Romania Curată

Clienţi fideli şi proxeneţi în topul achiziţiilor publice (30 septembrie – 6 octombrie)

Despre Alpha Construct Sistem S.A. şi al său patron trimis în judecată de DIICOT pentru evaziune fiscală am mai scris în luna septembrie, însă partenerul său de afaceri, Trustul de Construcții Drobeta SA se află la prima prezenţă în topul achiziţiilor publice. Patronul Trustului de Construcții Drobeta este Dorin Ciortea, condamnat cu suspendare în dosarul prostituatelor minore din Severin. Cele două firme au câştiga un contract pentru modernizarea unor drumuri din Mehedinţi.

O firmă cu care deja ne-am obişnuit în top este Conest SA, care a mai câştigat încă un contract de la fostul său angajat, primarul Iaşiului, Mihai Chirica.

Şi Dimex-2000 Company revine în top, cu un contract de reabilitare drumuri în judeţul Sălaj. Amintim că patronul firmei, Ioan Scurtu, a fost condamnat cu suspendare pentru cumpărare de influență.

Toate aceste cazuri ne arată, din nou, că nu contează legea sau antecedentele cât timp banul curge.

Denumire contract Valoare atribuită (RON) Autoritatea contractantă Firme câștigătoare
Achiziționarea gazelor naturale pentru acoperirea consumului tehnologic al S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. în perioada 1 octombrie 2019 – 30 septembrie 2020 91.208.664 Societatea Națională de Transport Gaze Naturale TRANSGAZ SA Mediaș SNGN ROMGAZ SA
Contract de delegare a gestiunii serviciilor publice de colectare și transport a deșeurilor municipale în județul tulcea, inclusiv operarea stațiilor de transfer/sortare de la Măcin și Delta Dunării și lungul curier până la stația de tratare mecano-biologică sau depozitul de la Mihai Bravu (96 luni) 86.296.268 Asociația de Dezvoltare Intercomunitară a Infrastructurii de Deșeuri Menajere Tulcea JT GRUP SRL
Reabilitare și modernizare drumuri județene, județul Mehedinți – DJ562A [Gruia (int.DN56C) – Rogova (int.DN56A)]; DJ563 [int.DN56A – Oprișor (int.DJ561A)]; DJ561A [Oprișor (int.DJ563) – BăIăcița (int. DJ606) – Gvardinița – Bîcles – int. DJ606A (Plopi)]; DJ606A [int.DJ561 A – Plopi – Izvorălu (int. DJ561A)]; DJ561A [int. DJ606A – Tîmna – int. DN6]; DJ607 [int. DN67A (Strehaia) – Grozești – Păsărani – lim. jud. Gorj]” 84.892.608 Județul Mehedinți ALPHA CONSTRUCT SISTEM S.A / TRUSTUL DE CONSTRUCȚII DROBETA SA
Telegondolă și pârtie olimpică de schi, orașul Borșa, Maramureș (20 luni) 74.293.833 U.A.T Borșa YANIS NORD
Autobuze urbane cu propulsie electrică și podea total coborâtă, sistem de e-ticketing și sisteme conexe, stații de încărcare cu energie electrică a autobuzelor electrice (16 luni) 57.599.650 Primăria Municipiului Zalău ANADOLU AUTOMOBIL ROM S.R.L.
Reabilitare și refuncționalizare a interioarelor clădirilor A, B și Rotondă de la Aeroportul Internațional București Băneasa – Aurel Vlaicu (80 luni) 55.524.200 Compania Națională Aeroporturi București SA BOG’ART S.R.L.
Reabilitarea infrastructurii de tramvai în Municipiul Iași (28 luni) 44.091.939 Municipiul Iași CONEST S.A.
Servicii de reparație planificată tip RTG la vagoane de călători – 4 loturi 43.372.246 SNTFC „CFR Călători” S.A. ATELIERELE CFR GRIVIȚA S.A. / ASTRA VAGOANE CĂLĂTORI S.A.
Modernizare străzi şi trotuare în zonele Măgura, Bocşa Montană, Vasiova, Bocşa Română și Neuwerk, în oraşul Bocşa judeţul Caraş-Severin (20 luni) 36.893.012 Primăria Orașului Bocșa S.C. HAND MADE CONSTRUCT S.R.L
Reabilitare şi modernizare drum județean DJ 108D: Crişeni (DN 1H) – Cehu Silvaniei (DJ 196) (12 luni) 35.349.850 Județul Sălaj DIMEX-2000 COMPANY S.R.L.

Dacă semnalați nereguli în vreun contract de achiziție publică, vă rugăm să ne scrieți la contact@romaniacurata.ro.

Ca să susţineţi România Curată, donaţi aici.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *