Nicolae Leahu

Cine este judecatoarea Elena Burlan?

În anul 2000, judecătoarea Elena Burlan intra în atenţia opiniei publice, odată cu cercetarea ei de către Parchetul Curţii de Apel Bucureşti pentru infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi abuz în serviciu contra intereselor publice, în legatură cu modul în care a dobândit parterul unui imobil situat în Bucureşti. Cinci ani mai târziu, Elena Burlan a fost scoasă însă de sub urmarirea penală.

Apoi, în 2009, Elena Burlan a devenit celebră în urma achitării medicului chirurg Răzvan Trancă, acuzat de viol şi de aruncarea de la etaj a fostei sale paciente, minore, Andreea Mocanu. Judecătoarea Elena Burlan, de la Tribunalul Bucureşti, l-a condamnat atunci pe Trancă la patru ani, cu suspendare, pentru tentativă de omor, achitându-l pentru acuzaţia de viol.

Tot Elena Burlan este cea care, la sfârşitul anului 2009, a dispus achitarea medicului Şerban Brădişteanu, atât pentru abuz în serviciu, cât şi pentru primire de foloase necuvenite, în dosarul în care a fost acuzat că ar fi primit mită patru milioane şi jumătate de euro privind o licitaţie pentru echiparea spitalelor penitenciar. Odată cu achitarea, instanţa a mai dispus şi ridicarea sechestrului asigurător pus pe un apartament şi două imobile ce aparţineau medicului.

Citeste si despre: Tribunalul Bucuresti, judecatoare, Vantu, procuror, condamnare.


Articole cu aceeasi tema:
Vezi aici declaraatia de avere a Elenei Burlan.
ARC solicita CSM sa ia masuri impotriva magistratului care a sanctionat delictul de celeritate in dosarul lui Sorin Ovidiu Vantu
SOV impune schimbarea judecatorilor


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *