Romania Curată

Cornul, laptele și lama: topul achizițiilor publice în perioada 28 octombrie – 3 noiembrie

Cu două săptămâni în urmă scriam despre Logistic Media Pop Art S.R.L., firma cu care Consiliul Județean Mureș a semnat un contract pentru furnizarea de alimente în școli. Menționam atunci câteva dintre scandalurile în care firmele familiei Pop au fost implicate de-a lungul timpului: produse mucegăite și livrate târziu, lapte stricat, o lamă găsită în corn etc. Deși în 2017 Protecția Consumatorului Satu Mare i-a amendat pentru că nu respectau gramajele prevăzute pe cornuri, iată că acum au semnat un nou contract în același județ. Mai mult, Consiliul Județean Satu Mare nu este singura autoritate cu care Logistic Media Pop Art S.R.L. a încheiat un contract săptămâna aceasta: și județul Brașov i-a acordat dreptul de a furniza alimente școlarilor și preșcolarilor. Însă nici restul firmelor care au câștigat același contract nu au istoricul curat. În martie, Observatorul de Brașov remarca faptul că Agro-Pan-Star S.R.L. înregistra în 2017 un profit de 856.249 lei cu numai 5 angajați și că în 2015 firma a fost amendată de Consiliul Concurenței pentru trucarea unei licitații organizate de CJ Harghita. Aceeași sursă menționa și firma Lido Gîrbea, care a fost implicată într-un scandal din Prahova în 2015. În prima zi în care elevii de la două școli centrale din Ploiești au primit cornuri de la Lido Gîrbea și lapte de la Ecolact Prod, 37 de copii ar fi ajuns la spital cu suspiciuni de toxiinfecție alimentară.

O altă firmă câștigătoare din această săptămână este Aquaproiect, care a semnat un contract cu Administrația Bazinală de Apă Buzău Ialomița. Aquaproiect este la prima apariție în topul achizițiilor publice, dar nu și în anchetele România Curată. În august 2016, firma era subiectul unui articol în care erau analizate lucrările în albia râului Crișul Pietros din Parcul Național Apuseni. În mod remarcabil, documentația proiectului menționa „calitatea” sau „vecinătatea” apei mării – bucăți absurde dată fiind locația Crișului Pietros, probabil pur și simplu copiate din materiale anterioare. O altă acuzație adusă Memoriului produs de Aquaproiect era planul de betonare a malurilor, prezentat ca fiind inofensiv la adresa mediului, în lipsa unui studiu de impact. Să sperăm că, trei ani mai târziu, își tratează cu mai multă seriozitate contractele cu instituțiile statului.

Despre ce alte achiziții a mai făcut statul în ultima săptămână puteți citi în tabelul de mai jos.

Denumire contract Valoare atribuită (RON) Autoritatea contractantă Firme câștigătoare
Servicii administrare și închiriere mijloace auto, grupuri electrogene și utilaje speciale pentru Societatea de Distribuire a Energiei Electrice Transilvania Nord 41.891.300 Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord SA Filiala de Întreținere și Servicii Energetice Electrica Serv
913/IT56 Înlocuire LES 110 kV Militari-Grozăvești, Militari-Răzoare, Grozăvești-Răzoare 22.452.256 E-DISTRIBUȘIE MUNTENTIA S.A. ?

http://sicap-prod.e-licitatie.ro/pub/notices/ca-notices/view-c/100099346

Furnizare antineoplazice 19.383.615 Institutul Oncologic Prof. Dr. I. Chiricuța Cluj-Napoca COMPANIA NATIONALA UNIFARM

FARMEXPERT D.C.I.

FIDELIO FARM S.R.L.

FARMEXIM S.A.

MEDIPLUS EXIM

ACTAVIS S.R.L.

FARMACEUTICA REMEDIA DISTRIBUTION & LOGISTICS S.R.L.

FILDAS TRADING

FRESENIUS KABI ROMANIA

DIRECT PHARMA LOGISTICS

Johnson & Johnson Romania SRL

Furnizare antineoplazice, diverse medicamente 19.234.342 Institutul Oncologic Prof. Dr. I. Chiricuța Cluj-Napoca FARMEXPERT D.C.I.

FARMEXIM S.A.

MEDIPLUS EXIM

PFIZER ROMANIA

Romastru Trading

FIDELIO FARM S.R.L.

FILDAS TRADING

PHARMAFARM

COMPANIA NATIONALA UNIFARM

FARMACEUTICA REMEDIA DISTRIBUTION & LOGISTICS S.R.L.

FRESENIUS KABI ROMANIA

Prisum International Trading Co S.R.L.

Furnizarea și distribuția fructelor, laptelui și produselor lactate și produselor de panificație elevilor din învățământul primar și gimnazial de stat și privat, precum și preșcolarilor din grădinițele de stat și private cu program normal de 4 ore din județul Brașov, pentru 3 ani școlari: 2018-2019, 2019-2020, 2020-2021, în cadrul programului pentru școli al României 17.470.675 Județul Brașov AGRO-PAN-STAR S.R.L.

SC PAN ABACS S.R.L.

LOGISTIC MEDIA POP ART SRL

LIDO GIRBEA

Achiziție medicamente de uz uman 15.410.685 Centrul Medical de Diagnostic, Tratament Ambulatoriu și Medicină Preventivă FARMEXPERT D.C.I.

Romastru Trading

B.BRAUN MEDICAL

INFOMED FLUIDS S.R.L.

Pharma

FRESENIUS KABI ROMANIA

PFIZER ROMANIA ROMPHARMACHIM S.A.

DIRECT PHARMA LOGISTICS

ND PHARMA S.R.L.

FARMEXIM S.A.

FELSIN FARM S.R.L.

FIDELIO FARM S.R.L.

FARMACEUTICA REMEDIA DISTRIBUTION & LOGISTICS S.R.L.

EUROPHARM HOLDING S.A.

MEDIPLUS EXIM

ACTAVIS S.R.L.

Reducerea riscului la inundații în BH Ialomița aval de acumularea Pucioasa 11.569.961 Administrația Bazinală de Apă Buzău Ialomița AQUAPROIECT
Furnizarea de fructe și legume proaspete (mere), lapte și produse lactate (lapte UHT) și de produse de panificație (corn/biscuiți uscați) pentru preșcolarii din grădinițele cu program normal de 4 ore de stat autorizate/acreditate și pentru elevii din învățământul primar și gimnazial de stat și particular din județul Satu Mare, pentru anii școlari 2018-2019, 2019-2020 în cadrul Programului pentru școli al României 9.802.774 Județul Satu Mare AGRO-PAN-STAR S.R.L. / R & B COM S.R.L

LOGISTIC MEDIA POP ART SRL / VARGA QUATTRO

Pietonalizare zona Libertății din Municipiul Oradea 9.344.500 Municipiul Oradea FLODOR TRANSCOM S.R.L.
Modernizare coridor integrat de mobilitate urbană axa est-vest: str. Gh. Doja, SMIS 122136 8.532.152 Primăria Municipiului Zalău AVRIL

Dacă semnalați nereguli în vreun contract de achiziție publică, vă rugăm să ne scrieți la contact@romaniacurata.ro.

Donaţi aici ca să susţineţi activitatea România Curată.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *