Silvia Vrinceanu Nichita

Concurs de dezbateri academice la Focșani, organizat de Consiliul Județean al Elevilor

Elevii din regiunile istorice Moldova și Muntenia se vor reuni în acest weekend la Focșani pentru un inedit concurs de dezbateri academice. În premieră, Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Vrancea, structură ce reprezintă interesele și apără drepturile elevilor vrânceni, va organiza acest concurs de dezbateri sub egida celor mai importante organizații din domeniu, Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică ARDOR Muntenia și Asociația pentru Comunicare, Oratorie, Retorică și Dezbateri – ACORD Iași. Este vorba despre o competiție transregională de dezbateri academice, ce are ca scop pe termen lung construirea unei comunități pasionate în jurul artei oratoriei, după cum spun organizatorii de la CJE Vrancea. “Dezbaterile academice sunt o manifestare organizată, prin care două echipe oponente propun și implicit infirmă o moțiune sau o tematică dată. În cazul evenimentului „Focșani Mixt Team Open” aceste echipe sunt formate aleatoriu, cu elevi din orașe și cluburi din regiunile Moldova și Muntenia, încurajând învățarea din bune practici și din contexte și perspective diferite. Moțiunile abordate vor fi de tip impromptu, pentru care timpul de pregătire este redus la o oră înaintea fiecărei runde, ceea ce le testează participanților gândirea critică, lucrul în echipă, analiza și sinteza în condiții de stres.” explică liceenii organizatori de la CJE Vrancea. Concursul de dezbateri este inspirat de Marcus Tullius Cicero ( 106 î.Hr. – 43 î.Hr.), celebrul orator și om de stat roman.

Uniți de dezbateri

Dezbaterile vor avea loc la Colegiul Național „Unirea” din Focșani, sâmbătă, de dimineață până seara, și duminică, de dimineață până la prânz, după programul ce va fi afișat pe pagina evenimentului „Focșani Mixt Team Open” . Temele de dezbateri sunt secrete deocamdată dar acestea vor fi unele de actualitate din domeniul educației. “Publicul este invitat să ia parte la aceste dezbateri, din poziția de spectator, atât timp cât nu perturbă liniștea în sălile de dezbateri. Așteptăm atât elevii, cât și profesorii, părinții, toți cei care sunt interesați de argumentele tinerilor debateri”, mai precizează organizatorii. Cei interesați pot completa un formular pentru a primi informații cu sălile și orele la care se ține fiecare rundă de dezbateri: https://goo.gl/wiaGD3.

Evenimentul Focșani Mixt Team Open” este sprijinit de  Colegiul Național „Unirea”, gazda dezbaterilor, iar suportul logistic este asigurat de Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” și Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea” Focșani, licee care asigură cazarea și masa paticipanților. Mai multe detalii, pe pagina evenimentului Focșani Mixt Team Open și pe pagina Consiliului Județean al Elevilor Vrancea.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *