Romania Curată

Mâine ajungem cu Școli Curate la Timișoara

Vineri, de la ora 15:00, timișorenii interesați de o educație modernă, deci transparentă și bine finanțată, sunt așteptați la Casa Tineretului, unde organizăm, împreună cu CJE Timiș și FITT Timișoara, lansarea locală a proiectului Școli Curate pe care încercăm să îl ducem în cât mai multe comunități din țară, în măsura în care găsim parteneri locali care să ne sprijine cu detaliile logistice și cu mobilizarea comunităților de elevi, părinți și, de ce nu, de cadre didactice.

Asta pentru că da, Școli Curate este un proiect care pune accent pe responsabilizarea elevilor și părinților să își monitorizeze școlile astfel încât să se asigure că sunt transparente și bine finanțate, iar dacă nu, să acționeze în acest sens, adresându-se directorilor de instituții de învățământ și autorităților locale care ar trebui să asigure un act educațional de calitate, fără lipsuri materiale și fără colectarea de fonduri informale de la membrii comunității.

Ce vom face concret mâine la Timișoara?
Vom prezenta cele două instrumente principale ale proiectului: ghidul monitorilor pentru buna guvernare a școlilor și liceelor și aplicația Check my school – www.scolicurate.ro, care permite elevilor și părinților să monitorizeze unitățile de învățământ și să participe proactiv la îmbunătățirea actului de educație. Totodată, în cea de-a doua parte vom dezbate și vom găsi soluții pentru creșterea cuantumului sumelor pe care statul și autoritățile locale le investesc în educație, dar și pentru creșterea gradului de bună guvernare și transparență a școlilor și liceelor din județul Timiș.

Sunt așteptați să ia parte elevi, părinți, profesori, directori de unități de învățământ, experți în educație, precum și reprezentanți ai autorităților locale și deconcentrate în teritoriu.

Vă rugăm să vă confirmați participarea prin completarea formularului disponibil aici: https://goo.gl/7Yrcwv

Mulțumim partenerilor locali pentru suport: Consiliul Județean al Elevilor Timiș și FITT Timisoara


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *