Romania Curată

Conservatorul Voiculescu a colaborat

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au stabilit, definitiv, ca Dan Voiculescu, fostul presedinte al Partidului Conservator (PC) a fost colaborator al Securitatii. Istoricul Marius Oprea a declarat pentru Romaniacurata.ro ca decizia instantei este una corecta si ca “niciodata nu este prea tarziu pentru adevar”. Totodata, Oprea ii cere demisia din functia de presedinte de onoare al Partidului Conservator, act privit ca “un gest de bun simt, privind viitorul aliantei PNL – PC”.

Potrivit CNSAS, prima data, Voiculescu a fost recrutat ca informator de Securitate in februarie 1970, primind numele conspirativ „Mircea”. Trei ani mai tarziu, in 1973, a fost recrutat in reteaua Directia a III-a unde i s-a dat numele de cod “Felix” si timp de 24 de luni a dat o serie de note informative despre colegi, rude plecate in strainatate.

Reactia turnatorului a fost una de atac, explicand pe blogul personal ca va ataca decizia la instantele internationale. “Este un verdict absolut incorect, care reflecta imensele presiuni exercitate asupra magistratilor. Procesul va continua la CEDO! Decizia ICCJ imi ofera posibilitatea de a prezenta acest dosar in fata unei instante europene, absolut independente, care se plaseaza in afara oricarei suspiciuni”.

Partenerii de Uniune au incercat sa minimalizeze importanta deciziei, sustinand ca acest “acest subiect nu este relevant”, potrivit liberalului Mihai Voicu. In acelasi timp, Victor Ponta nu s-a declarat afectat de acesta decizie a judecatorilor.

Citeste si despre: securitate, informator, politie politica, turnator, PC.


Articole cu aceeasi tema:
Dan Voiculescu confirmat colaborator
1 an si 10 luni, 15 termene. Dan Voiculescu – Privatizarea ICA
Dan Voiculescu fata in fata cu rudele pe care le-a turnat la Securitate


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *