Mihai Goțiu

Dragnea, Tăriceanu, Grindeanu & Iordache or fi înțeles ceva după protestele masive de aseară?

Cât de Iordache poți să fii la cap, să ai 100.000 de oameni în stradă în orașele din țară și străinătate, care îți cer să renunți la ordonanțele de urgență cu grațierea și amnistia cu dedicație, eventual să le trimiți la Parlament, să primești avize negative cam de pe la toate instituțiile publice care au treabă cu justiția și de la organizațiile non-guvernamentale din domeniu, dar tu să organizezi o pseudo-consultare publică, cu 200-300 de oameni, cu acces limitat al presei (de parcă ar fi fost așa grea o transmisie online în direct), și asta, oricum, după ce în primă fază n-ai vrut nici măcar un picioruș de reporter să lași în zonă?

Cât de Dragnea poți să fii la cap, să nu auzi că numele tău este cel scandat în stradă, și nu de bine, și la nici două luni după ce ai câștigat cu un scor nesperat alegerile? Cum să te amăgești, în continuare, că rezolvi problema cu televiziunile prietene, când ai tot avut exemple în ultimii ani că, în momente critice, televiziunile nu-ți mai ajută la nimica, ba, mai mult, prin iritarea creată, nu fac decât să crească gradul de mobilizare civică?

Cât de Tăriceanu poți să fii la cap, să vorbești de riscul unui război civil, când ai avut dovada, taman acum o săptămână, când la cererea lui Dragnea, jandarmii au rupt cordonul în fața sediul PSD, dar nici prin gând nu le-a trecut protestatarilor că ăsta ar fi vreun motiv sau vreo oportunitate să se apuce de spart geamuri ori alte minunății? De unde și până unde război civil, când oamenii cer în stradă: ”democrație”?

În fine, cât de Grindeanu poți să fii la cap, ca la aproape două săptămâni de la pornirea scandalului care a scos deja în două rânduri oamenii în stradă, să afirmi că încă nu știi clar ce vrea Florin Iordache? Păi, mă lămurește și pe mine cineva: Grindeanu e premier, iar Iordache ministrul Justiției ori invers? Cum să afirmi, ca prim-ministru, după două săptămâni cu zeci și zeci de mii de oameni la proteste, că nu ai habar ce idei are în cap Florin Iordache?

Dragnea, Tăriceanu, Iordache, Grindeanu par a trăi într-un univers paralel, într-o lume care e doar a lor și în care își dau dreptate unii altora. Încearcă să găsească tot felul de explicații-motivații suprarealiste, iar când văd că niciuna nu mai este înghițită de cetățeni, pur și simplu te sfidează pe față. Priviți imaginile de mai jos. Sunt doar câteva din cele care surprind ce a fost la Cluj. Imagini care îmi permit să fac un nou pariu – că dacă nu renunță la timp la mizerii – bătălia asta va fi câștigată tot de cetățeni. În stradă.

Mihai Goțiu este senator USR și vicepreședinte al Senatului


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

10 thoughts on “Dragnea, Tăriceanu, Grindeanu & Iordache or fi înțeles ceva după protestele masive de aseară?

 1. Adrian

  D. Goțiu, d preș. Dan a anunțat că nu Usr nu va demisiona din Parlament. Tot așa veți fi întrebați cât de curând cât de […] să fii să nu demisionezi? Inevitabil fiind vorba în toată această discuție despre niște persoane , nu de principii.

  Dacă mergem pe „mâna” interogațiilor „pe persoană”, ar trebui să mergem până la capăt (sau cât de mult). Recent am văzut că tâmpenia cu a-bro-ga-re a fost preluată și de o colegă de a dumneavoastră în Parlament.

  1. respectiva a copiat (plus că exista, cred, deja #abrogare)
  2. a copiat fără să-și pună vreo problemă dacă e corect (sau politiciană fiind, măcar util pedagogic)

  La orice examen oricine ar fi picat-o!

  Mergând pe studiul „pe persoană” d. Grindeanu o fi fost ales tocmai să arate că are și psd absolvenți de mate-info, că s-a mai exprimat și d.na Firea că s-a săturat de tehnocrați (adica oameni riguroși, în realitate, nu pseudo-riguroșii care au frecventat și Palatul Victoria recent).

  Pe scurt, studiul „pe persoană” îl va face parchetul. Să sperăm că va descoperi și alte acte normative cu dedicație, cum bine susținea av. poporului. Poate discuția va avea loc și în parlament, incluzând de pildă aici deciziile de la recursurile în interesull legii începând din anii 1990/

  Reply
 2. Pinno

  Nu au inteles nimic. Aceleasi texte prafuite (am castigat, facem ce vrem) si aceiasi tinta (pres. Iohannis), pozitie
  pe care o ravneste Tariceanu de ani buni.
  Din contra devin mai incrancenati, iar falia dintre „ai nostri” si ceilalti este si mai mare, alimentata de „papusile” lui Dragnea (are omu’ asta un succes la femeile PSD ceva de groaza!), Olguta si Gabrieluta (vino-ti in Fire(A))
  Nu mai vorbim de soldatul credincios, Ecaterina Andronescu, groparul sistemului educational, care repeta ca un papagal ca si fost ministra Pruna a modificat prin OUG si nu s-a sesizat nimeni! (la toate televiziunile a spus acest lucru cu aerul ei grav de scolarita eminenta).
  Eu doar un lucru ii pot spune, sa inteleaga ca magistratii, soc. civila,asociatiile profesionale din domeniu au avut incredere. Cand pui un lup la stana, la ce sa te astepti?
  Cand il pui pe autorul martei negre la Jusitie, la ce sa te astepti, decat la vigilenta!

  Imi pare rau dar acesti PSD talibani sunt mancrutizati!

  Reply
  • daniela nicolescu

   Aveti multa dreptate! as dori insa aceiasi intransigenta si cu privire la KJ! trebuie! oricat d edureros ar fi! cu duble standarde nu vom face stat de drept niciodata!!

   Reply
 3. Mihaela

  Chestia asta cu ordonanta care intra in vigoare, produce efecte si nimeni nu poate face nimic trebuie corectata legislativ.
  La fel, modul de numire al Av Pop trebuie revazut.
  Usr ar trebui sa declanseze o consultare a societatii civile, juristi, etc si sa propuna un proiect de lege pentru corectare. Si noi sa stam in fata Parlamentului pina cind il aproba

  Reply
 4. Octavian

  Oamenii acestia sunt niste incompetenti. Nu au capacitatea de a intelege. Muncitorii nostri in constructii care au lucrat in Spania, Italia, Germania si care s-au intors in tara cu putinul capital adunat au rezultate mai bune decat eunucii corupti sus amintiti. Au castiguri oneste si chiar consitente folosind capitalul castigat cinstit.
  Nu pot intelege cum dupa 30 de ani, dupa ce au furat atat, si au adunat bani, acesti indivizi (ce se considera elita politica a tarii) sunt incapabili sa faca afaceri oneste, profitabile pentru ambele parti, pentru ei si pentru cetatenii romaniei.
  Aceasta e drama. Romanii au tot sperat ca se vor satura de furt. Dar nu au cum sa se sature fiindca sunt incompetenti si risipesc si ceea ce fura. Vor fi mereu nevoiti sa fure. Nu au cum sa se opreasca.
  Acestia trebuie sa dispara pur si simplu din preajma banului public. Nu au ce cauta in vecinatatea acestuia.
  Gata cu incompetentii. Nu ne mai putem permite.
  Au avut timp 30 de ani sa faca averi. Acum, la revedere. Departe de banul public.

  Reply
  • Dan Ardelean

   Sunt niște hoți…. bandiți… gangsteri – oricum le-ai spune, tot la asta se rezumă. Dar foarte competenți în această detestabilă îndeletnicire.

   Reply
 5. Lar Aurel Ioan

  Simate domnule senator Mihai Goƫiu,
  Mǎ numesc Lar Aurel Ioan, sunt professor de fizicǎ la Colegiul Tehnic de Transporturi “Transilvania” Cluj şi locuiesc ȋn comuna Gȋrbǎu situatǎ la 25km de municipiul Cluj-Napoca de unde fac zilnic naveta panǎ la şcoala ȋn care ȋmi desfǎşor activitatea de mai bine de 26 de ani.
  Am Incercat de mai multe ori sǎ iau legǎtura cu dumneavoastrǎ pentru a vǎ cere ajutorul ȋn legaturǎ cu o problemǎ care ȋngrijoreazǎ locuitorii comunei Gȋrbǎu unde ar urma sǎ fie construit un depozit de substanƫe chimice periculoase pentru mediu şi pentru securitatea oamenilor. Este vorba de sute de tone de acid sulfuric, acetonǎ si alte categorii de substanƫe catalogate de legislaƫia curentǎ ȋn categoria substaƫelor periculoase. Am incercat sǎ vǎ atrag atenƫia printr-un comentariu postat la

  http://www.romaniacurata.ro/de-ce-ne-mor-tinerii-in-colectiv/ 01.11 2015 at 22:12

  Probabil cǎ acest comentariu fiind postat cu o zi ȋn urma apariƫiei articolului, nu aƫi reuşit sǎ-l citiƫi şi sǎ-mi rǎspundeƫi. S-ar putea ca şi cu acest mesaj sǎ se ȋntample la fel, pentru cǎ eu nu apuc ȋntotdeauna sǎ citesc cu suficientǎ promtitudine toate articolele de presǎ care mǎ intereseazǎ.
  Pentru a putea opri ȋncǎ din faşǎ consecinƫele unei asfel de prostii monumentale, al cǎrei autor moral este un primar de culoare politicǎ PNL, am decis sǎ ma inscriu ȋn cursa electoralǎ pe listele PSD, cu scopul declarat de a promova un proiect de HCL prin care sǎ se interzicǎ construirea unor asfel de bombe chimice potenƫiale pe teritoriul comunei Gȋrbǎu, legislaƫia actualǎ oferind aceastǎ posibilitate. Deşi am depus un asfel de proiect de HCL ȋnca din luna septemdrie 2016, primarul comunei a refuzat sǎ-l punǎ pe ordinea de zi panǎ in acest moment, invocand tot felul de motive. Detalii despre acest caz urmeazǎ sǎ trimit ȋn curand şi Alianƫei pentru o Romanie Curatǎ.
  Indiferent de motivele şi ȋmprejurǎrile prin care am ajuns consilier local pe listele PSD, doresc sǎ fac public prin intermediul acestui mesaj cǎ nu susƫin nici acele ordonanƫe care ȋncurajeazǎ abuzul ȋn serviciu din partea aleşilor locali sau din partea altor categorii de” aleşi” şi nici aroganƫa cu care se manifestǎ cei care ne conduc şi ne croiesc legile, oricare ar fi culoarea lor politicǎ.
  Conştient fiind cǎ acest mesaj ȋmi poate aduce excluderea din partid şi pierderea mandatului de consilier local, vreau sǎ pot privi ȋn ochi cu demnitate pe elevii mei, pe foştii mei elevi, pe fiul meu şi pe toƫi cei care mǎ cunosc.
  Sunt un neȋnsemnat membru de partid care are pretenƫia cǎ ştie ce este şi susƫine social-democraƫia dar nu va gira niciodatǎ hoƫia şi nu face parte dintre cei” un million de susƫinǎtori “care vor sǎ se adune la un miting de susƫinere njci nu voi aduna semnǎturi pentru nu ştiu ce “fel de interese”.

  Reply
  • daniela nicolescu

   dar autoritatile de mediu din Cluj , C.Jud sau ONG-uri din Cluj??? Le-ati contactat??? Stiu si ca Sorin MOisa are colaboratori in zona! contactati-l si va poate da persoane care sa vi se alature.

   Reply
 6. Dan Ardelean

  Somnul rațiunii naște monștri. Noroc că o parte a națiunii s-a trezit. A bon entendeur, salut!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *