Romania Curată

GEC Nera este cu ochii pe poluarea produsă de deșeurile miniere din zona de frontieră România-Serbia

Grupul Ecologic de Colaborare (GEC) Nera a intrat într-un proiect prin care vor fi puse bazele unei rețele de monitorizare România-Serbua pentru evaluarea evaluarea și diseminarea impactului activităților miniere de exploatare a cuprului asupra calității apei din zona transfrontalieră, acesta fiind finanțat prin Programul Interreg – IPA CBC Romania – Serbia

Partenerul leader al proiectului este Universitatea de Vest Timișoara iar parteneriatul îi mai include pe Institut za rudarstvo i metalurgiju Bor (Institutului pentru Minerit și Metalurgie Bor) și Grupul Ecologic de Colaborare NERA (GEC NERA).

Principalul rezultat al proiectului va fi un studiu asupra calității apelor de suprafață și subterane afectate atât de minerit, în special de depozitele de deșeuri miniere rezultate în urma acestei activități. Studiul va viza zonele de exploatare a minereului de cupru din Moldova Nouă și Bor.

GEC NERA va realiza activități de voluntariat pentru monitorizarea zonei miniere Moldova Nouă cu mijloace specifce ale societății civile și va disemina rezultatele proiectului la nivelul grupurilor țintă și a populației.

Bugetul total al proiectului este de 999.894 Euro din care 849.909,90 Euro reprezintă cofinanţare din partea Uniunii Europene, 75.503,61 Euro reprezintă cofinanţare din partea Guvernului Romaniei, iar 74.480,49 Euro reprezintă cofinanţare proprie a partenerilor.

În această săptămână, la Moldova Nouă a avut loc întâlniri ale partenerilor ocazie cu care prof. dr. Vasile Ostafe – managerul general al proiectului a adus clarificări privind modul de lucru în cadrul parteneriatului. A fost constituit deasemenea comitetul de ca proiectului.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *