Mihai Goțiu

Clujenii se pregătesc să-l întâmpine pe Alexandru Popescu. GALERIE FOTO: Librar pentru o cauză și imagini de pe traseul ultimelor zile

Bornele kilometrice, plăcuțele de la intrările și ieșirile din localități, biserici, cimitire, castele se perindă prin dreptul lui Alexandru Popescu în drumul lui, pe jos, către Bruxelles. La Moșna a fost găzduit în casa unui alt luptător, Willy Schuster. A plecat mai departe și se apropie de Cluj, unde e așteptat să ajungă miercuri, 10 septembrie. Clujenii îl așteaptă cu drag și nu oricum. Unii îl vor însoți încă de la Vâlcele, alții i se vor alătura din Zorilor până în centrul orașului, alții îi vor însoți până la Căpușu Mare. Sâmbătă, ei au strâns bani pentru călătoria lui cumpărând cărți sau donând direct la Librăria Bookstory, de pe B-dul Eroilor, nr. 6-8. Până marți, cine dorește mai poate dona, cutia se află în continuare la librărie.

Aici sunt amănunte despre întâmpinarea lui Alexandru Popescu la Cluj. Mai jos imagini cu clujeni care au cumpărat cărți pentru călătoria lui și de pe traseul lui Alexandru Popescu din ultimele zile.

Alexandru Popescu a plecat în urmă cu mai bine de o săptămână din Ploiești, urmând să parcurgă peste 3.000 de kilometri pe jos până la Bruxelles, pentru a transmite la Parlamentul European mesajul ”românii nu vor cianură și gaze de șist”

***

Librar pentru o cauză. Sâmbătă am fost librar la Bookstory. 10% din încasările zilei vor fi donate de librărie pentru călătoria lui Alexandru Popescu

in fata librariei

 

Frank Herbert (”Dune”) și Isaac Asimov (”Soarele gol”) îl susțin pe Alexandru Popescu. Cu ajutorul Ioanei

cititoare dune asimov

 

Pe Eugen nu a fost foarte greu să-l conving să plece cu o mică bibliotecă de la Bookstory Librărie Independentă. ”Aștepându-i pe barbari” (J.M. Coetzee) și ”Clujul meu” (Petru Poantă) au fost recomandările mele, ”Amintiri din bucătăria lumii” (Matei Pleșu) o avea, dar o făcuse deja cadou.

 

 

 

 

eugen panescu 3

Cu o asemenea susținere în grup, să tot mergi până la Bruxelles pe jos!

grup de sustinatoare 1

O carte de istorie pentru o călătorie de istorie

istorieAlina a tot răsfoit și răsfoit. Apoi a optat pentru ”American Psycho” (Bret Easton Ellis). Și mai era ceva acolo, dar n-am reținut.

alinaIrina era prinsă cu organizarea unei conferințe internaționale de Aikido. Așa că vroia ceva cu samurai. Cu samurai nu am găsit, dar i-am recomandat Murakami (”Pădurea norvegiană”)

irina gasparCristina s-a ales cu Hesse (”Narcis și Gură de Aur”)

cristina bodnarescuLa final, am ales și cărțile mele. Două sunt de cadou, așa că nu spun. A treia, e ”Ziua opricinicului”, de Vladimiri Sorokin (tradusă de Mihail și Alexandru Vakulovski). Jumătate din ea am și citit-o azi noapte. O recomand deja de pe acum – e o distopie care îți dă fiori. Iar la ce se întâmplă acum în Ucraina, e chiar mai mult decât simplă fantezie a autorului…

cartile mele***

Alexandru Popescu, pe drum (zilele 6-8), incluzând popasul la Moșna, la Willy Schuster

alexandru popescu 1 alexandru popescu 2 willy schuster alexandru popescu 3 alexandru popescu 4 alexandru popescu 5 alexandru popescu 6 alexandru popescu 7 alexandru popescu 8 alexandru popescu 9 alexandru popescu 10 alexandru popescu 11 alexandru popescu 12 alexandru popescu 13 alexandru popescu 14 alexandru popescu 15 alexandru popescu 16 alexandru popescu 17

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *