Mihai Goțiu

Cum să amendezi niște oameni care au protestat de 1 Mai!? Când prostia și frica își dau mâna

Jandarmeria Română (prin reprezentanții ei din fața sediului Guvernului din București) și-a mai trecut în cont o ispravă memorabilă de 1 Mai. I-a săltat instant pe cei câțiva membri ai Miliției Spirituale care s-au gândit că iarba verde din fața Palatului Victoria nu e cu nimic mai deosebită decât iarba verde de pe marginea râurilor României și nici decât nisipul litoralului autohton. Și, pe bune, chiar nu e cu nimic mai deosebită! Că oamenii aveau cu ei și niște banere cu mesaje pentru guvernanți, iar nu e nimic ieșit din comun – e un drept (la exprimare) consfințit de Constituție! Iar ziua de 1 Mai era una cum nu se poate mai potrivită pentru a-i reaminti Guvernului Ponta că, prin 2011 (când fostul guvern PDL a adoptat un Cod al Muncii care i-a legat de mâini, de picioare și de limbă pe angajați), a promis că va schimba Codul. Lucru pe care, evident, nu l-a făcut.

militia spirituala 1 mai 01

Dați-mi voie să afirm că fără sprijinul Jandarmeriei, micul protest ar fi trecut, pur și simplu, neobservat. Era 1 Mai, vacanță națională, cu presa lucrând în program de avarie (singurii reporteri și redactori de serviciu având grijă să transmită de la marile ”mitinguri” în care lupta se dădea cu micul, berea și grătarul, bonus informații despre starea vremii). Ar fi aflat câteva zeci, maxim câteva sute de prieteni ai protestatarilor. Ridicându-i în forță, cu tot cu șezlongul, Jandarmaria nu a făcut altceva decât să transforme un fapt divers într-o știre.

Așa că nu ne rămâne decât să le mulțumim celor care le-au dat ordine jandarmilor să intervină. Că asta nu demonstrează doar faptul că sunt proști, ci și că le e frică. Și nu e vorba de jandarmii care au îndeplinit ordinul, ci de șefii lor cei mai mari care au dat ordinul. Și le e frică până și de șapte oameni care au ieșit cu rogojina, șezlongul și sticla de suc la ei pe iarba verde din fața Guvernului. Așa că nu ne rămâne decât să avem grijă să le fie frică în continuare. Și să sperăm că pentru sâmbătă, 9 mai, când vom ieși în stradă pentru salvarea pădurilor o să fim mult mai mulți decât capacitatea dubelor lor.

P.S.: De când s-au format grupurile de mobilizare de pe Facebook pentru protestele de săptămâna viitoare, câteva dintre ele au fost blocate (cel de la Cluj, de la Vaslui). Chestia aia cu raportare la Facebook ca fiind spam. Semn că cineva are fonduri să plătească niște troli pentru asta. Încă un semn că frica e mare. Și un motiv de mobilizare în plus.

***

Citește și:

”Super” acțiune de 1 Mai a jandarmilor: au băgat și șezlongul în dubă! VIDEO și galerie FOTO de la protestul și de la intervenția jandarmilor din fața Guvernului

MOBILIZARE: Primele proteste majore din mandatul Iohannis. Pădurile scot oamenii în stradă în aproape 20 de orașe din țară și diaspora

militia spirituala 1 mai 4


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

9 thoughts on “Cum să amendezi niște oameni care au protestat de 1 Mai!? Când prostia și frica își dau mâna

 1. vlad

  Sincer, mi se pare normal ca i-au ridicat de-acolo…. nu este chiar orice spatiu public, este langa Guvern, e un obiectiv securizat.

  Reply
  • Mihai Gotiu

   @ vlad: Guvernul nu e obiectiv militarizat, spațiul ăla verde nu e al lui Ponta sau al Guvernului, ci al tuturor cetățenilor

   Reply
  • Diogene

   Apreciez sinceritatea dumneavoastra. Totusi, nu ati inteles mesajul celor de la Militia Spirituala. Dormiti linistit. Jandarmeria vegheaza.

   Reply
 2. Diogene

  Felicitari si multumiri Militiei Spirituale. Jandarmeria romana este aservita intereselor antiromanesti.
  Jandarmi, oameni de tinichea. Jandarmii, de la cea mai „inalta” secatura si pana la ultimul imbecil, daca ar fi oameni demni, si’ar cauta o slujba cinstita si nu s’ar mai complace in penibila postura de hoti si criminali in uniforma.

  Reply
 3. Diogene

  Si la urma urmelor, daca acesti politruci, daca ar fi oameni cinstiti, nu le’ar fi teama de cetatenii tarii. Insasi aceste masuri de paza cu totul exagerate, dovedesc ca sint o banda de criminali si tradatori.

  Reply
 4. Mario

  Offff….ma uit permanent pe site-urile de profil si pe retelele de socializare cu privire la comentarile tuturor acelora care protesteaza, sunt alaturi de cei care au protestat, reporteri, fotografi si cameramani, sau simpli bagatori de seama sau uneori oameni certati cu legea despre ceea ce fac jandarmi!!!
  Sa nu uitam ca ei sunt la servici, sa nu uitam ca ei sunt niste executanti ai legilor acsestui stat, legi care nu ei le-au facut. Si daca au intervenit care este problema…foarte bine au facut…au respectat legea….de ce acele persoane care de obicei sunt aceleasi ….in loc sa se duca la primarie sa-si scoata o autorizatie de protest….in locul unde doresc ei si pt motivul care doresc …. Au preferat sa incalce legea si implicit sa le dea motiv sa o aplice jandarmii….ce ati fi vrut sa stea cu mainile in san? Poate si ei doreau sa stea la plaja pe sezlong….vati gandit….nu sa stea sa intervina la ideologiile unor persoane care protesteaza dar in rest nu au facut NIMIC care sa aduca imbunatatirea fenomenul pentru care protestau….lor sa le fie rusine ca sau comportat in acest gen….jandarmeria nu a intervenit niciodata fara sa aiba legea in maini sau fara sa fie provocati….
  Continuarea despre drepturile si munca jandarmilor in caz de comentarii….astept oameni inteligenti pt comentarii care nu o sa inceapa ca de obicei sa se exprime execrabil

  Reply
  • Mihai Gotiu

   @ Mario: vă rog să spuneți ce lege, și ce articol au aplicat jandarmii în cazul de față, că eu, deși am terminat Dreptul, am căutat și n-am găsit

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *