Dan Voiculescu confirmat colaborator

Curtea de Apel Bucureşti, a dat un verdict, vineri, conform căruia Dan Voiculescu a fost colaborator al Securităţii. Verdictul a venit în urma respingerii contestaţiei făcute de Voiculescu faţă de decizia CNSAS. Şi această decizie a Curţii de Apel mai poate fi atacată în recurs.

Ultimul termen, care a avut loc săptămâna trecută, au fost supuşi interogatoriului atât Dan Voiculesc, cât şi Parachiva Silaghi, verişoara sa.

Silaghi a redactat o notă care a fost comparată cu un document depus de avocaţii lui Voiculescu. În cadrul aceluiaşi interogatoriu, Dan Voiculescu a precizat că a dat note informative doar conducerii întreprinderii în care lucra, în legătură cu rudele din străinătate.

Paraschiva Silaghi, împreună cu soţul ei, au declarat că se consideră prejudiciaţi moral şi material şi că îi cer daune lui Dan Voiculesc.

La rândul său, în mai 2009, Dan Voiculescu a spus judecătorilor că înainte ca Paraschiva Silaghi să depună plângerea, în iunie 2009, i-a solicitat un împrumut de 40.000 de euro, solcitare căreia nu i-a da curs.

„Paraschiva Silaghi mi-a cerut 40.000 de euro, pe care am refuzat să îi dau. Modificarea declaraţiei, la doi ani după declaraţiile pe care verişoara mea le-a dat în procesul cu CNSAS, în 2006, nu este deci întâmplătoare şi nici surprinzătoare pentru mine. Totuşi, cred că merită spus că schimbarea declaraţiilor vine în condiţiile în care verişoara mea a declarat ca martor, în anul 2006, că nota pe care am dat-o eu, legată de plecarea ei din ţară, a fost către directorul intreprinderii la care lucram şi nu către Securitate, la un an după plecarea ei. Îi amintesc d-nei Silaghi că legea pedepseşte şantajul”, a precizat Voiculescu.

În luna iunie, 2006, CNSAS a decis că Dan Voiculescu a fost colaborator al Securităţii. Ca reacţie la decizia CNSAS, Dan Voiculescu a precizat, în cadrul audierilor din iulie 2006, că a dat informaţii numai despre cetăţeni străini „obligat fiind să câştige o pâine”.

„Lucrând în comerţ exterior, eram obligat să-mi câştig şi eu o pâine, când mă întrebau de un cetăţean străin, ce e cu el, să spun ce ştiu despre el. Dar nici pe acela nu îl turnam în sensul de a-i face vreun rău. Despre români, după cum rezultă din toate dosarele şi din toate hârtiile acestea, nu am vorbit în viaţa mea. Nu era preocuparea mea. Preocuparea mea era comerţul exterior.”

În luna august 2006, CNSAS a decis că Dan Voiculescu a fost colaborator cu numele de cod „Felix”, decizie pe care acuzatul a contestat-o la Curtea de Apel Bucureşti.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *