Andrei Astefanesei

Ginerele lui Blaga, suspectat de evaziune fiscală. Procurorii fac percheziții

Ginerele copreședintelui PNL Vasile Blaga, Andrei Rudeanu, este suspectat de evaziune fiscală într-un dosar în care prejudiciul cauzat bugetului de stat se ridică la aproximativ 600.000 de euro. Poliţiştii și procurorii fac percheziţii în Bucureşti şi Hunedoara, într-un dosar în care sunt vizate cinci firme de pază, una dintre ele fiind a lui Andrei Rudeanu. Evaziunea fiscală s-ar fi produs prin înregistrarea unor achiziţii de servicii fictive.

„Din investigaţii a reieşit faptul că, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, reprezentanţii unei companii specializate în prestări de servicii de pază ar fi creat un circuit infracţional, format din mai multe societăţi comerciale, prin care ar fi fost evidenţiate tranzacţii fictive”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

În contabilitatea companiei ar fi fost înregistrate achiziţii fictive de servicii, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu aproximativ 600.000 de euro.

Potrivit unor surse judiciare, printre firmele vizate de anchetatori ar fi şi Axis Corporate Security, deţinută de Andrei Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga, iar Andrei Rudeanu ar urma să fie audiat, alături de alte persoane, la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti, pe numele acestuia fiind emis un mandat de aducere.

Axis Corporate Security a fost înfiinţată în 2009, este o companie în domeniul securităţii private. Conform site-ului firmei, aici sunt recrutați specialişti din agenţiile publice, private sau guvernamentale.

Contracte cu statul câștigate, reziliate în urma scandalurilor

Andrei Ionuţ Rudeanu este căsătorit cu fiica lui Vasile Blaga, Agathe Cristina, din 2008.

În 2012, firma a câstigat un contract de pază a unităților miniere din Valea Jiului, iar presa a relatat că societatea a fost sancţionată de mai multe ori de Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara pentru că nu şi-a respectat obligaţiile faţă de proprii angajaţii.

De asemenea, firma a câştigat contracte cu Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, pentru paza unor poduri aflate în patrimoniul regiei. A urmat un valk de critici la adresa lui Vasile Blaga, iar firma Axis Corporate Security a renunţat la contractul cu CNADNR.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *