Romania Curată

O companie amendată pentru licitații trucate este în topul contractelor publice de săptămâna trecută (8-14 iulie)

Cel mai mare contract din topul achizițiilor publice de săptămâna trecută vizează sectorul energetic și are o valoare atribuită de circa 300 de milioane de lei, fiind adjudecat de INSPET SA, un partener mai vechi de-al Transgaz. Anterior, compania Inspet a fost amendată cu 7,2 milioane de lei de către Consiliul Concurenței după ce a participat la trucarea a două licitații organizate chiar de Transgaz în perioada 2009-2011.

Pe locul secund se alfă Telekom cu un contract în valoare de 165 de milioane de lei pentru dezvoltarea platformei naționale de internet wireless în școli. Consorțiul condus de către Telekom include ca subcontractanți pe Nova Tech Integrated Solutions, Intech Solutions și Croatian Telekom în calitate de susținător. Licitația a fost una controversată deoarece acționarul majoritar al Nova Tech Integrated Solutions este Andrei Cruceru, fost manager pentru vânzări către sectorul public la Asesoft International, firmă fondată de către fostul deputat Sebastian Ghiță. Pe lăngă asta, firma a fost înfiițată de către Răzvan-Iulian Băicoianu si Liviu Mircea Uruc, un alt apropiat al lui Sebastian Ghiță.

Porr Construct SRL își face din nou apariția după ce s-a clasat pe locul doi în topul achizițiilor publice de la sfârșitul lunii trecute, de data asta cu un contract de lucrări pentru reabilitare de drumuri. Printre firmele câștigătoare ale unui contract cadru emis de către OMV Petrom se află și Ceconi SRL. Alături de alte două firme, Ceconi a câstigat un contract în valoare de mai mult de 37 de milioane de lei. Potrivit unui articol din Adevărul, administratorul firmei, Ioan Cardoș, a fost cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu și in calitate de administrator al Ceconi SRL Bixad într-un dosar care a dus la condamnarea fostului primar al localității Chieșd din județul Sălaj, Ioan Catană.

De asemenea, în top regăsim S.C Fruct Prod Com SRL cu un contract de amenajare și întreținere de spații verzi în municipiul Drobeta Turnu Severin. Potrivit unor informații de la Adevărul, aceasta nu este prima oară când firma primește contracte cu sume colosale întrucât Fruct Prod Com SRL se ocupă de spațiile verzi din municipiu încă din 2011. Potrivit aceluiași articol, Fruct Prod Com SRL este o firmă apropiată primăriei din Drobeta Turnu Severin și aparține lui Alexandru Hornoiu, prieten cu Constantin Gherghe, fostului primar al municipiului.

Denumire contract Valoare atribuită Autoritatea contractantă Firme câștigătoare
Consolidarea sistemului de transport în România, între Onești – Isaccea și inversarea fluxului la Isaccea” – faza 2 (Interconectarea Sistemului Național de Transport cu Sistemul Internațional şi reverse flow la Isaccea – faza 2) : Modernizarea Stației de comprimare Onești și Modernizarea Stației de comprimare Siliștea 303.785.350 RON Societatea Nationala de Transport Gaze Naturale TRANSGAZ SA Medias INSPET S.A.
contract de achizitie publica de furnizari produse- platforma nationala integrata wireless campus 164.988.114 RON Agentia de Administrare a Retelei Nationale  de Informatica pentru Educatie si Cercetare TELEKOM ROMANIA MOBILE COMMUNICATIONS S. A.
Dotarea Blocului Operator Central din Spitalul Universitar Bucuresti 52.955.260 RON SPITALUL UNIVERSITAR DE URGENTA BUCURESTI VAVIAN TRADING S.R.L./ GEMA EQUIPMENTS/ THREE PHARM/ MEDIPLUS SOLUTIONS SRL
Finalizarea lucrarilor ramase de executat la obiectivul ,,Reabilitare DN 76 Sector 1 km 133 + 660 – km 150 + 000 – Etapa 2” 49.981.668,69 RON COMPANIA NATIONALA DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE S.A. PORR CONSTRUCT S.R.L.
Contract de servicii: Servicii de acces electronic la baze de date și publicații științifice  și, accesoriu, furnizare de arhive de reviste curente (2018) pentru susţinerea şi promovarea sistemului de cercetare şi educaţie din România prin proiectul : «ACCES NAȚIONAL   ELECTRONIC   LA   LITERATURA   ȘTIINȚIFICA   PENTRU   SUSȚINEREA SISTEMUL DE CERCETARE  ȘI EDUCAȚIE DIN ROMÂNIA / ANELIS PLUS 2020 » 39.779.570 RON Asociatia Universitatilor, a Institutelor de Cercetare – Dezvoltare si a Bibliotecilor Centrale Universitare din România S.C. ROMDIDAC S.A./ E-NFORMATION
Executie lucrari de curatare, remediere si reconstructie ecologica pentru Amplasamente apartinand OMV Petrom S.A. – 13 loturi 37.658.840,65 RON OMV PETROM S.A CECONI/ DEKONTA a.s Cehia/ STILO EVORA SRL
Concesiune pentru delegarea gestiunii serviciului public de amenajare si intretinere spatii verzi si zone de agrement din municipiul Drobeta Turnu-Severin. 29.400.000 RON MUNICIPIUL DROBETA TURNU SEVERIN S.C FRUCT PROD COM SRL
Carburanti prin sistemul de carduri de credit – Lot 1 Benzina si Lot 2 Motorina 21.545.345 RON Societatea Nationala de Gaze Naturale Romgaz S.A. ROMPETROL DOWNSTREAM/ OMV PETROM MARKETING
Proiectare, asistenta tehnica si executie de lucrari pentru obiectivul: “Extindere retea alimentare apa in satele Obirseni Lingurari, Obirseni, Girdesti, Bancesti, Stincaseni si infiintare sistem de canalizare in comuna Voinesti, judetul Vaslui“ 21.382.088,55 RON COMUNA  VOINESTI (CONSILIUL LOCAL VOINESTI) ENERGOCONSTRUCT S.R.L.
SERVICII PLATFORMA „EMITENT DE ID/ID ISSUER” 21.121.560 RON COMPANIA NATIONALA „IMPRIMERIA NATIONALA”  S.A. MAGUAY COMPUTERS SRL

Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “O companie amendată pentru licitații trucate este în topul contractelor publice de săptămâna trecută (8-14 iulie)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *