Alex Costache

De ce a fost reclamată la DNA Carmen Dan, ministrul de Interne, și care este stadiul dosarului?

Actualul ministru de Interne, Carmen Dan, a fost reclamată anul trecut la DNA pentru abuz în serviciu deoarece, în calitate de prefect de Teleorman, nu a suspendat din funcţie doi primari, unul condamnat definitiv la 1 an de închisoare cu suspendare, altul declarat incompatibil de ANI, verdict confirmat de Justiţie. Plângerea a fost făcută de Florin Ghiulbenghian, preşedintele fundaţiei Eurhonest. Întrebată astăzi în legătură cu acest subiect, Laura Codruța Kovesi a declarat: ”S-a început urmărirea penală in rem, adică faţă de fapte. În prezent, (n.r.-Carmen Dan) nu are calitate de suspect sau de inculpat în acest dosar”.

Florin Ghiulbenghian şi fosta noră a lui Virgil Măgureanu, Alina Petre, au depus în martie 2016 mai multe denunţuri la DNA. Într-unul dintre ele, semnat doar de Florin Ghiulbenghian, este reclamată Carmen Dan, pe atunci prefect de Teleorman, actual ministru de Interne.

„Timp de aproape 2 ani, în calitate de prefect al judeţului Teleorman, Carmen Dan a refuzat să întrunească comisiile şi să facă referatul pentru demiterea a doi primari, ambii PSD, unul condamnat cu suspendare, altul declarat incompatibil. Cazul este extrem de simplu, însă de 9 luni, DNA-ul nu a făcut nimic”, a declarat Florin Ghiulbenghian pentru România Curată.

Despre ce primari era vorba

„În cursul anului 2015, numitul Vîlcu Sandu, primarul comunei Nenciuleşti, judeţul Teleorman, a fost declarat incompatibil în urma deciziei ICCJ nr. 3192/16.10.2015, fapt ce a fost comunicat Instituţiei Prefectului Judeţului Teleorman de catre Agenţia Naţionala de Integritate în data de 23.10.2015. Conform obligaţiilor prevăzute în Legea 176/2010, prefectul judeţului Teleorman, reclamata Dan Carmen Daniela, trebuia să dispună emiterea ordinului privind încetarea mandatului de primar pentru numitul Vîlcu Sandu, lucru care nu s-a întamplat până acum.

De asemenea, în cursul anului 2013, numitul Mărcuşanu Emil, primarul comunei Olteni, judeţul Teleorman, a fost condamnat definitiv prin hotărârea nr. 1751/26.09.2013 a Curţii de Apel Bucureşti la pedeapsa de 1 an închisoare cu suspendare. În conformitate cu prevederile Legii nr. 393/2004 privind statutul aleşilor locali, prefectul judeţului Teleorman, reclamata Dan Carmen Daniela, trebuia să dispună emiterea ordinului privind încetarea mandatului de primar pentru numitul Mărcuşanu Emil, lucru care nu s-a întâmplat până acum”, se arată în plângerea lui Florin Ghiulbenghian.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “De ce a fost reclamată la DNA Carmen Dan, ministrul de Interne, și care este stadiul dosarului?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *