Mihai Goțiu

Felix Tătaru, creatorul imaginii lui Traian Băsescu și a RMGC, audiat la DNA în Dosarul Gala Bute

Felix Tătaru, directorul agenției de publicitate GMP România, a ajuns miercuri la DNA. Conform propriilor declarații de la intrare, ar urma să fie audiat ca martor în Dosarul Gala Bute. Tătaru a mai spus că îl cunoaște pe Tudor Breazu (administratorul moșiei de la Nana a Elenei Udrea), dar a afirmat că nu ar fi primit bani și nici nu ar fi intermediat sume de bani. Cu toate acestea, conform unor informații apărute în presă, Ana Maria Topoliceanu ar fi indicat în denunțul ei că anumite sume de bani ar fi ajuns și la Elena Udrea și Felix Tătaru.

Felix Tătaru și GMP au coordonat ani la rând campaniile electorale ale PDL și ale lui Traian Băsescu (atât cele pentru Primăria Capitalei, cât și pentru prezidențiale). De asemenea, GMP și GMP PR (compania de PR desprinsă din GMP) au creat primele campanii naționale pentru Roșia Montană Gold Corporation (RMGC), compania care vizează aurul de la Roșia Montană. Felix Tătaru a contribuit și în prima parte a campaniei lui Klaus Iohannis, de anul trecut.

UPDATE: După audierea de la DNA, Felix Tătaru a spus că a dat o declaraţie în care a vorbit despre contractele încheiate de firma sa, precizând că nu era treaba lui cum ajungeau banii la PDL şi că el nu avea de ce să ia mită, pentru că nu a avut funcţie publică. Întrebat dacă în anul 2011 a avut contracte cu PDL, Felix Tătaru a răspuns afirmativ. El a adăugat că nu îl cunoaşte pe cel care ar fi declarat în faţa anchetatorilor DNA că i-ar fi oferit o pungă cu bani.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *