Victoria Stoiciu

Cum poți jefui o țară?

Creezi o falsă problemă, care menține atenția publică ocupată. De exemplu, organizezi un referendum inutil pe o problemă care nu există. Găsești niște țapi isășitori, cum ar fi comunitatea LGBT, progresiștii, Soros, și ai liniștea asigurată pentru a-ți face mendrele. În cazul de față, pentru a păgubi statul român de miliarde de dolari – între 4 și 10 miliarde, mai exact, în următorii 20 de ani. Petroliștii au nevoie mai mare de acești bani decât milioanele de români care nu au acces la educație, sănătate, protecție socială!

În 5 septembrie, o delegație a petroliștilor l-a vizitat pe Liviu Dragnea la Parlament.

În 17 septembrie, se înființează subit Comisia pentru energie, infrastructură energetică şi resurse minerale în cadrul Senatului. A doua zi după înființarea acesteia, se dezbate proiectul de lege offshore și senatorul PSD Marian Gheorghe aduce două amendamente importante. Acestea dau curs solicitărilor petroliștilor – garantează companiilor petroliere că nu va creşte taxarea gazului extras din Marea Neagră pe toată durata exploatării, iar cheltuielile de explorare de miliarde de euro vor fi scăzute din impozitul pe care firmele îl vot datora.

În 24 septembrie proiectul de lege e votat, cu amendamente, la Senat. Miercuri, 3 octombrie, e planificat să fie supus la vot în Camera Deputaților, care e decizională.

„Asta se cheamă în esență, fascism – deținerea guvernării de către un individ, un grup sau controlul acesteie de orice putere privată”

[Puteți citi toate articolele România Curată despre gazele din Marea Neagră la acest link]


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

12 thoughts on “Cum poți jefui o țară?

   • emil

    Coloniile au functionat in state dezorganizate si-au fost asimilate de tara gazda cand s-a creat statul de drept.

    Reply
    • laur22

     @emil

     dementule tu chiar crezui ce scrii ?
     Colonia India de cine a fost asimilta ?
     Da colonia Kenia ?
     Da restul coloniilor-protectorat a maretzului imperiu britanic.
     Ce era „dezorganizat” in India Moghulilor de a trebuit sa vina East India Company nici macar guvernul majetatzii sale ci o companie orientata pe profit a majetatzii sale ca sa ii „organizeze” ?

     PS stii macar unde a Plassey shi de ce acolo s-a decis viitorul …. a ghici cui ?
     Cretinetzi limbutzi ca tine care nu stiu istorie elementara ne condamna pe noi restul sa o repetam.
     Sau sa ii belim de vii cu famile cu tot ca sa nu mai trebuiasca sa repetam istoria lui Mir Jafar Ali Khan.

     Reply
 1. marius

  sa faci prozeletism lgbd in scoli cu ajutorul ambasadei sua inseamna mai mult decit a provoca resentimente. A fost sudicient ca niste misei precum psd si bor sa profite de resentimentele normale la prozeletismul aproape fanatic si agresiv din ultimii ani al corporatiei securistoide lgbd

  cit despre sclavagizarea coloniei Romania n-am auzit in piata victoriei revoltati impotriva trecerii contributiilor de la angajator la angajat sau despre macelul facut de anaf impotriva oricarei mici initiative de afaceri autohtone, protejam tilharia corporatista si urlam in favoarea hanticoruptiei sri iste…

  Reply
 2. Dumitru

  Post-ul asta m-a facut sa zambesc, pe jumatate amuzat si pe jumatate trist. Daca Dna Stoiciu imi gaseste in Romania un partid cu adevarat socialist (nu ca SPD-ul nemtesc sau PS-ul francez, ca sa nu mai vorbim de PSD-ul romanesc) atunci sunt gata sa votez cu el chiar daca e anti-referendum. Daca insa asa un partid nu exista, atunci tot articolul asta e un exercitiu intelectual, fara nici o legatura cu realitatea. Dar, na, cand lucrezi la SPD trebuie sa spui crezul… Si ce sa vezi, am de ales intre crezul progresist si cel al unei biserici crestine care a facut societatea sa functioneze timp de vreo 2000 de ani. Prefer crezul testat.

  Reply
 3. marius

  deci Lgbt-PSD-SUA provoaca un scandal ca sa acopere jefuirea tarii de gazele din Marea Neagra… foarte plauzibil. lgbt si ambasada sua fiind impotriva legii initiale offshore iar psd e… psd, daca sare banul face referendum pt homosexualitate obligatorie

  Reply
 4. laur22

  cata jeg, cata minciuna shi cata manipulare ?

  Colalitzia penru familie nu asha s-a infiintzat acuma pe motiv de ofshore nu asha ?

  Ea a strans 3 milioane se semnaturi asha ca sa acopre fosgaiala de la senatul condus Tariceanu – ALDE a lui Vosganian-ALDE shi a resului grup care AZI AICI ACUM au facut scandal monstru cand la deputatzi a fost vorba ca petrolistii sa platesca mai mult shi nu mai putzin, ntz ntz, ntz.

  Deci azi aici acum cine au fost lobistii petrolistilor ?
  Nu pe vorbe ci pe voturi .
  Aaaaa nu pe voturi ca acolo pe voi astai guristii va doare tare nu asha ?

  Alminteri cand Voshanian a facut acleshi lucru pe care a incercat sa il faca azi (sa reduca sumele pe bani pe care niste afaceristi cu gaze = Ion Nicolae atunci Chevroon shi niste altzi americani acuma trebuie sa le platesca ) s-a lasat cu DNA shi cruci si matanii in parlament.

  La pariu ca azi nu ii va investiga nimeni pe cei de la Liberali ori USR ori ALDE ori UDMR care aiu incercat acelashi lucru ?

  Deci sa apararea profitabilitatii companiilor de catre politcieni prin manipularea legilor astfel incat acesta sa fie asigurata e OK cand acesta sunt ‘mericane da cah cand e vorba de Ion Nicolae ?

  Hahahahahahaha

  Altminteri la intrebarea cum potzi jefui o tzara de vre-o 400 de ani raspunsul e aceashi :
  cu „investitorul strategic”
  Despre cum a jefuit marele si civilizatul imperiu Roman tot ce a putut pune el gheara …….. altadata.

  Istoria se repeta mereu shi mereu numai ca noi refuzam sa vedem asta.
  Pentru ca nu-i asha e „lipsa de integritate” ca politcienii romani sa croiasca legile in Romania pentru profitul businessuiui romanesc.
  Integritatea apare numai din falimentul acestuia.
  Dar e integritate sa declari la TV ca daca le pui taxe firmelor straine spoliatoare e naspa.
  E integritatea sa tai taxe shi salarii ca sa ii aperi pe banksteri.
  Nu asha ?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *