Catalin Tolontan

Există înregistrări în care conducerea TVR îi insultă pe jurnaliști pentru că sunt critici la adresa Puterii!

Conflictul dintre conducerea televiziunii publice și Dragoș Pătraru se accentuează.

Echipa de la „Starea nației”, cea mai audiată emisiune a postului, a intrat în posesia unor înregistrări audio, realizate chiar de către oameni din TVR.

În ele se aude clar cum Doina Gradea îi insultă pe oamenii redacției de știri, referindu-se la ei în termeni vulgari, pentru că ziariștii încearcă să păstreze o distanță critică față de partidul aflat la putere.

Nu e vorba doar despre încercarea conducerii de a proteja PSD. Ci de a proteja pe oricine e la Putere.

Actualii șefi ai TVR sunt furioși pentru că, în ultimii ani, reporterii și editorii de la știri și-au propus să acționeze sceptic față de PD-L sau PNL, „iar acum față de PSD”.

Practic, din înregistrări reiese că Doina Gradea este supărată că ziariștii încearcă să nu țină cont de cine e la guvernare!

„Ceea ce la orice canal public de televiziune din Europa apare în fișa postului, obligația de a fi în slujba cetățeanului, nu a Puterii, la TVR a ajuns un motiv pentru care să fii jignit”, spune unul dintre ziariștii de la „Starea nației”.

Și în sesizarea adresată pe 26 aprilie Comisiei de Etică a TVR, Dragoș Pătraru povestește câteva dintre aceste dialoguri, insistând pe momentele în care redacția de știri este jignită de către președintele televiziunii publice.

„Nu e vorba de vreun interes al nostru, că majoritatea înregistrărilor nu sunt despre noi, ci despre colegii de la știrile TVR, ei sunt insultați! Oricum, starea libertății de exprimare în televiziune este deplorabilă, nu se mai poate așa!”.

Există și dialoguri despre un reporter, o fată, care îi pusese întrebări socotite agresive Gabrielei Firea, în timp ce directorii TVR considerau că primarul trebuia elogiat!

Ce așteptați de la aceste înregistrări?

„Sperăm ca Parlamentul să reacționeze. Aici nu mai e vorba de Putere sau Opoziție, ci de ceva la fel de important ca înfruntarea politică democratică: e vorba despre libertatea de exprimare într-un loc unde românii au dreptul să fie corect informați. Un loc unde noi am venit cu inima deschisă”, spun ziariștii.

Cum vor fi ele difuzate?

Dragoș Pătraru a promis, pe post, că nu-și va încălca înțelegerea cu TVR, deși, fiind înregistrări de interes public, echipa consideră că ar avea toată justificarea de a o face.

Conform jurnaliștilor de la ”Starea nației”, înregistrările vor fi difuzate joi, 3 mai 2018, pe blogul realizatorului, patraru.ro, „astfel încât oricine vrea să le preia, să o poată face”.


TOLO.RO


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *