Romania Curată

Doi membri SAR fac împreună două sute de ani. De integritate, înțelepciune și umor

Cei doi membri ai Societății Academice din România care fac o sută de ani în acest an (împreună, două sute), Neagu Djuvara (18 august) și Mihai Șora (7 noiembrie) au fost remarcați și de președintele Klaus Iohannis, care i-a decorat. Apreciem gestul președintelui, mai ales că amîndoi și-au arătat public decepția față de performanța lui Iohannis la Cotroceni după ce îl votaseră în noiembrie 2014. Și indiferența față de decorații.

Neagu Djuvara

Neagu Djuvara

Oameni integri, verticali și intelectuali de vîrf, Șora și Djuvara, anticomuniști amîndoi, deși primul anticomunist de stînga, iar al doilea de dreapta, mai au în comun și altele.

Nici unul nu a fost profesor la Universitatea din București, nici măcar după 1989, nici măcar de onoare. Ca atare au discipoli, dar nu au avut doctoranzi.

Nici unul nu a fost membru al Academiei Române, nici măcar onorific.

Noi am fost privilegiați cu compania și sprijinul lor atîția ani, la SAR și la România curată.

Mai durează încă o sută de ani ca meritul să fie recunoscut cum se cuvine în societatea românească?

Mihai Șora

Mihai Șora

 Mai multe despre Mihai Șora aici.

Mai multe despre Neagu Djuvara aici.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Doi membri SAR fac împreună două sute de ani. De integritate, înțelepciune și umor

  1. Spânu

    Intrebati 100 oameni „cu diploma” daca stiu cine e presedintele Academiei si aveti masura ‘valorii’ acestui conclav, ca si a invatamantului universitar in general!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *