Demos: Cerem transparență și dezbatere reală în privința extracției, exploatării și valorificării gazelor din Marea Neagră!

În sesiunea extraordinară a Parlamentului, se va discuta și vota legea privind exploatările petroliere din Marea Neagră. Dezbaterile publice privind acest subiect au lipsit cu desăvârșire. Miza financiară a acestei legi este uriașă! În funcție de prevederile acesteia, bugetul României poate fi privat de aproximativ 10 miliarde de dolari (detalii aici).

Este absolut esențial ca această lege să fie dezbătută implicând societatea civilă, partidele și comunitățile locale, fără grabă și asigurându-ne că este servit în primul rând interesul public, şi nu doar cel al companiilor care vor exploata zăcămintele. Exploatarea resurselor naturale ar trebui să se facă într-un mod responsabil față de mediu, iar contribuțiile la bugetul de stat ar trebui să fie maxime. Nu mai suntem dispuși să acceptăm regimul de favorizare a companiilor care plătesc redevențe derizorii! Vrem redevențe mai mari, ca acestea să fie folosite pentru dezvoltarea socio-economică a țării, pentru îmbunătățirea serviciilor publice și a infrastructurii.

Dați mai departe acest mesaj și contactați-vă parlamentarul de circumscripție, solicitând transparență și responsabilitate din partea sa. În funcție de votul parlamentarilor, dezvoltarea țării poate primi o lovitură sau un impuls!


Platforma Demos


Toate articolele RC despre gazele din Marea Neagră


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *