Liviu Antonesei

Erdogan – Sultanul în palatul său de 615 milioane de dolari… (FOTO & VIDEO)

Într-un mic profil de acum câteva zile, afirmam că Erdogan nu își dorește să fie sultan, nu își imaginează că ar fi ci, în mintea sa, chiar ESTE sultan. Palatul de 615 milioane de dolari este o probă, modul abuziv în care s-a comportat și ca premier și ca președinte a produs puzderie de probe, represiunea dezlănțuită după puciul eșuat adună probele pe bandă rulantă. Pentru el, toți morții, torturații, arestații, cu zecile de mii în mai puțin de două săptămâni, nu sunt persoane care ar trebui să se bucure de drepturi și libertăți, ca într-o democrație modernă, ceea ce Turcia nu mai este, ci un fel de pagube colaterale.

Mintea sa nu operează în realitatea comună, în care ne mișcăm cu toții, ci în cea a sultanatului său. Din acest motiv a și umplut fostele pașalâcuri, ba chiar și zone care n-au fost niciodată sub suzeranitate otomană de moschei, ca realitatea să se adapteze visului său, căci un sultan fără sultanat, care va să zică nu există! Niște decerebrați de politruci români, bașca primari cu buzunarele largi, au vrut să contribuie la acest vis imperial favorizând infractorul prin oferirea unui teren pe care să fie construită cea mai mare moschee din Europa! Ce contează că în București sunt sub 0, 5% din populație musulmani? Parte foști studenți rămași aici cu afaceri după studii, parte negustori turci instalați după 1989. Nu contează că nu ar avea credincioși destui, contează însă în procesul de afirmare al lui Erdogan în lumea musulmană, în ascensiunea sa ca lider al acelei lumi. Pentru că un sultan nu este doar un lider politic, ci și unul spiritual. În esență, visul lui Erdogan nu este numai extrem de costisitor, pentru toată lumea – este complet utopic.

În afara câtorva sărăcuți lideri musulmani din Africa, nu prea văd cum ceilalți lideri musulmani din Orientul Mijlociu s-ar înrola sub flamura Erdoganului. Ayatolahii Iranului, regele Arabiei Saudite, Regele Regatului Hașemit – singura democrație funcțională din lumea musulmană -, șeicii de prin Emirate? Să fim serioși! Erdogan are toate motivele să sufere că n-a ieșit Ponta președinte – un acolit tot și-ar fi găsit! Nu că n-ar fi bun și Kiwi, dar până dă el răspunsul se termină istoria milenară a sultanatului…

Mulțumesc scriitorului Dorel Schor pentru acest link (aici).

sursa: antoneseiliviu.wordpress.com

***

FOTO și VIDEO cu Palatul Alb, construit de Erdogan cu 615 milioane de dolari, aproape dublu față de estimarea inițială:

erdogan palat 1 erdogan palat 2 erdogan palat 3


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Erdogan – Sultanul în palatul său de 615 milioane de dolari… (FOTO & VIDEO)

  1. mustafa

    erdogan nu ai facut pt el ai facut pt turcia si ca sa oftica europeni si americani ce a ce a realizat erdogan in 14 ani pt turcia dusmanului nici nu viseaza bravo lui

    Reply
  2. Liliana

    Ei megaloman, e foarte OK. Numai noi suntem obisnuiti cu bordeie insalubre si inestetice, de-aia nu am evoluat.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *