Cristian Franț

Devalizarea stațiunii Băile Herculane. Fostul deputat și președinte al Federației Române de Box Iosif Armaș și directorii firmelor lui, anchetați de procurorii anti-mafia

Procurorii antimafia fac percheziţii în Caraş-Severin, Timiş şi Bucureşti fiind vizați 22 de suspecți, sub acuzaţii extrem de grave, legate de punerea pe butuci a cunoscutei stațiuni Băile Herculane. Principalul personaj vizat este Iosif Armaș, unul dintre foștii milionari post-decembriști, fost deputat și fost președinte al Federației Române de Box. Prejudiciul estimat de procurori în acest caz este de peste 27 de milioane de euro.

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Caraş-Severin efectuează în această dimineață (miercuri) 16 percheziţii domiciliare într-o cauză în care se efectuează cercetări față de un număr de 22 de suspecți, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare și complicitate la delapidare, bancrută frauduloasă și complicitate la bancrută frauduloasă dar şi abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Procurorii DIICOT susțin că „suspecții IOSIF ARMAȘ, Președinte al Consiliului de Administrație al SC HERCULES SA Băile Herculane dar şi acționar și administrator special al SC ARGIROM INTERNAȚIONAL SA București (acționar majoritar în SC ARGIROM INTERNAȚIONAL SA București, societate care la rândul ei deținea peste 60 % din acțiunile SC HERCULES SA Băile Herculane) împreună cu FILIP RĂIESCU, director general al SC HERCULES SA și GAVRIL ADAMESCU, director economic al SC HERCULES SA au constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat ulterior și alte persoane, având drept scop scoaterea activelor/bunurilor SC HERCULES SA din patrimoniul acesteia și totodată, însușirea pentru membrii grupului a sumelor de bani obținute din valorificarea acestor active”.

Pe lista imobilelor care, conform procurorilor DIICOT, ar fi fost înstrăinate în mod fraudulos, se află:

 • Imobilul – Pădure în Domogled cu Fabircă de Gheață;
 • Imobilul – Pădure la Cerna cu restaurant ”GROTA HAIDUCILIOR”;
 • clădire IBTH – birouri,
 • Clădire Băi Termale APOLLO,
 • Baia Termală HEBE,
 • Spital pentru militari și ofițeri – PAVILION 4,
 • Sanatoriul medical Balnear – PAVILION 3 (actual Hotel APOLLO),
 • ”BĂILE NEPTUN”,
 • HOTEL DECEBAL – Sanatoriu medical balnear – Pavilionul 2,
 • HOTELUL TRAIAN – Pavilionul 1,
 • CAZINOUL,
 • Sanatoriul Militar cu curte și baie pentru militari,
 • Hotelurile DIANA, ROMAN, AFRODITA, Baia VENERA, Baia DIANA,
 • Sanatoriul medical balnear IOVR – Pavilionul 12.
 • De asemenea procurorii DIICOT au inclus pe lista imobilelor înstrăinate fraudulos clădirea sediului SC Hercules SA, HOTELUL HERCULES şi  HOTELUL FERDINAND.

Surse apropiate anchetatorilor susţin că prejudiciul total cauzat prin activitatea infracțională se ridică la suma de 123.325.726 lei, adică peste 27 de milioane euro.

Despre modul fraudulos în care fostul senator Iosif Armaş a dobândit şi gestionat patrimoniul istoric al Băilor Herculane s-a scris foarte mult, ca şi despre falimentul Argirom, faliment care este şi el cercetat de către procurori, lichidatorul Monica Angela Borza fiind şi ea considerată suspectă în acest dosar.

***

Foto: Mioara Chipăruș/ Vice.com – mai multe imagini cu decadența stațiunii Băile Herculane, aici (click)

baile herculane vice 1 baile herculane vice 2


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

12 thoughts on “Devalizarea stațiunii Băile Herculane. Fostul deputat și președinte al Federației Române de Box Iosif Armaș și directorii firmelor lui, anchetați de procurorii anti-mafia

 1. dinut

  din anul 1973 cand am fost operat de hernie de disc , am venit in fiecare an pana in 1989 si apoi cand am revenit in anul 2000 era totul devalizat ,,,, acum se impune urgent confiscare averilor celor vinovati si bagati la puscarie pe viata cu munca silnica ,, apoi nationalizarea tuturor hotelurilor si reparate pe banii vinovatilor ,,, ca altfel ne vor manca ei pe noi de vii!! ,, DESTEAPTA TE ROMANE !!!

  Reply
  • Noni Voc.

   Baile Herculane – bijuteria Romaniei. Am fost la tratament 7 ani. BANDITII economoici au distrus valorile Romaniei. Vor fi trasi la raspundere? Rusine tuturor partidelor jefuitoare.

   Reply
 2. octav

  Acest individ Armas poate ar trebui anchetat si pentru devalizarea unor fabrici.De exemplu: fabrica de zahar din com.Lechinta jud.Bistrita-Nasaud prin aceasi metoda: gajarea pentru imprumuturi.

  Reply
 3. Carol Lazar

  Prapadul de la Herculane era si la UZINA TOPLET , era pentru ca acum mai este doar uzina electrica , prapadul s-a ales si de fosta INTREPRINDERE DE PRASPORT CS , IRTA cu active in toate orasele judetului , PRAPADUL URMEAZA LA IZVOARELE DE APA TERMALA DIN HERCULANE CARE DATORITA INDIFERENTEI SE VOR COLMATA SI SINT IN CONCESIONARE LA VIITORUL INVESTITOR DE LA OTELU ROSU , I O S I F A R M A S . Citi bani ii ofera minunile pamintului acestui ,, investitor ” Se zice ca ia 8-9 lei pe mc apa termala . Oameni de buna credinta ai locului si nu numai tipa de ani de zile dar nu i-a auzit nimeni.Oameni care au ,,privatizat” BANATUL , cunosc bogatiile locului , se barberesc , schimba tinuta dar naravul ramine in continuare.Multe alte nereguli cu terenurile publice au fost dupa 1990 , sint inca , si mas bucura sa se termine , dar , dar nu se doreste de ai mai mari …………………………….

  Reply
 4. Alesia

  Tot jaful s-a facut sub ochii inchisi, contra cost, ai autoritatilor locale, centrale la fel de vinovate. Partase la distrugerea tarii, trebuie sa fie partase si la o rasplata binemeritata – ani grei de puscarie.

  Reply
  • ionita ion

   DA, aveti dreptate, inca din anii 90″ s-a strigat ca escroci ordinari devalizeaza Baile Herculane, dar organele centrale nu au facut ce trebuiapentru salvarea acestei bijuterii, careia multi ii datoram sanatatea

   Reply
 5. Niculae Catalin

  Si cand ma gandesc ca statiunea BAILE HERCULANE rivaliza cu statiunea KARLO VIVARY din Cehia, ma apuca asa o suparare …. greu de descris in cuvinte. Daca se vor recupera banii de la vinovati si se vor investi cu folos, statiunea va renaste. Altfel, va ramane „FRAU CULANE”.

  Reply
 6. Vladimir Dumitru

  Până când PEDEAPSA CAPITALĂ nu va fi reintrodusă în România, această țară este distrusă, zi de zi, bucată cu bucată!
  Restul sunt pălăvrăgeli și lamentări inutile și penibile! Asta nu este democrație ci dictatura jafului și a distrugerii!

  Reply
 7. georgel

  măi oameni buni, omul ăsta nu a degradat aceste clădiri, nu a dat cu pumnul în ele. Că nu s-au mai dus oamenii la Herculane, nu-i vina lui ci a patronatului care ne plătește cu banii luați de la împărații romani, adică praful de pe tobă. Ia dați-ne bani ca la italieni și arătați-ne ce frumoasă ete stațiunea, poate mergm și noi. De ce Karolvy Vari arată perfect și Herculane nu ? Pentru că acolo sunt cehi, aici rumâni. Băgați-i 3 zile în arest și s eva alege praful de ce a mai rămas. Apropo, pe comuniștii care au distrus clădirile de acum 60 de ani și au construit blocuri, nu-i arestați ?

  Reply
 8. Hermandecrocu

  Ideatic,stagnare in timp,blocaj al civilizatiei unui stat cu potential manifestat,sub umbrela unei monarhii mandre si avida de hemogenie,manipularea prostimii de puteri oculte si centre de putere spre un final de slabire a unui sistem in plin proces de constructie si consolidare,exclusiv capacitatea ignorantilor de a-si hotari soarta,detestabile manevre ajunse la punerea in scena unui scenariu dezastros pentru ei si intregul continent.Urmeaza o lunga perioada de organizare a vietii politice,economice si sociale in carcasa egoista a vremurilor ce urmeaza!

  Reply
 9. ionita ion

  Este de neinteles cum au putut organele centrale sa admita atatia ani jaful si distrugerea acestei statiuni.
  Faceti macar acum ceva care sa va mai atenueze din aceasta lipsa de responsabilitate pentru protejarea bunurilor nationale, pentru traditia si istoria acestei localitati. Cum ai putut escrocule Iosif Armaș și voi directorii firmelor acestui talhar, sa furati romanilor aceasta oaza care le asigura sanatatea sutelor de mii de bonlavi sa o vandalizati?! Sa va pedepseasca Dumnezeu, pe voi si pe urmasii vostri pentru care ati furat.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *