Romania Curată

Frumos, n-avem ce zice. Neculai Onţanu îşi bate joc de societatea civilă din Sectorul pe care îl păstoreşte

I-a invitat la dialog, dar în fapt a încercat să îi umilească. Neculai Onţanu i-a poftit la Primărie pe cei mai activi reprezentanţi ai societăţii civile din Sectorul 2, iar când au venit i-a pus să aştepte după toţi cei aflaţi în audienţă cu diferite probleme.

Concret, în 7 septembrie 2015, Grupul de iniţiativă civică Lacul Tei a primit o scrisoare de la primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, care le mulţumea membrilor acestui grup şi îi invita la dialog. Iată mai jos un fragment din scrisoarea edilului.

ontanu 1


Având în vedere invitația adresată, de a dezvolta „o relație de colaborare cu scopul de a rezolva problemele sectorului 2”, Grupul Lacul Tei a confirmat o întâlnire cu primarul pentru data de 5 octombrie 2015, conform adresei cu nr. 59718/02.09.2015, emisă de Primăria Sectorului 2.

Din păcate, la data și ora menționate, domnul Neculai Onțanu nu a onorat întâlnirea confirmată. Mai mult decât atât, un funcționar al Primăriei Sectorului 2 a informat membrii Grupului prezenți la întâlnire că există o listă de așteptare de 32 de alte întâlniri confirmate la aceeași oră, audiența cu Grupul fiind programată la numărul de ordine 31, după finalizarea tuturor celorlalte întâlniri. Toate întâlnirile erau programate în aceeași manieră, respectiv „începând cu ora 11:00”.

„Ne exprimăm dezamăgirea pentru modalitatea în care Grupul de Inițiativă Civică Lacul Tei a fost tratat, după ce în prealabil a primit invitația la dialog și cooperare. În plus, considerăm că această modalitate de interacțiune cu cetățenii, în care toate audiențele cu primarul sunt programate de la aceeași oră și în care primarul nici nu participă, constituie o profundă lipsă de respect față de cetățeni”, a fost poziţia membrilor grupului, într-un comunicat de presă.

Iniţiativa Lacul Tei s-a constituit oficial în 2010, în cadrul programului de organizare comunitară derulat de Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe, dar funcţionează din 2008, când a avut loc primul protest. Din cauza faptului că se ridicau maşini de pe Bulevardul Lacul Tei, s-a făcut un protest spontan printr-o traversare repetată a bulevardului şi circulaţia a fost blocată timp de vreo două ore.

În ultimii patru ani, Grupul de Iniţiativă Civică Lacul Tei a reuşit:
–    să convingă autorităţile locale să permită parcarea maşinilor pe Bulevardul Lacul Tei, între orele 19.30 şi 7.00 dimineaţa;
– să obţină o soluţie de compromis de la Administraţia Domeniului Public Sector 2 – construirea unei alei pietonale pe Strada Judeţului;
–    să rezolve problema îngrădirii accesului într-un perimetru de 11.000 mp2 din Parcul Circului;
–    să organize o expoziţie de fotografie „Istorie şi Tradiţie în Parcul Tei”;
–    să convinga  ALPAB  de necesitatea demarării unui studiu hidrogeologic pentru a determina nivelul pânzei freatice din Parcul Circului ;

În cadrul Galei Societăţii Civile, secţiunea „Proiecte şi campanii de voluntariat”,  Grupul de Initiaţivă Civică Lacul Tei a obţinut premiul 1 pentru că a reuşit să determine ALPAB să reabiliteze Parcul Circului.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Frumos, n-avem ce zice. Neculai Onţanu îşi bate joc de societatea civilă din Sectorul pe care îl păstoreşte

  1. Tudor

    1. Blocul 114 B de pe Soseaua Iancului 10, sectorul 2, a intrat in reabilitare termica in urma cu vreo cinci ani. De peste doi ani lucrarile stagneaza din nou. In fiecare an Primaria promite prin adrese oficiale ca lucrarile se vor termina „pana la sfarsitul anului”, dar suntem in 14 octombrie 2915 si inca nu s-au reluat… In scripte la Primarie blocul figureaza, se pare, cu un grad avansat de realizare a lucrarilor, in contradictie cu situatia reala, iar ceea ce s-a realizat pana acum se degradeaza. Domnul dr.Ontanu, primarul sectorului nu a fost prezent la niciuna din cele peste 18 audiente solicitate de comitet la Primarie pe aceasta tema.
    2. Primaria a promis o parcare supraterana pentru masinile locuitorilor din zona Iancului, care au mari dificultati de parcare, dar despre aceasta propunere nu se mai aude nimic. S-a construit in schimb un mall.
    Cam asa este gospodarit sectorul 2.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *