Catalin Tolontan

Ce alege Liviu Dragnea între un om care critică multinaționalele și altul care le protejează!

De teama de a îndeplini ordinul de vârf, al lui Liviu Dragnea, PSD a uitat că Dragoș Pătraru, Mihai Radu, de la Cațavencii, și ceilalți jurnaliști de la ”Starea nației” sunt singura echipă de pe TV care propune sistematic și apăsat teme de stânga pentru un public cotidian masiv.

La TVR, ei discută aproape seară de seară:

Despre cum DNA nu merge după marile companii globale care fac porcării în România, de genul Microsoft.

Despre falsul creat de cei care susțin că suntem un stat care încurajează lenea, deși România este pe ultimul loc în UE la ponderea cheltuielilor sociale în PIB, cu 14,6%, sub jumătate din cât alocă țări precum Franța din PIB.

Despre cum și companiile mari românești au ajuns să abuzeze regulile și clienții. Pătraru nu s-a sfiit să discute despre RCS-RDS când era la Digi!

Despre problemele băncilor.

Despre sistemul de pensii și lipsa de implicare a statului.
Această agendă nu este întâmplătoare.

GRADEA ESTE EXACT INVERSUL LUI PĂTRARU: PRIETENA SUPERELITEI ȘI A CORPORAȚIILOR

Nu i-a pus nimeni să dezbată teme de stânga, pur și simplu s-a adunat la ”Starea nației” o masă critică de gândire orientată spre ideea de șanse egale, de investiții în educație, de încercarea de a monitoriza comportamentul multinaționalelor.

Nu sunt acestea și temele legitime ale unui partid de stânga, nu sunt promisiunile PSD către electoratul său?

Ba da, însă asta nu îi oprește să meargă acum pe mâna Doinei Gradea, a cărei activitate profesională se poate rezuma exact invers!

Vreme de peste un deceniu la ProTV, Doina Gradea a fost un nedeclarat, dar extrem de puternic corporate affair.

Omul celor puternici care trebuie să devină și mai puternici.

1. Gradea a fost mamă bună pentru patronat, pentru establishmentul politic, de la Hrebenciuc la Udrea, și pentru marile companii.

2. În schimb, a fost mamă vitregă pentru angajați și pentru interesul public pe care profesia de jurnalist încearcă să-l servească.

Nu înseamnă că Pătraru e perfect și Gradea e minus absolut, ci doar că joacă roluri complet diferite.

Poate că nu a ștuit exact ce alege, dar între aceste două stiluri și opțiuni optează Liviu Dragnea când are posibilitatea să-și pună faptele acolo unde îi sunt vorbele.

Totul pe TOLO.RO


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *