Romania Curată

DIVERSIUNEA NU I-A IESIT PRESEDINTELE RECUNOASTE BLUFUL

Purtatorul de cuvint al presedintiei a anuntat ca presedintele suspenda dezbatarea anuntata pentru miine, sambata 5 octombrie, la ora 19, deoarece d-na Alina Mungiu-Pippidi a afirmat din nou ca aceasta nu e o acceptare a ofertei de mediere prezidentiale din partea manifestantilor. Presedintele, care a adus primul in discutie numele Alinei Mungiu-Pippidi, a insinuat de mai multe ori ca aceasta discutie este cu manifestantii, desi provocarea (care nu a fost o solicitare) a fost strict personala si o reproducem aici din nou:
Multumesc sefului statului ca ma citeste atent in continuare si presei ca ma informeaza prompt prin telefon despre ce mai spune presedintele despre mine. Marturisesc insa ca acest dialog prin terti, cind el e acolo si eu la Berlin, el e in studioul de televiziune, iar eu nu am nici macar televizor nu lamureste lucrurile, si s-a repetat deja de mai multe ori.


Ca atare propun presei interesate si presedintelui sa discutam noi in direct subiectele astea, Rosia Montana, dezamagirea tineretului din strada, referendumul de anul trecut si anticoruptia. Daca intr-adevar este convins ca as fi un prim ministru acceptabil, cum a declarat, nu vad de ce nu ar accepta o asemenea invitatie, cred ca lumea s-a cam saturat de emisiuni cu prim ministri si politicieni pe care nu ii contrazice nimeni ”.


Cititi mai jos corespondenta integrala intre ARC si palatul Cotroceni. La bursa pariurilor cine ar fi cistigat intilnirea Traian Basescu nu statea deloc bine …si iata ca s-a retras.


1. Scrisoare de acceptare a Președintelui Traian Băsescu

2. Scrisoarea de confirmare a Alinei Mungiu-Pippidi


„Stimate domnule
Oprea

Mulțumesc pentru
răspunsul dvs și acceptarea de principiu a întîlnirii. Ca să nu existe nici o
neînțelegere îmi permiteți să fac trei precizări. În măsura acceptării lor,
dezbaterea poate continua așa cum a fost programată.

– Această
discuție a fost provocată de faptul că dl. Președinte Traian Băsescu , cu toată
autoritatea poziției sale s-a referit la mine, persoană privată, de mai multe
ori într-o emisiune de televiziune, în absența mea. Acest fapt m-a făcut să
propun întîlnirea, și nu faptul că as avea vreun mandat de reprezentare a
manifestanților din Piața Universității sau Berlin, cele două manifestații la
care am participat. Nu am nici un asemenea mandat.

– Organizațiile
neguvernamentale care se află printre participanții la această manifestație și
se opun acestui proiect, printre care organizațiile membre ale Alianței pentru
o Românie curată au luat poziții individuale contra oricărei negocieri și nu
sînt dispuse să accepte medierea președintelui din pricina pozițiilor sale
anterior exprimate. Poziția mea în această chestiune este de deplină
solidaritate cu manifestanții. Discuția între dl. Traian Băsescu, pînă de
curînd un susținător al acestui proiect, și mine, un opozant al proiectului, nu
este nici negociere, nici mediere, ci o dezbatere asumată de pe poziții
divergente cu scopul informării cetățenilor. Din acest motiv societatea civilă
din piață nu va participa la această dezbatere și nu voi convoca nici pe
membrii ARC.

– Apreciez
accesul liber dat întregii prese, dar cum interesul dezbaterii este dat mai
ales de argumentele privitoare la Roșia Montană și captura statului
propun ca prima oră de discuție să fie un dialog, așa cum am propus
inițial, între dl. Președinte și mine, moderat de dl. Niculescu. Dacă după aceasta
președintele dorește să deschidă discuția pentru ca jurnaliștii să poată pune
întrebări, nu am nimic împotrivă.

În încheiere,
permiteți-mi să-mi exprim suprinderea că o dată anterioară, nefezabilă pentru
mine din cauza absenței din țară, a fost comunicată presei ca finală fără ca eu
să o fi acceptat, ducînd la aprația în mai multe organe de presă apropiate
președinției a unor articole care pretindeau că am refuzat să vin la întînire,
desigur, fără ca ziariștii respectivi să se deranjat să solicite un punct de
vedere fie mie, fie biroului meu.

Cu stimă,

Alina
Mungiu-Pippidi

Berlin, 2 octombrie
2013“

Scrisoarea
de raspuns poate fi descarcata si in format jpg, aici.3. Scrisoare din 4 octombrie a Administratiei prezidentiale catre doamna presedinta SAR, Alina Mungiu Pippidi (transcriere si original scanat)


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

13 thoughts on “DIVERSIUNEA NU I-A IESIT PRESEDINTELE RECUNOASTE BLUFUL

 1. Adrian

  Urari de bine. B1tv ar putea dovedi acum ca e pe bune si ar invita ea presedintele, eventual prin telefon, sa discute cu doamna Alina MP. (sau PM intr-o zi :) )

  Reply
 2. alex

  Marew dezamagire e omul asta. Se vedea din prima ca asta incearca, o secureala de-a lui, dar nu as fi crezut ca nu are curajul unei intilniri. Duca-se! Traian Basescu apartine definitiv trecutului si va roh uitati-va mai bine inainte de a promova pe careva. Stiu, materialul clientului, dar totusi….Jalnic personaj.

  Reply
 3. Ghita

  Ce penibila e scrisoarea lui Oprea asta…Unde v-ati asumat? Nicaieri! Asta a fost diversiunea! Jos Basescu razgindacul!

  Reply
 4. Gheorghe

  Da! Inca o virare din pupa si prova a lui Base, ca presedinte al Romaniei nu-i pot spune.
  Adica, credea ca rezolva dintr-o discutie manifestatiile contra proiectului RMGC si contra slugoilor care cica „guverneaza”, iar apoi isi asuma meritele de „moderator”.
  Ne luam tzara inapoi de la acesti „guvernanti” slugoi.

  Reply
 5. dacian

  sint hilari astia de la presedintie, pe cuvint. Auzi, e o grava eroare ca am dat presei, noi de fapt am comunicat cu dvs prin presa! Nici sa scrie nu stiu. Sau au bagat in sturea Mediafax ca ei nu au confirmat- cum nu au confirmat? e negru pe alb ca au confirmat. Numai ca Base nu voia singur cu AMP, ci daca se poate cu o armata, sa umple spatiul si sa il scape pe el de orice confruntare directa…

  Reply
 6. Sorin

  Lucrurile sunt destul de clare:
  1. Mai intii Basescu a avut nevoie de o tinta, de un nume (asa cum a facut spre exemplificare cu mogulii). Chestia a fost spontana si primul personaj cu vizibilitate care i-a venit in minte a fost AMP.
  2. Apoi, la provocarea justificata venita din partea AMP i-a fost rusine sa nu raspunda dar tot a bagat fitilul cu liderul pietei si reprezentantul ONG-urilor ca sa aiba de unde s-o intoarca.
  3. Cind s-a concretizat a facut o analiza sumara si a costatat ca oricum ar fi dat-o iesea sifonat rau de tot (macar ca s-a afirmat transant ca lobbyst pentru proiect).
  4. A mai aparut si degringolada din USL, povestea cu DNA, etc si evident ca toti i-au spus ca nu are rost sa devieze atentia de la atacurile impotriva lui Ponta. Si cu asta basta. Mare barbat, mare om de stat.

  Reply
 7. cornel

  Refuzul lui basescu, este confirmarea, daca mai era necesara, ca ,,elita politica,, ro. este lipsita de orice urma de onestitate. Nu este nicio greseala, daca stabilim un numitor comun NEGATIV ptr. TOTI POLITICIENI ACTUALI.
  Felicitari doamnei AMP, dar recomand circumspectie, deoarece intreg arsenalul va fi utilizat ptr. neutralizare.

  Reply
 8. oblio

  Cam multi intelectuali in tara asta. Si in plus, mai sunt citva si prin diaspora. Ce-ar fi daca presidentu ar sta de vorba cu fiecare? Aveti o viziune foarte originala asupra functiei prezidentiale. Se vede in proiectul noii constitutii…
  Daca doamna AMP nu accepta discutia in calitate de lider al manifestantilor, sau mediator al centrilor de putere a stingii „romanesti”, atunci de ce cerre audienta la presedinte? Si eu pot cere asa ceva. Ma duc la Cotroceni, dau un memoriu scris si astept sa se discute cu mine! Eventual trimit un e-mail. De ce ar fi obligat prezidentu sa discute cu mine?

  Reply
 9. sorin paveliu

  @pt Oblio. Pai, cam ai dreptate, Presedintele nu este obligat sa stea de vorba cu tine. Presedintele nu este obligat sa-ti tot evoce numele inemisiuni TV si sa-ti atribuie valente pe care nu le ai, mai ales cind nu ai cum sa ripostezi, cind te afli de partea cealalta a ecranului. Presedintele nu este obligat sa-ti confirme o intilnire, asa pe nepusa masa, stiind ca nu esti in tara si nu este obligat sa confirme dar sa conditioneze de acceptarea unui neadevar. Sincer vorbind, chiar nu ma intereseaza ceea ce nu este obligat Presedintele sa faca. Ma ingrijoareaza profund ceea ce este obligat sa faca si nu a facut!

  Reply
 10. Maria R.

  @Sorin Paveliu:intocmai,ar trebui sa ne ingrijoreze ce trebuia sa faca matrozul,in lumina unui job script,si NU a facut.
  Si constat(nu foarte surprinsa)ca actualul nostru presedinte are oarece probleme de memorie,o critica pe d-na Mungiu in rasparul unor situatii si pozitionari evidente in perioada cand si-a lansat prima candidatura la presedintie…
  Ma rog,nimeni nu poate sari peste umbra sa!

  Reply
 11. Durac Valeriu

  Stimată doamnă Alina Mungiu,dumneavoastră chiar credeaţi că acest mare trădător al neamului românesc ar accepta vre-o dată o confruntare directă cu oameni din categoria dumneavoastă?Nu stimată doamnă,el acceptă confruntări doar cu oameni pe care poate să-i domine,oameni şantajabili,infractori sau nişte rataţi gen Turcescu.Nici odată nu va accepta el o confruntare cu oameni mai inteligenţi decât el.

  Reply
 12. DanBruma

  Discursurile securistice sint o obisnuinta pentru Basescu si grupul lui si acestea sint practicate din 1990. Eu ma mir mereu cum se mai poate cadea chiar si azi in capcana acestor discursuri.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *