Romania Curată

Dinu Patriciu a castigat procesul cu SRI

Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a pronuntat astazi, prin decizie judecatoareasca definitiva si irevocabila, in favoarea omului de afaceri Dinu Patriciu si obliga SRI la plata de despagubiri in valoare de 50.000 de lei.

ICCJ a mentinut astfel decizia pronuntata de Tribunalul Bucuresti, ca instanta de fond, dar atat SRL, cat si Patriciu au facut apel la Inalta Curte.

Dinu Patriciu si Rompetrol au dat in judecata SRI la jumatatea nului 2006, dupa ce, in aprilie, in acel an, au fost publicate in presa stenograme ale unor discutii purtate de omul de afaceri cu parteneri de ai lui.

Patriciu a solicitat daune morale de 1 milion de euro. Pe 11 mai 2007, Tribunalul Bucuresti i-a dat castig de cauza lui Patriciu. Apoi, procesul s-a prelungit la Inalta Curte si de abia dupa patru ani s-a dat sentinta definitiva.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Dinu Patriciu a castigat procesul cu SRI

 1. ivi

  Dacă nici acum nu ne însușim ”lecția Rațiu a democrației” (a apăra procedural-democratic pe oricine, până la judecare, indiferent că e bogat sau sărac, ticălos sau corect, politician sau nepolitician, etc.), atunci nu degeaba se spune că am devenit captivi, într-o democrație neconsolidată, unei metalități de tip ”poliție politică” și unei atmosfere de ”spectacol de justiție la televizor”, în care numai șmecherii (oare când terminăm să aplaudăm ”șmecheria tip Băsescu din politică?”) și pescuitorii în ape tulburi (puțini) câștigă pe seamna celorlalți…

  Reply
 2. Valentin

  O victorie a individului asupra sistemului. Pacat ca individul continua sa primeasca banii nostri fara sa-i munceasca si prin intermediul statului.
  PS: N-am ezitat niciodata sa-i dau banii mei lui Patriciu atunci cand a meritat, imi cumpar benzina numai de la Rompetrol de foarte mult timp.

  Reply
 3. anonim

  Aceasta suma va fi platita din bugetul de stat. Exista o cale legala prin care noi-contribuabilul-sa putem obliga statul-S.R.I.-sa plateasca punctual prin cei care au facut abuz-seful de serviciu sau persoana care a instigat la abuz? Cred ca nimeni nu putea sa faca interceptarile fara a avea un ordin scris in acest sens. Daca cele de mai sus s-ar putea realiza prin presiunea societatii civile,cred ca ar fi un pas mic,dar un pas care ar obliga „statul” sa ne respecte si sa nu mai abuzeze incalcand legea.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *