Adrian Popescu

Comisia Europeana intrerupe platile pe programul de infrastructura locala, dupa ce a descoperit mari nereguli in contractele date de Liviu Dragnea la Teleorman

Comisia Europeana (CE) a decis sa intrerupa platile intermediare pentru Axa 2 a Programului Operational Regional – Imbunatatirea infrastructurii regionale si locale de transport in urma unor deficiente din sistemul de achizitii publice. Cele mai mari nereguli au fost gasite la contractele atribuite de presedintele Consiliului Judetean Teleorman, Liviu Dragnea. Decizia CE de intrerupere a platilor va inceta in momentul indeplinirii masurilor propuse Romaniei de Comisia Europeana.

Deficientele descoperite de CE se refera la utilizarea unor criterii de selectie discriminatorii de catre autoritatile contractante in selectia constructorilor, folosirea nejustificata a procedurii accelerate si lucrari suplimentare contractate ca lucrari similare.

In perioada 28 martie – 1 aprilie 2011, Comisia Europeana a derulat in Romania o misiune de audit avand ca obiect verificarea mai multor proiecte finantate in cadrul Axei 2 a Programului Operational Regional. Este vorba despre Reabilitarea DJ 701 limita jud. Dambovita-Gratia-Poeni-Silistea-Scurtu Mare-Slavesti-Ciolanesti-Zambreasca-Dobrotesti, beneficiar CJ Teleorman; Reabilitare DJ 506 Cervenia-Vitanesti-Babaita, beneficiar CJ Teleorman; Modernizare sistem rutier pe DJ 101B, DN 1 Snagov- Gruiu, beneficiar CJ Ilfov; Modernizarea infrastructurii de acces la zonele turistice cu potential demonstrat ale judetului Buzau, beneficiar Parteneriat UAT CJ Buzau- UAT Comuna Mereni.

Comisia Europeana a propus autoritatilor romane sa verifice toate cele 124 de contracte de lucrari incheiate de beneficiarii Axei 2. Dupa aceasta etapa de verificare, care se va desfasura in lunile iulie-august 2011, autoritatile romane vor transmite Comisiei Europene concluziile verificarilor si propuneri de actiune. In urma reverificarii procedurilor de achizitie publica, pot fi propuse corectii financiare cuprinse intre 2% si 100% din valoarea proiectelor gasite cu deficiente.

Dragnea a dat contracte prietenilor

Presedintele Liviu Dragnea a creat un adevarat monopol al lucrarilor de infrastructura in judetul Teleorman, beneficiara fiind compania Tel Drum SA. Numai in ultimii trei ani, valoarea contractelor castigate de Tel Drum se ridica la peste 700 milioane lei (aproximativ 170 milioane euro).

Tel Drum SA este controlata de Mugurel Sorin Gheorghies si Liviu Lucian Dobrescu, prieteni din copilarie cu Liviu Dragnea.

Presa locala a relatat ca Tel Drum a fost in portofoliul CJ Teleorman, dar dupa ce Liviu Dragnea a ajuns, in 2001, presedinte al Consiliului Judetean, a fost privatizata la un pret mult subevaluat si, printr-un simulacru de proces de vanzare, firma a ajuns in proprietatea lui Marian Fiscuci, prietenul sau din copilarie.

Peste numai trei luni de la privatizare, Fiscuci vinde compania catre alte persoane, apropiate tot de Liviu Dragnea.

Va prezentam lista contractelor date de Liviu Dragnea companiei Tel Drum SA, publicata de Romaniacurata.ro la inceputul lunii mai.

In 2010
* Reparatii pod pe DN 6, peste raul Teleorman la Vitanesti – 1,2 milioane lei atribuit de CNADNR.
* Reabilitarea si modernizarea DJ 228 din judetul Constanta, contract de 30 milioane lei, acordat de Consiliul Judetean Constanta.
* Rreabilitare tronson DJ 612, Babaita – Orbeasca, CJ Teleorman, valoare 13 milioane lei.
* Reabilitare DJ 506 Cervenia Vitanesti – Babaita, CJ Teleorman, 59 milioane lei.
* Reparatie capitala pod pe DJ 612, peste paraul Clanita la Babaita, valoare 1,1 milioane lei, CJ Teleorman.
* Executie lucrari pentru alimentare cu apa a comunei Bogdana, 4 milioane lei; CJ Teleorman.
* Lucrari suplimentare reabilitarea barajelor aflate pe paraul Vijistea, in localitatile Vitanesti, Rasmiresti, Marzanesti, judetul Teleorman, 1,6 milioane lei, CJ teleorman.
* Lucrari suplimentare reabilitare DJ 543, valoare 2 milioane lei; CJ Teleorman.
* Lucrari de constructii pentru sediul si sala de sport a Clubului Sportiv Scolar Turnu Severin, 7,58 milioane lei.

In 2009

* Reabilitare DJ 701, in asociere cu Euroconstruct Trading SRl, contract atribuit de CJ Teleorman in valoare de 107 milioane lei.
* Alimentare cu apa in comuna Segarcea Vale, 4 milioane lei, CJ Teleorman.
* Ranforsare, consolidare pe DN 61, CNADNR, valoare 5,8 milioane lei.
* Alimentare cu apa in comuna Calinesti, CJ Teleorman, 3,6 milioane lei.
* Lucrari si servicii de intretinere multianuala iarna si vara 2009-2012 pentru drumurile judetene din Teleorman, 104 milioane lei, CJ Teleorman.
* Proiectarea si executie pentru reabilitare DJ 611 din judetul Teleorman, 15 milioane lei, CJ Teleorman.
* Proiectarea si executia lucrarilor pentru reabilitare DJ 506A, 11 milioane leiReabilitare DJ 612 A Balta Sarata Plopii Slavitesti, valoare 13 milioane lei
* Reabilitare DJ 506 Negreni-Tatarastii de Jos, CJ Teleorman, 8,8 milioane lei.
* Proiectarea si executia lucrarilor la reabilitare DJ 601F Albesti – Mavrodin, 14 milioane lei, CJ Teleorman.
* Reabilitare DJ 543 , limita judetului Teleorman cu judetul Olt (Prundu-Lunca), 4 milioane lei, CJ Teleorman.
* Reabilitare DJ 504B (Trivalea Mosteni –Talpa), valoare 6,6 milioane lei, CJ Teleorman.
* Reabilitare DJ 601F (Cosoteni – Albesti), CJ Teleorman, valoare 14 milioane lei.
* Reabilitarea barajelor aflate pe paraul Vijistea, in localitatile Vitanesti, Rasmiresti, Mirzanesti, judetul Teleorman, 2,7 milioane lei, CJ Teleorman.
* Achizitie zovor asfaltic (strat de uzura) strada Dunarii, din orasul Alexandria, valoare 2,8 milioane lei.
* Proiectarea si executia lucrari privind reabilitare DJ 612 B Satu Vechi (DJ 612 A) Dracsenei Beuca- Dobrotesti, valoare 40,7 milioane lei, CJ Teleorman.

In 2008

* Ranforsare, consolidare pe DN 61 din judetul Teleorman, contract atribuit de CNADNR, 32 milioane lei.
* Inchiriere mijloace de mecanizare (utilaje) si mijloace de transport, achizitionare de materiale chimice si antiderapante, carburanti si lubrifianti pentru activitatea de prevenirea si combaterea inzapezirii drumurilor judetene si personalul deservent ce urmeaza sa participe la actiuni specifice activitatii, pentru iarna 2008-2009, valoare 9,5 milioane lei, CJ Teleorman.
* Executie lucrari suplimentare pentru reabilitare DJ 504B Draganesti de Vede-Sfintesti, valoare 1,3 milioane lei, CJ Teleorman.
* Proiectarea si executia lucrarilor pentru reabilitare DJ 503, limita jud.Giurgiu – Draganesti Vlasca, 4,6 milioane lei, CJ Teleorman.
* Lucrari de proiectare si executare sistem rutier str, Cuza -Voda si retea apa canalizare tronson str.1 Mai – str. Tineretului, orasul Zimnicea, valoare 1,7 milioane lei.
* Lucrari de construire campus scolar pentru Liceul Teoretic, orasul Zimnicea, valoare 23 milioane lei.
* Inchiriere autoutilaje si echipamente de deszapezire, aprovizionarea cu nisip si clorura de calciu, transportul aferent acestora, inchirierea de personal muncitor pentru activitatea de deszapezire pentru SDN Alexandria, valoare 96 milioane lei, contract atribuit de CNADNR.

Citeste si despre: contracte de infrastructura, consolidari, modernizari, renovari, CNADNR.


Articole cu aceeasi tema:
Cum si-au impartit regii asfaltului si austriecii Capitala. 300 de milioane euro pentru intretinerea strazilor din Bucuresti in urmatorii patru ani
170 de milioane de euro in trei ani. O firma apropiata lui Liviu Dragnea detine monopolul asfaltarilor in Judetul Teleorman. Vezi lista contractelor
Liviu Dragnea, baronul de Teleorman, este urmarit penal


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Comisia Europeana intrerupe platile pe programul de infrastructura locala, dupa ce a descoperit mari nereguli in contractele date de Liviu Dragnea la Teleorman

  1. baronul

    televiziunile deontoloage vad ca tac malc cand vine vorba de domnu dragnea. pai daca era unu de la portocalii, mama ce mai vuiau. vine USL la putere si dracu se mai intereseaza de ilegalitaile individului. eu zic ca noua Constitutie sa legalizeze functia de BARON.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *