Mihai Goțiu

”Dai mită la Primărie și ajungi la 8”. ”O angajezi avocat pe mama lui Șova, avansezi la 54”. Descarcă și testează PitiGOLD, primul joc de educație anticorupție și atitudine civică din România

Mii de exemplare din ziarul ”Apusenii Liberi”, nr. 5, au fost distribuite la sfârșitul săptămânii, din poartă în poartă, în Certeju de Sus și în localitățile învecinate din județul Hunedoara, care vor fi afectate dacă proiectele miniere de exploatare a aurului vor porni.

ziariada 3”Apusenii liberi” este un ziar realizat și distribuit gratuit pe bază de voluntariat, într-un tiraj de 30.000 de exemplare. Tematica acestui număr analizează efectele proiectelor miniere asupra altor activități economice în zonele cu exploatări, dar și alternative de dezvoltare.

O nouă acțiune de distribuire a ziarului va avea loc pe 8-9 noiembrie, tot pe bază de voluntariat.

Ziarul poate fi citit și online:

Surpriza absolută a numărului 5 din ”Apusenii liberi” este jocul PitiGOLD, inspirat din clasicul Piticot. Regulile sunt simple, le puteți citi dacă dați click pe fotografia de mai jos sau aici (în format .pdf). De altfel, formatul .pdf îl poți și descărca și printa, pentru a putea să-l joci cu prietenii. Mai ai nevoie doar de un zar și câțiva ”pioni”.

Câteva reguli (selecție) pentru a vă face poftă: Ajungi pe 5: ”Dai mită la Primărie și ajungi la 8”. Cazi pe 18: ”Scad acțiunile la Bursă, ca să faci rost de bani te întorci la 15”. 24 – ”Presa îți face publicitate mincinoasă,  avansezi la 25”. 52 – ”O angajezi avocat pe mama lui Șova, avansezi la 54”; 55 – ”Pică Gurvenul, mergi înapoi la 10”; 60 – ”Ies 55 (de mii) de oameni în stradă – mergi înapoi la START, ca să repornești trebuie să dai zarul 6”.

No5_ApuseniiLiberi_PITIGOLDImagini de la ”testarea” PitiGOLD (foto: Luminița Dejeu)

pitigold 1

pitigold 2

 


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *