Mihai Goțiu

”E 1-0!” Mesaj din Noua Zeelandă, de la primul român care a votat în turul al II-lea

Dan Coroian-Vlad este primul român care a votat în turul al II-lea al alegerilor prezidențiale. A ajuns la secția din Auckalnd, Noua Zeelandă, cu un sfert de oră înainte de a se deschide ușile. Așteptând a scris un surt mesaj pe care l-a postat pe Facebook după ce a votat:

”6.45 am Auckland, New Zealand

E 1-0! Mândru ca sunt român.

De fapt sunt mândru ca sunt primul român din lumea asta care are șansa si privilegiul de a nu vota cu simbolul perfect al hoției, corupției, minciunii, arogantei, anormalului.

Stau în fața secției de votare si ma întreb de ce ma trece scrisul. E disperarea de a ma vedea furat, din nou, de speranța ca țara mea o sa meargă în direcția bună. E disperarea emigrantului care vrea sa aibă șansa de a se întoarce (da, într-un loc cu mari probleme, dar care se afla pe drumul bun). Nu vreau sa imi pierd limba, „I Love You” dă bine numai in filme. Nu vreau să o mai văd pe mama plângând atunci cand plec. Nu mai vreau atacurile de panică în dimineața plecării. Nu mai vreau să mă simt un ticălos care alege bunăstarea si casa pe malul marii in favoarea prietenilor de o viața, Clujului, familiei… Nu „vreau o țara ca afara”. Vreau doar un pic de normalitate si certitudinea ca nu ne îndreptam din nou in direcția greșita. Bunăstarea va veni, probabil, prea târziu pentru noi, dar sunt dispus sa renunț in favoarea unui trai decent.
Gata, hai ca-s melodramatic. Nu fiți tâmpiți, mergeți la vot.”

Dan (în dreapta), anul trecut, la Cluj, în timpul protestelor pentru Roșia Montană

coroian 2


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

8 thoughts on “”E 1-0!” Mesaj din Noua Zeelandă, de la primul român care a votat în turul al II-lea

 1. Liana

  No, fain! Dragă clujene îs tare mândră de tine și să fim sănătoși că poate vom reuși să ne mai și întoarcem. Acum depinde mult și de noi și nu doar de dorința din suflete și piepturile arse de dor cât și de fapte!
  Ai dat startul!
  Să fie cu noroc!
  Cu stimă și respect,
  Liana
  ( momentan în Spania cu familie cu tot )

  Reply
 2. Jinga Tache

  Felicitari dle Dan.Stiu ce inseamna sa fii departe.Si eu aici,sotia si copii vom merge la vot.Si vom vota un om educat,serios,cu prestanta si educatie de bun roman,cinstit si cu dorinta de a schimba in bine multe .A facut asa ceva in orasul sau,Sibiu.
  VOTAM KLAUS IOHANNIS.

  Reply
 3. Mihai-Bogdan Bicsi

  Sunteti un pic pudic ? Vad ca ati omis un pasaj…ca sa nu mai vorbim de fotografia care face toti banii !

  Reply
 4. Lucia Mihailescu

  Sunt bucuroasa ca gandim la fel, desi ne despart 14477 kilometers or 8996 miles, iar in Boston soarele rasare cu o intarziere de 18 ore. Eu sunt Sibianca, dar nu acesta a fost motivul pentru care am votat cu Iohanis. Televiziunile i-au jucat festa lui Ponta. Acolo s-a prezentat singur, zi de zi asa cum este: tupeist, mincinos, nesimtit, aparator al coruptilor. Ce si-a inchipuit el ca daca joaca cartea antiBasescu si USL este suficient sa-i prosteasca pe romani?
  Morumete, era el taran, dar tot se pricepea la putina politica. Ce a crezut el ca daca face parada de ortodoxie si de faptul ca este Roman, toata tara o sa-l voteze? Din anul 1997 si pana acum, nu a fost an sa nu merg in tara pentru cateva luni. Am vazut si lucrurile bune care s-au facut dar am putut sa observ si cresterea marlaniei, precum si marea manipulare a cetatenilor, e drept, foarte profesional facuta de catre specialistii de la Antena 3. Incepusem sa cred ca multi romani au inceput sa-si piarda buna cuviinta, ca nu mai dau doi bani pe cinste, corectitudine, respect si ca se complac intr-o mocirla urat mirositoare. Uite ca n-a fost chiar asa! Pentru asta mi s-a umplut inima de bucurie.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *