Romania Curată

Ești elev și vrei o schimbare în educație? Hai în echipa de ambasadori ai bunei guvernări în școli și licee!

Ești elev în Timiș, Cluj, Vâlcea, Mureș sau Bacău și crezi că școala ta poate fi altfel? Vrei ca învățământul local să fie mai bine finanțat? Ți-ar plăcea ca cei care răspund de educație să fie mai responsabili? Ești de părere că generația tânără poate avea un cuvânt de spus? Dacă răspunsurile la aceste întrebări sunt da, atunci locul tău este alături de noi în echipa Școli curate.

În contextul noii ediții a proiectul nostru de acțiune locală în domeniul educației, căutăm elevi ambasadori ai bunei guvernări în școli și licee, câte cinci pentru fiecare județ: Timiș, Cluj, Vâlcea, Mureș și Bacău.

Ce ne propunem până la finalul proiectului?

 • creșterea gradului de responsabilitate socială a comunităților locale din cele cinci județe;
 • un număr mai mare de localități care acordă burse școlare în cele cinci județe, precum și majorarea bugetelor pe care primăriile le alocă pentru școli;
 • dezvoltarea unei culturi de transparență și bună guvernare în instituțiile de învățământ din cele cinci județe;
 • inspectoratele școlare din cele cinci județe să fie cu adevărat implicate în comunitate și să își exercite obligația de a monitoriza respectarea legii educației în teritoriu.

Ce căutăm? Elevi dornici de implicare, care vor ca timp de 12 luni să pună umărul la o schimbare de substanță în educația din comunitatea lor.

Care este profilul viitorului nostru coleg?

 • vârsta de minimum 14 ani;
 • elev în județul în care dorește să activeze;
 • curios să afle ce înseamnă activismul la firul ierbii;
 • interesat să se implice în acțiunile locale de advocacy prin care vrem să creștem finanțarea educației;
 • pentru județul Mureș constituie un avantaj cunoașterea la nivel conversațional și a limbii maghiare;

Ambasadorii locali ai bunei guvernări vor lucra împreună cu coordonatorul județean al proiectului și vor fi implicați în toate acțiunile prin care ne propunem să creștem responsabilitatea și implicarea autorităților locale.

De ce să te alături proiectului?

 • vei lucra cu o echipă dinamică, tânără, dar și cu experiență, care te va primi cu brațele deschise;
 • vei fi voluntar al celui mai vechi și apreciat think-thank din România;
 • vei lua parte la o sesiune aplicată de training, cu invitați speciali, care va avea loc între 27 februarie și 1 martie, cu toate cheltuielile asigurate;
 • vei dobândi abilități și cunoștințe la care nu ai acces prin ceea ce faci la școală;
 • vei avea parte tot timpul de suport, formare continuă, mentorat și sprijin;
 • lunar te vom ajuta să publici articole remunerate pe România Curată, cel mai urmărit site din domeniul ONG din România, acestea urmând să vizeze învățământul local și activitățile tale;
 • vei avea o contribuție în schimbarea educației din comunitatea ta, cu un impact ireversibil pentru colegii tăi de generație și nu numai.

Te-am convins? Completează formularul de mai jos până pe 31 ianuarie și poți deveni parte a echipei Școli curate! Menționăm că selecția va fi realizată în așa fel încât să acopere atât mediul urban, cât și mediul rural din toate cele cinci județe. Crezi că nu te potrivești proiectului? Atunci te rugăm să ne ajuți și să dai vestea mai departe către un coleg sau un prieten pe care crezi că l-ar interesa.

Pentru nelămuriri sau alte detalii, colegul nostru Alexandru Manda, coordonator advocacy al proiectului, vă stă la dispoziție la adresa alexandru.manda@sar.org.ro.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *