul autorilor sesizării plagiatului? La ce vă folosea? Ca să verificați mai rapid prin structurile specializate cu ce îi puteți înghesui pe autori?
 6. Aprilie – Mai 2016 – se derulează procedura de selecție a membrilor CNATDCU după o metodologie nouă, prin selectarea specialiștilor care și-au depus candidatura de către comisii de experți.
 7. 1 iunie 2016 – prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop a demisionat din funcția de președinte CNATDCU.
 8. 10 iunie 2016 – este aprobată noua componență a CNATDCU.
 9. 29 iunie 2016 – Comisia Tehnică din cadrul CNATDCU a confirmat plagiatul lui Victor Ponta.
 10. 30 iunie 2016 – Consiliul General CNATDCU a decis retragerea titlului de doctor al lui Victor Ponta din cauza plagiatului.
 11. 15 iulie 2016 – Victor Ponta depune o contestație, în ultima zi posibilă, împotriva deciziei CNATDCU.

Iată mizeriile debitate pe contul personal de Facebook de Victor Ponta în legătură cu acuzațiile de plagiat și cu decizia de retragere a titlului de doctor:

”Bineinteles ca am contestat decizia pur politica a noului Ministru al Educatiei Mircea Dumitru – de fapt pretul murdar pe care fostul instructor de pionieri din 1989 l-a platit pentru a ocupa timp de cateva luni scaunul din Guvern (fostul Ministru Curaj nu a acceptat sa calce in picioare toate legile pentru a-si pastra functia)!

Eu sunt convins ca intr-o tara terorizata de Propaganda si Sistemul Securist exista multi judecatori care au curaj sa aplice legea si sa-mi dea dreptate ( cum a facut deja ICCJ prin sentinta definitiva din 2014)

Faptul ca Guvernul de tehnocrati isi foloseste puterea pentru a lupta doar cu mine arata ca au renuntat sa mai arate ca pot guverna mai bine- si pentru romanii obisnuiti si de bun simt asta e singurul lucru cu adevarat important!

Pe scurt si pe intelesul tuturor:

 1. Am inceput in 1999 lucrarea de doctorat finalizata in 2003- am respectat toate legile aflate in vigoare atunci (mentionand in lucrare la bibliografie toate sursele folosite) – sunt judecat acum dupa o Ordonanta de Urgenta aprobata in stil comunist in 2016 ( la 13 ani dupa) / o regula fundamentala a statului de drept este neretroactivitatea legilor
 2. Am primit verdict de neplagiat in 2012 de la CNACTDU (aceeasi institutie care a analizat atunci si teza de doctorat a Dnei Kovesi) – nimeni nu a contestat legal acel verdict / nu pot sa fiu judecat de acelasi CNACTDU dupa 4 ani si sa dea un verdict diferit fara sa fi aparut niciun element nou/ o alta regula fundamentala a unui stat de drept este sa nu judeci de mai multe ori acelasi caz daca nu au aparut elemente noi
 3. Noul CNACTDU (condus de un domn suparat si convins ca a pierdut alegerile pentru Presedintele Academiei pentru ca eu l-am sprijinit pe contracandidatul sau) a analizat o singura teza – a mea!!! Nu se pot da legi si face proceduri speciale doar pt un singur om intr-un stat de drept! (s.n.-M.D.)
 4. Nu poate o instanta administrativa numita politic de Guvernul Tehnocrat sa aplice o Lege din 2016 pt o teza finalizata in 2003/ sa judece din nou un caz judecat deja in 2012/ sa ignore o decizie definitiva a ICCJ. (s.n.-M.D.)

Daca exista stat de drept in Romania voi castiga (din nou) in instanta/ iar instructorii de pionieri vinovati de asemenea abuzuri trebuie sa plateasca pentru asta!”

Ca să înțelem ce vrea dl Victor Ponta: se pot da legi speciale în favoarea lui, ca de exemplu restructurarea CNATDCU în 2012 sau OUG din decembrie 2014. Dar legile care îl deranjează sunt ilegale! Câte abuzuri ați făcut pentru a vă păstra titlul de doctor obținut prin impostură? Rușine!

Câtă ipocrizie!


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

11 thoughts on “Ipocrizia lui Victor Ponta n-are limite: ”Nu se pot da legi si face proceduri speciale doar pt un singur om intr-un stat de drept!”

 1. andreesanu

  Derbedeul tot derbedeu ramane chiar daca intimplarea manipularea strazii l-a facut prim ministru .
  Cum sa se schimbe ?,tot ce-a facut in viata lui pina acum este bazat pe minciuna,hotie,nesimtire !!!,de unde demnitate ?,de unde onoare de la un derbedeu oarecare ??.
  Sunt inregistrari ale pozitiei lui in diverse situatii,este asa zisa teza de doctorat in care se vad pasajele copiate !!,cu tupeul de derbedeu incearca sa prosteasca iar si iar pe cei creduli.
  Acest gunoi trebuie trimis acolo unde-i locul ,acest gunoi trebuie zvirlit si tras apa !!.

  Reply
 2. Valy

  Pai azi e dezbatere mare cu lovitura din Turcia si felul in care domnul Presedinte al Turciei conduce tara cu legi speciale facute pentru el. Nu cumva domnul Ponta il lauda in urma cu o zi , ne este domnul Ponta un sustinator al actualei democratii din Turcia. Probabil isi imagineaza sa transforme Romania intr-o democratie gen Turcia.

  Reply
 3. C.Sulla

  Amintesc d-lui PLAGIATOR Victor Viorel Ponta (il „dottore”) ca este o practica academica consacrata aceea de retragere a titlului de doctor in orice moment ulterior sustinerii tezei de doctorat (incluzand aici si acordarea titlului de doctor) , daca s-a constatat comiterea ORICAREI fapte de frauda academica (nu dor de plagiere !) de catre detinatorul titlului de doctor. In sustinerea afirmatiei mele aduc drept exemplu binecunoscutul caz al fizicianului Jan Hendrik Schoen, doctor al Universitatii din Konstanz, Germania, care a recurs la inshelatorii josnice muuuuult (!) dupa obtinerea titlului de doctor, falsificand rezultate experimentale pe care doar analiza atenta si tenace efectuata de o profesoara univ. din bransha a reusit sa le dovedeasca. Daca nu s-ar fi descoperit frauda (nu e vorba de plagiat in teza de doctorat, ci de incalcarea normelor probitatzii academice in munca de cercetare !), acel domn ar fi acces, probabil chiar la Premiul Nobel – dupa ce s-a bucurat de o faima si un statut de exceptzie in perioada cat a lucrat in cercetare ca angajat al unei mari si vestite firme americane). Dupa ce frauda sa profesionala a fost clar dovedita, la ani buni de la dobandirea titlului de doctor, Universitatea din Konstanz a hotarat sa-i retraga titlul de doctor, acordat anterior – chiar si fara sa descopere un plagiat in teza ultra-potentului, aparent, cercetator. Fraudatorul Jan Hendrik Schoen a disparut in neant. Tot ceea ce affirm aici este preluat din presa germana, de predtigiu, nu oricare, de acum multzi ani. Care este nedreptatea facuta lui Ponta Victor Viorel ??????

  Reply
 4. Marian

  Dle M. Diaconescu traim int-o tara in care totul este posibil sub girul unei clase politice uzurpatoare de putere. Sa ma explic: daca va aduceti aminte uselistii clamau faptul ca Basescu (nu sunt fan al lui, l-am votat ca raul cel mai mic, precum si cu Iohannis) nu mai are legitimitate, ca 7 milioane (real vreo 6 milioane) din 8 il vor dat jos, dar uita ca acea majoritate din 2012 care i-a adus la putere (adica cca 70%) reprezenta de fapt cca 30 % (adica 70% din mai putin de 50% prezenta la vot). Asa ca la ei nu se pune, intocmai cum este si cu logica lui tampa, de gang, cu procedura speciala numai pentru el . Foarte trist si periculos in acelasi timp este faptul ca asa-zisele eminente cenusii ale educatiei au girat, prin lipsa de atitudine (cu exceptii, remarcand pe rectorul UB) sau chiar prin apararea plagiatorului, un fapt grotesc, vizibil de pe luna, care descalifica si compromite invatamantul universitar din Romania. Acel consiliu al rectorilor (in majoritatea sa) ar trebui desfiintat, sa plece acasa, s-au compromis. De ce sunt lasati in pace, sa fie dati pe toate canalele media, SA LE FIE RUSINE (DACA AU FOST CUMVA LA LECTIA ASTA LA SCOALA) sa mai iasa pe strada, sa-i arate lumea cu degetul. In public, cel mai tare s-au facut de bafta abramburica si cu puiul de gostat (de la agronomie) care sustineau sus si tare ca nu este plagiat si care au lungit-o, cu procedura si crearea unui nou organism (dedicata unui singur om (sic) care l-au albit. Lucrurile nu trebuie lasat asa, mai ales dupa contestatia condamnatului si afirmatiile josnice la adresa rectorului UB (actual ministru), sa fie dat in judecata si pentru fapte penale, sa fie dus la zu haus, ca este toxic opentru societatea romaneasca. Totodata, mediul academic sa fie curatat de falsele valori academice, atat politehniCA CAt si agronomia sunt conduse de consilii obediente politicului, promovati pe alte criterii, s-au dedulcit la bani (n-ar strica sa solicitati, doar sunt informatii publice, care sunt veniturile lunare ale sefilor acestor institutii, cum isi completeaza veniturile si asa mari cu fel de fel de contracte pe fonduri UE din care rezulta hartii) si la putere. Si cand vedem atat fatarnicie din partea lor, ca nu mai pot de dragul celor la inceput de cariera care au salarii mici. Va recomand un exemplu, obedientul sindicalist profesor universitar, caruia nu-i ajung cele 24 de ore (se ia la intrecere cu duetul sova-ponta) pentru cata treaba are (norma didactica, contracte de cercetare, indrumator de doctorate, masterate, alea alea…..si ore intregi pe la toate televiziunile). Va rog sa dati publicitati ce venitur lunare are, dar nu numai pentru el, pentru toti cei care cumuleaza 2-3-4-5 venituri de la stat (completate, la unii, si cu ceva de pe la privat, chiar fara sa presteze nimic, ca nu au timpul material) . Atunci se va vedea cum se poate rezolva problema salariilor celor tineri. Cu stima, Marian

  Reply
 5. ??????

  Observati o chestie oarecum ciudata, romanii petrecura vreo 26 de ani cu Nicolae su Elena Ceausescu iar la vreo 26 de ani de la momentul decembrie 1989 , colegii academicieni si intelectuali ai tovarasei Elena se straduiesc inca sa il lase pe Victor Ponta fara titlul de „doctor in drept” pe care i l-au acordat in urma cu vreo 13 ani ?

  Reply
 6. AlinaP

  Domnul Ponta e cum e, nu poti avea absolut nici o incredere in ce spune ori ce face. Intrebarea e insa, cum a ajuns un om ca el prim ministru? Sa recunoastem cinstit, ne-a pacalit, noi romanii l-am ales. E cazul sa ne luam responsablitatea ca ne-am lasat dusi de nas de o astfel de personalitate, am suferit consecintele si e cazul sa ne trezim, sa fim atenti pe cine votam – asta e moralal acestei intamplari in viata tarii.

  Reply
  • Alec

   Vrem sa intram in normalitate,dar pentru asta,trebuie sa scoatem ,toti impostorii,incompetentii, coruptii,hotii,plagiatorii. in afara LEGII.Ei nu trebuie sa mai fie in functii si nu trebuie sa mai fie alesi in parlament ,sau in alte institutii ale STATULUI. VREM OAMENI COMPETENTI IN TOATE INSTITUTIILE STATULUI SI CU MORALITATE BUNA.

   Reply
 7. ??????

  Alina P probabil doreste sa sublinieze ca datorita faptului ca era doctor facut de cei care i-au acordat o asemenea „recunoastere” a reusit sa pacaleasca atata electorat pentru a fi votat si pe cei care l-au desemnat si votat pentru functia de prim ministru , cu consecintele cunoscute ,de fiecare dupa cum le-a perceput ?

  Reply
 8. AlinaP

  E mult mai mult decat titlul de doctor, bazat pe plagiat, ce vreau sa evidentiez. Un om capabil de furt intelectual este cu siguranta corupt pana in maduva oaselor si desigur, orice functie de conducere ar ocupa, s-ar inconjoara de corupti formand un intreg sistem administrativ corupt. Cred ca nu e nevoie sa intru eu in detalii, parte din ele le cunoastem cu totii, restul le va dezvalui justitia. Stiind acest adevar, noi romanii am creat conditiile pentru a-l avea prim ministru si n-a lipsit mult sa-l vedem pe domnul Ponta presedintele tarii cu consimtamantul unui numar mare de romani. In situatia asta, am fost pusi in pozitia sa alegem „raul cel mai mic”. Romania paseste cu succes din „rau” in „rau”, unul mai „mic”, altul mai „mare” si asta cu consimtamantul nostru exprimat prin vot sau lipsa votului. Oare cand vom fi capabili sa vedem „binele” nostru, fie si mai „mic”, nu mai spun de cel mai „mare”?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *