Romania Curată

CAMERA ASCUNSĂ: Explicațiile ambasadorului României la Londra, Ion Jinga, date oamenilor de la cozi

Mulțumită Andreei Sima, cititor al României Curate, am intrat în posesia înregistrării video a discuției pe care Ion Jinga, Ambasadorul României în Regatul Unit, a purtat-o ce românii care așteptau să voteze duminică, la secția nr. 152, Brent, Wembley, din Londra.

”Ambasadorul a venit la ora 19.00 pentru a mai aduce trei ștampile de vot. El nu venise să stea de vorbă cu noi. Am reușit eu să conving un polițist să ne lase să vorbim cu el. Înainte să vină ambasadorul erau doar două ștampile pentru mii de oameni. Eu am estimat 2000”, ne-a spus Andreea Sima.

Ascultați explicațiile ambasadorului, care nu știa că e filmat. ”E normal, oamenii vin la vot”, spune el referindu-se la cozi. ”Guvernul nu e implicat, BEC-ul decide…”, ”N-au venit doi observatori…” E interesant însă că, la ora 19.00, ambasadorul susținea că încă așteaptă răspunsul de la BEC privitor la prelungirea orei de vot. Cu toate acestea, din ceea ce relatează martorii care au discutat cu președintele secției de vot de la sediul ICR, încă de la amiază BEC-ul răspunsese că nu va fi prelungită ora de vot.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

23 thoughts on “CAMERA ASCUNSĂ: Explicațiile ambasadorului României la Londra, Ion Jinga, date oamenilor de la cozi

 1. sandu

  Cati romani sunt in fiecare regiune e o informatie publica, spre exemplu in Bayern la 31 decembrie 2013 situatia era urmatoarea: http://www.stmas.bayern.de/integration/auslaender/index.php

  74.798 de romani oficial inregregistrati, la cerere cu siguranta guvernul Bavariei poate furniza cu exactitate cati sunt peste 18 ani, astfel se poate face o estimare destul de buna a necesarului de stampile si cabine de vot. Autoritate electorala permanenta are un algoritm: http://www.roaep.ro/logistica/wp-content/uploads/2013/02/Stabilirea-amenajarea-dotarea-sectiilor-de-vot.pdf (vezi pagina 3)

  Din 75.000 putem estima ca 50% au drept de vot => 37.000 de votanti, sa zicem ca ne raportam la prezenta din tara de 50% ramanem cu 18.000 de votanti, presupunem ca nu vin toti si mai taiem odata 50% ramanem la final cu 9000 de oameni.

  9000 x 3 minute / 840 = 32 de stampile/cabine de vot si evident o sala pe masura, sau mai multe sali.

  Deci chestia ca nu stim numarul de romani nu tine!

  Reply
 2. man diesel

  turcii din germania au votat presedintele pe stadione sau hale de la tirgurile de expo internationale din marile orase, cu zeci de cabine de vot
  poate asta trebuia aratat in clipurile cu stefan cel mare si mihai viteazul, sper la o noua versiune :)

  Reply
 3. andrei

  Bravo.
  Multumesc celor care au filmat!
  Logica si matematica nu corespund cu ce declara si imi pare rau ca nu am intrebat la fata locului.

  Stim cu totii ca Dl. Ambasador a adus, suplimentat sau cum vreti sa ii spuneti stampile la sosire la ora 17:30.
  Numar de stampile = numar de observatori ceea ce prevede legea!
  Subit au aparut observatorii de la partide sau ce s-a intamplat odata cu venirea Dlui. Jinga? Erau si nu le foloseau?
  Foarte dubios si trebuie intrebat oficial.

  Reply
  • Mihail Georgescu

   Dl Jinga este beizadea securista! Deci ce naste din pisica soareci mananca! Tac-su a fost ofiter de obiectiv ….mai vorbim dupa curatenia generala de la MAE….

   Reply
   • george

    Care curatenie? Una din legile (pomenile) Rovanei din toamna acesta a fost sa se permita din nou cumularea pensiilor cu salariile …. sa vedeti fosile ce se reintorc….

    Reply
 4. RomânCareVoteaza

  Ambasadorul a venit fiind chemat de politia britanica. La sediu erau 6 stampile deoarece erau sase în comisie. Nicidecum doua.

  Măcar bine ca avem filmare sa îl și auzim pe Jinga cum scuza guvernul

  Reply
 5. cozia

  nemernicul asta zicea de romani ca trebuie sa stea la coada macar odata la cinci ani…se vede deci ce pramatii avem la ambasade, de bani gata cu tava intinsa traiesc, arde i ar focul sa i arda.
  De ce coada bai jinga, ai impresia ca nu ne stim locul din cauza voastra care ne calcati in picioare ori de cate ori aveti ocazia? la consulatul romaniei la barceona, de ex, daca te duci sa ti rezolvi ceva, trebuie sa ai rabdare si sa astepti chair dupa ora de deschidere, functionarii deschid dupa bunul lor plac si inca ceva absolut rusinos – daca vrei sa mergi la toaleta treci printr un birou plus admonestarile unui functionar care ti atrage atentia ca nu ai batut la usa sa intri, cu o greata pe fata care te impietreste.
  ca de obicei ai de platit esti tratat ca un paria la consulatul barcelona.Aia e….

  Reply
 6. Ruxandra

  La intrebarile noastre (a celor care am ajuns sa votam la sectia din Wembley in Londra) Presedintele Comisiei ne-a dezvaluit ca estimarile initiale au fost de 2000 de oameni prezenti la vot la sectia Wembley. Realitatea a depasit cu mult cifra estimata. Pornind de la presupunerea ca estimarile s-au bazat pe ceva mai mult decat un deget aruncat in vant, cum pui doar 5 stampile la dispozitie pentru 2000 de oameni, fara nici un plan de rezerva?! Mai ales in conditiile in care pana la ora 13:00 nu apucasera sa voteze decat 640 de oameni iar coada era de cel putin inca 1000 de oameni? (detin o fotografie din camera de vot care prezinta situatia privind prezenta la vot pana la ora 13:00)

  Reply
 7. Ruxandra

  Conform spuselor d-lui Jinga, legea prevede un maxim de 7 stampile pentru fiecare sectie de votare. Am inaintat plangere catre BEC si urmeaza sa depunem plangeri catre toate autoritatile in masura sa judece cauza. Ma indoiesc ca vor fi solutionate inainte de desfasurarea turului 2 al alegerilor.

  Reply
 8. Gogu Steliade

  Daca spusele ambasadorului sunt corecte, adica legea da voie sa existe doar maxim 7 stampile pe sectie de votare, atunci trebuie sa fie organizate mult mai multe sectii de votare pentru a acoperi necesarul. De asemenea, partidele vor trebui sa-si trimita mult mai multi reprezentanti pentru sectiile de votare.
  Se poate considera ca daca un partid nu si-a trimis reprezantantul a obstructionat dreptul la vot al romanilor? Pot si trasi la raspundere?
  Cred ca singura solutie pentru a avea un al doilea tur bine organizat sunt organizarea de mitinguri in romania si strainatate pentru sustinerea infiintarii de mult mai multe sectii de votare.
  Dar oare cine va faci mitinguri in romania cand sudul si estul l-au pus pe ponta pe primul loc?
  Oare avem doua romanii care voteaza? Una care isi vinde votul pe galeti si alta care intelege nevoile reale ale oamenilor?

  Reply
  • Radu

   Dragi romani, unitatea e doar in cantece si eventual in diaspora -la munca. Daca nu o stim sa o invatam de la vecini, daca nu se vrea, e momentul sa se impuna. Obscuritatea in care traiesc multi din tara e arma celor de la putere. Mass-media unde e? A cui e? Cel putin postul national sa ii „lumineze ” si pe cei ce iau „alimentele sau banii” pentru un vot ce apoi le nenoroceste viitorul familiei. Vrem dezbatere unica pe postul national TVR si TVR i. Vrem voturi corecte respectand legile si Constitutia. Ambasadorii si consulii sunt persoane ce isi amintesc de tara lor foarte rar. Vedeti Ambasada Romaniei din Londra care e o cladire fara viata, cu exceptia steagului nimic nu reprezinta Romania; asa sunt multe in lume. Oare de ce?

   Reply
 9. D

  Nemernicul ăsta le-a vorbit oamenilor de parca era stăpânul lor si, pe deasupra, erau si prosti. Trebuiau sa vina mai devreme?! El ia in considerare doar cifrele oficiale? Se vede ce școală are dom’ doctor… Oare din rapoartele lui securiste ii omite pe cei care nu se afla in Anglia in mod „oficial”? Acesta e omul care, de fapt, ar trebui sa apere interesele romanilor de acolo…

  Reply
 10. daniela nicolescu

  Mi se pare rezonabil domnu’ ambasador. Cetatenii par cam agresivi si ostili. Orice ar fi zis, „baietii” tot ii sareau la gat.

  Reply
 11. Mircea Oprescu

  Abureala. Perversitate. Hotie. Un mixt realizat de functionarul Jinga, supus pesedist.
  Din declaratiile functionarului preaaplecat Corlatean am aflat ca la intalnirea cu ambasadorii acestia au fost la post si conditiile de organizare au fost normale, toti angajatii ambasadelor si-au facut datoria.
  Mai sa fie, se pare ca votantii sunt de vina pentru ca au vrut sa-si exprime votul.
  Don Corleone ne crezi prosti?

  Reply
 12. TONI MIHUT

  Pe acest derbedeu l-am avut subaltern pana-n 1989,eu fiind inspector general la MIEt,el fiind salariat la IRNE Pitesti;in 2004 l-am dat afara din sediul sectiei electorale de la sediul Ambasadei Romaniei de la Bruxelles-unde era ambasador pentru ca si-a permis sa dea indicatii in favoarea psd-ului;in 1990 adevenit vicepres.fsn Arges,si dupa aceea brusc mare diplomat fara sa stie imba straina;franceza si engleza le-a invatat la locul de munca si le vorbeste ca un elev dupa 3luni de studiu;(…)

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *