Romania Curată

ÎNREGISTRARE VIRALĂ. Cum se circulă pe trotuarele și pistele de biciclete din România. Cu mașina

Peste 11.000 de distribuiri și aproape 700.000 de vizualizări a adunat pe Facebook o înregistrare făcută pe 2 aprilie, în jurul orei 18.00, pe trotuarul din fața Grădinii Botanice din București. Conform celui care a făcut înregistrarea, Cristian Rădulescu, pe acel trotuar există și una (din puținele) piste de biciclete din Capitală. ”Din același episod cu Bizonii din trafic. Era să dea peste mine pe trotuar. Distribuiți vă rog. Pentru cei cărora le este lene să citească comentariile am de adăugat câteva nelămuriri (pe acel trotuar există și pistă de biciclete, dar a fost asfaltat de curând si nu s-a mai marcat însă exisă indicatoare pe stâlpi). Vă mulțumesc si nu doresc să jignesc pe nimeni”, scrie autorul postării.

Haideți, să facem un mic efort, să treacă de un milion de vizualizări, poate printre cei care văd înregistrarea se numără și primarul Sorin Oprescu.

UPDATE: Postarea de pe Facebook a fost, momentan, blocată. Există însă o postare și pe Youtube.

 

Din același episod cu Bizonii din trafic. Era sa dea peste mine pe trotuar. Distribuiti va rog. Pentru cei cărora le este lene sa citească comentariile am de adăugat câteva nelămuriri (pe acel trotuar exista si pista de biciclete, dar a fost asfaltat de curând si nu s-a mai marcat însă exista indicatoare pe stâlpi) va mulțumesc si nu doresc sa jignesc pe nimeni.

Posted by Radulescu Cristian on 2 Aprilie 2015

 

MOBILIZARE. ”VREM ORAȘ PENTRU OAMENI!”

Pe 25 aprilie 2015, de la ora 14.30, la intrarea Charles de Gaulle a Parcului Herastrău, bucureștenii sunt invitați în stradă pentru a cere un #oraspentruoameni

Motivele organizării adunării publice:

– neaplicarea măsurilor de siguranţă rutieră;

– încurajarea transportului motorizat în timp ce oraşul este cea mai poluată capitala europeană;

– lipsa unei viziuni a administraţiei oraşului pentru creşterea calităţii vieţii;

– menţinerea în funcţii a persoanelor vinovate de pagubele de milioane de euro provocate de recepţia ilegală a pistelor pentru biciclete;

– neaplicarea măsurilor de eficientizare a transportului public prin asigurarea de benzi dedicate.

Mai multe detalii pe pagina de Facebook a evenimentului ”Vrem oraș pentru oameni!” (aici).


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

6 thoughts on “ÎNREGISTRARE VIRALĂ. Cum se circulă pe trotuarele și pistele de biciclete din România. Cu mașina

 1. Andrei

  La fel se circula si pe pista de biciclete de pe Petricani, de ani buni. Nu am vazut o data un sofer sanctionat pentru asta. Politia doarme, la fel si primarul sectorului 5 caruia nu ii pasa nici de traficul din zona si nici de calitatea transportului in comun. Linia de tramvai este o oribila iar tramvaiele in sine sunt insalubre si se defecteaza des. Cand ajunge tramvaiul in fata M Pipera, in fiecare zi cate o masina blocheaza circulatia. Nici urma de politie…

  Reply
 2. DRAGULANESCU NICOLAE

  In video-ul de la Gradina Botanica se vede clar care este cauza prezentei autoturismului pe trotuar: lunga coada de asteptare pe carosabil pentru a trece de stopul de la Leul ! ESTE O RUSINE PENTRU POLITIA RUTIERA CEEA CE SE INTAMPLA ACOLO!..De cand s-a reluat circulatia pe str.Grozavesti aceasta directie are prioritate absoluta fata de directia perpendiculara Cotroceni-Millea care este deschisa (are verde) doar cate 12 secunde la fiecare 130 secunde!! Ase se explica strategia smecherului care a urcat fara jena pe trotuar pentru a depasi coada… Dar eu nu am vazut decat rareori biciclisti pe acea pista…Oricum ea nu are continuitate dincolo de DAMBOVITA, SPRE CENTRUL ORASULUI!!! CU SIGURANTA ASEMENEA SMECHERI LA VOLAN SE VOR INMULTI – in absenta politiei rutiere, de sector si municipale de pe strazi…
  De remarcat – in contextul acestui articol – DISTRUGEREA SI DISPARITIA COMPLETA A SEPARATOARELOR PISTEI DE BICICLETE DE PE STR.BERZEI-BUZESTI – recent inaugurata cu mare pompa!

  Reply
 3. maria

  Organizati-va cateva grupuri de voluntari care sa exllicati participantilor la trafic ce inseamna pistele de biciclisti ..Faceti apel si la politisti sa va ajute in aceste actiuni.

  Reply
 4. teodor

  Ce drepturi doriti cand circulati pe locurile interzise vehicolului tip bicicleta ( trotuare, parcuri neprevazute cu piste marcate corespunzator si LEGALE), cand agresati pietonii pe trotuare, cand claxonati copiii in parcuri. Cand respectati legea este normal sa cereti reciprocitate. Educatia si lasitatea romanului a dus la situatia actuala. Proteste in strada nu in parcuri.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *