Liviu Antonesei

Gazele de la Marea Neagră – Stop joc?

Deși puzderie de jurnaliști și publicații din așa-zisa media main stream au făcut presiuni pentru adoptarea legii referitoare la concesionarea gazelor de la Marea Neagră – nu pe degeaba, e limpede! -, se pare că, pe moment, buturuga mică a stopat carul mare.

Spre onoarea lor, cîțiva jurnaliști, Patrick Andre de Hillerin și Mihai Radu de la Cațavencii Lucian Davidescu, pe blogul propriu și pe platforma România Curată, au dezvăluit publicului „meandrele concretului” în ce privește această mare mînărie pusă la cale de politruci, în urma căreia România ar fi pierdut circa 10 miliarde de euro, dar ei și-ar mai fi umplut o dată buzunarele.

A fost excelentă ideea României Curate de a îndemîna cetîțenii să scrie parlamentarilor care îi reprezintă. Un rezultat deja există – legea s-o împotmolit ieri în comisiile parlamentare și discutarea ei a fost amînată pentru săptămîna viitoare. Dar bătălia nu este încă definitiv cîștigată, așa că mobilizarea cetățenilor și acea parte a presei care mai este presă și nu PR trebuie să-și continuie dezvăluirile și protestele. Pentru moment, este foarte bine dacă scrieți parlamentarilor din circumscripția DVoastră, celor din toate partidele reprezentate acolo, desigur. Săptămîna viitoare vor reîncepe să discute legea și este foarte bine să nu creadă că dormim în papuci!

Aici articolul lui Mihai Radu din Cațavencii.

Aici, articolul lui Patrick Andre de Hillerin din același număr

Aici, un text redacțional din Cațavencii despre jocul mizerabil al SRI în chestiunea redevențelor

Iar aici articolul de azi al lui Lucian Davidescu din România curată despre blocarea legii și trezirea unor parlamentari. De bună seamă, alții parlamentari n-au ratat ocazia să se faă de tot rahatul! Între ei, desigur Dragnea, dar și vechiul meu amic Varujan Vosganian. Parlamentarii de la USR sînt singurii care s-au dus cu lecțiile învățate, majoritatea parlmaentarilor însă, de la putere și așa-zisa opoziție, s-au trezit întrebînd: „dar noi cum de nu știam nimic?”. O întrebare și mai bună ar fi: ce naiba caută ei acolo dacă, în chestiuni vitale pentru România, nu știu nimic?

 

Articol preluat de pe blogul autorului


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Gazele de la Marea Neagră – Stop joc?

  1. Dumitru

    Ia te uita ! Si-a dat seama SRI ca trebuie sa se desolidarizeze de hoti ? Cam tarziu, si necredibil, ca daca ar fi avut ceva de spus trebuiau sa o faca acum mult timp.

    Reply
  2. MIB

    Raspunsurile date presei de parlamentarii coalitiei referitoare la motivele pentru care au votat modificarile la CP si ce stiau ca voteaza sunt edificatoare pentru functionarea parlamentului romanesc, privit ca societate pe actiuni. Liderii de partide sunt actionarii semnificativi, si voteaza dupa capul si interesele proprii pe baza procentelor pe care le au. Trecand peste izbucnirile de personalitate ale unora din palmasi, majoritatea penibile, acestia nu sunt altceva decat PROCENTE. Echivalentele unor pachete de actiuni. Ale unor teancuri de hartii, bune de reciclat impreuna cu hartia menajera, ca sa nu zic mai mult.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *