Mihai Goțiu

”Cluj pray for Paris” și ”Paris je t’aime”. Sute de clujeni, solidari cu Parisul (FOTO & VIDEO)

Câteva sute de studenți francezi și clujeni au participat duminică, la Institutul Francez din Cluj, la un moment comemorativ și de solidaritate cu poporul francez îndoliat după atentatele de la Paris. Ei au afişat mesaje precum ”Pray for Paris”, ”Cluj-Napoca pray for Paris”, ”Paris je t’aime”, ”Stands for Paris”, ”L’humanite vaincra”, au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor atentatelor de la Paris, au intonat imnul Franţei, au depus flori şi candele și au transmis mesaje de solidaritate într-un caiet. Mai mulţi tineri au format steagul Franţei din coli din hârtie colorate în alb, albastru şi roşu.

“Am ţinut acest moment de reculegere, la care au participat foarte mulţi studenţi francezi la Medicină, suntem foarte mândri de ei. Am primit foarte multe mesaje de susţinere din partea românilor şi vrem să le mulţumim din tot sufletul. Este un moment foarte dramatic pentru noi, francezii, dar şi pentru valorile pe care le reprezentăm, care sunt valori universale – de libertate, de egalitate şi de fraternitate. Este un atac asupra tuturor, asupra francezilor, asupra românilor. Sunt atacuri teroriste, suntem în timp de război, este absolut clar. Este un stat islamic ilegal constituit care ne atacă pe noi şi la care trebuie să răspundem”,

Pascal Fesneau, consulul onorific al Franței la Cluj

Pascal Fesneau a mai spus că la Cluj-Napoca vor fi organizate în perioada următoare dezbateri publice, civice, împreună cu studenţii, pentru că aceştia doresc fie analizată situaţia creată şi ce pot face cetăţenii francezi ”pentru a preveni aceste fenomene”.

institutul francez 2 institutul francez cluj 1 institutul francez cluj 3 institutul francez cluj 4 institutul francez cluj 5 institutul francez cluj 6 institutul francez cluj 7 institutul francez cluj 8


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *