Mihai Goțiu

Cu autorul în pom. Cocoșul și Jandarmeria. FânFest, în imagini și povești (ziua 4)

Uite,mai jos e o fotografie care va intra în istoria FânFest. Fotograful din pom nu este, însă, nici angajat la SRI, și nici la companie (chiar dacă încearcă să fie mai discreți, celor din urmă oricum nu le iese). E Ion Pop-Curșeu, unul dintre autorii piesei Killed by Friendly Fire (Foc de voie), alături de Ștefana Pop-Curșeu, cea care a și regizat piesa prezentată în a patra zi de FânFest. O reprezentație work in progress, cu Cristian Grosu și Ionuț Caras, inspirată din povestea Roșiei Montane, asupra căreia sper să mai revin, că prea multe piese de teatru pe tema corupției nu avem.

La fel cum discuția despre obiectivitate vs. subiectivitate în relatările jurnaliștilor de la proteste (discuție provocată de Mugur Grosu la atelierul Casei Jurnalistului, cu Vlad Ursulean și Vlad Petri la mijloc) merită mai mult decât o consemnare de jurnal (vă rog să mă scuzați, dar de pe teren, cu ploaia care se lovește de cort, nu prea poți intra în amănunte). Da, ziua s-a încheiat cu o ploaie zdravănă, cu accente de furtună, care i-a prins pe majoritatea participanților la concertul Luna Amară (trupa care n-a lipsit de la nicio ediție FânFest).

Bun, nu vă mai rețin (nici nu știu de ce citiți asta în loc să fiți la Roșia Montană). Mai jos e galeria foto (by Luca Avădani). Iar aici amănunte despre Lansarea de Gală a cărții ”Afacerea Roșia Montană” și conferința extraordinară ”Cultura Rezistenței”.

Citește și 

Conferință exatraordinară ”Cultura Rezistenței” și lansare de gală ”Afacerea Roșia Montană”, la FânFest 2014

Foto: Luca Avădani

Killed by Friendly Fire – piesa care l-a urcat în pom pe Ion Pop-Curșeu

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSCJurnalul cu hastag. #fanfest9 e hastagul cu ajutorul căruia participanții pot contribui la jurnalul festivalului (inițiativă Casa Jurnalistului și Vice)

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSCȘi dacă tot vorbim de presă, Rise Project a urmărit banii

SAMSUNG CSCNiște țărani, domnule. Niște țărani. Unii veniți din SUA, alții din Germania. Și stabliți aici

SAMSUNG CSC

 

Istoria mineritului din Roșia Montană, organizată de ARA chiar în clădirile fostei exploatări de stat.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSCIar pentru final, bătălia zilei: Jandarmeria și cocoșul. Cine credeți că a câștigat?

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

 

 

 

 

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *