Gabriela Lupu

Doctor plagiator din Ministerul de Interne primește scutire medicală

Jurnalista Emilia Șercan a scos de curând la lumină un nou caz de plagiat, cel al chestorului Cătălin Ioniță, șeful Direcției Generale Anticorupție (DGA) din Ministerul de Interne. Problema este că acesta ar putea scăpa basma curată pe motive medicale.

Iată ce scrie Emilia Șercan referitor la acest caz:

Chestorul Cătălin Ioniță, șeful Direcției Generale Anticorupție din Ministerul de Interne, s-a îmbolnăvit subit la trei zile după ce am publicat ancheta în care arătam că a plagiat toată teza de doctorat. Pe 31 ianuarie a fost luat de SMURD direct din sediul DGA și dus la Spitalul Bagdasar-Arseni. A ieșit pe targă, cu unul dintre angajații DGA ținându-i perfuzia. A fost dus la Secția de Neurologie unde i s-au făcut investigații medicale, inclusiv computer tomograf, unde a ieșit un anevrism cerebral minor.

După ce concluzia medicilor a fost că nu are nicio problemă neurologică, a fost mutat în acea noapte la unitatea coronariană a Secției de Cardiologie, unde a fost investigat suplimentar, iar a doua zi era deja internat într-o rezervă. Medicul care l-a avut în evidență este Cătălina Liliana Andrei. A fost externat în data de 8 februarie, iar de atunci este în concediu medical. Codul de diagnostic, spun sursele mele, este 476 – cardiomiopatie, care mai este numită și cardiopatie, o boală care poate acoperi un spectru larg de manifestări, dar o boală care nu este invalidantă.
Concediul medical i-a fost prelungit până acum de trei ori, iar ultima dată până la data de 27 martie – adică vreo 60 de zile.

Practic după 27 martie mai are nevoie de 30 de zile și poate intra în comisie pentru pensionare pe caz de boală, ceea ce i-ar putea aduce toate privilegiile pensionării, cu pensie specială și restul. Chestorul Ioniță are 43 de ani.

Tertipul acesta, cu 90 de zile de concediu medical și apoi intrat în comisia de sănătate pentru pensionarea pe caz de boală este unul uzual la nivelul Ministerului de Interne, însă, desigur, nu e investigat de nimeni. Mișcarea asta cu concediul medical îl poate feri de o cercetare disciplinară, având în vedere că nicio acțiune disciplinară nu poate fi începută când un angajat este în concediul medical.

Inspectorul general al IGPR, Catalin Ionita, se adreseaza participantilor la sedinta de prezentare a bilantului activitatii Inspectoratului general al Politiei Romane (IGPR) pe parcursul anului 2017, vineri 16 februarie 2018, la sediul institutiei din Bucuresti. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

5 thoughts on “Doctor plagiator din Ministerul de Interne primește scutire medicală

 1. VERONICA

  ASEMENEA EXEMPLE DOVEDESC CA ROMANIA ESTE UN STAT FARA ROST, UN STAT DIN LUMEA A TREIA SAU DIN ERA TRIBALA…………………..

  Reply
  • Petrusfree

   Sper ca va referiți la autoarea articolului! Altfel, un demers jurnalistic bine direcționat, cu detalii din interior, ce seamănă f tare a reglare de conturi (a se vedea și alte dispute anterioare ale acestuia cu conducerea MAI). Nu știu dacă sunt reale sau nu cele relatate, dar cu siguranță sunt alții cei care sa ia atitudine. Restul e can can.

   Reply
 2. Blajin Putregai

  Plagiat, furt de functie si grade, viitorul MAI pe un munte de rahat.
  Doamna Gabriela dezvaluiti tot daca aveti curaj!
  Sunt multi impostori la varful MAI

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *