Gabriela Lupu

Cititorii noștri reacționează la decizia instanței prin care suntem obligați să ștergem articole despre fostul șef SRI

Cititorii noștri cer justiție curată. Articolul în care v-am povestit cum am pierdut în primă instanță procesul în care ni se cere să ștergem articole despre fostul șef SRI a adunat o serie de comentarii încurajatoare.

Cititorul care semnează ”George” constată cu amărăciune că: ”În România noi nu avem justiție! Avem doar statuia cu ochii acoperiți!”

Ghe, cititorul nostru fidel, ne avetizează, dar ne și încurajează: ”Sunteți printre puținii care mai fac investigații jurnalistice, deci țintă. Faceți apel. Contactați oarece asociații profesionale ale jurnaliștilor. Pentru că lucrurile se-mput prea rău. Dacă vă condamnă definitiv la plata daunelor, organizați o chetă. Oficială, cu acte în regulă. Ca să nu mai fim niște guri-sparte al căror act suprem de curaj este scoaterea cățelului la manifestație seara. Curaj!”

Daniela notează că au mai existat precedente asemănătoare în justiție: „Nu este pentru prima data când se întâmplă așa ceva. Și publicația <<”Buletin de Carei>> a trebuit să șteargă articole despre un consilier fără studii al primarului UDMR-ist, deși erau bine documentate, dar deranjau stăpânirea”.

La rândul lui, Terzi Petre face o incursiune în anii 90, de unde ar porni, susține el, „defecțiunile” din sistemul de justiție: ”Tot ce s-a întampat în justiția română se datorează și Decretului-Lege, semnat de Ion Iliescu în februarie 1990, prin care toți absolvenții de la „Ștefan Gheorghiu” care au făcut cursuri de Drept Civil și Administrativ au primit permisiunea să-și dea diferențele de examene pentru a putea primi diploma de absolvenți ai Facultății de Drept.
În acest fel toți activiștii și asimilații acestora din Securitate, armată și alte structuri ale regimului bolșevic al lui Ceaușescu, rămași șomeri după Revoluție, au putut deveni „juriști”, invadând justiția română. Colac peste pupăză a fost o perioadă când s-a intrat în magistratură fără concurs. Astfel băieții ”capabili de orice”, specialiști în a se orienta și descurca, autori ale raportărilor mărețelor realizări ale „Epocii de Aur”, au început să facă regulile în Justiția română. S-au angajat în schimb să nu-i judece pe Iliescu și pe acoliții lui. Și, culmea, până acum s-au ținut de promisiune! Cu așa magistrați în justiția română nu se mai poate continua!

Mulțumindu-vă pentru susținere, așteptăm în continuare comentariile dumneavoastră!


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Cititorii noștri reacționează la decizia instanței prin care suntem obligați să ștergem articole despre fostul șef SRI

  1. Ghita Bizonu'

    La Stefan Bababu nu stiu sa se fi pregatit kuristi. Cestia cu drept civil si adtiv este asa dupa ureche. Este vorba despre sectii de Drept Economic si Adtiv a caror absolventi se puteau angaja ca jurit consulti. Dar sectiile astea nu erau la Fane Babanu..,.,

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *