Mihai Goțiu

Cătălin Predoiu confirmă că PNL a jucat la cacealma cu propunerea pentru Nicușor Dan

Pentru cine mai avea dubii: candidatul PNL la Primăria Bucureștiului, Cătălin Predoiu, confirmă faptul că propunerea făcută lui Nicușor Dan de a susține candidatul care are cele mai mari șanse să o învingă pe Gabriela Firea a fost o cacealma. După cum am arătat încă de aseară, PNL se referea la ”cel mai bine plasat candidat în sondaje” și nu la ”candidatul care are cele mai mari șanse să o învingă pe Gabriela Firea” (diferențele esențiale între cele două lucruri le-am detaliat aici). De asemenea, PNL nu se gândea la un sondaj realizat de o casă de sondare internațională, sub supravegherea USB și PNL (după cum a propus Nicușor Dan), ci în sondajele realizate pentru PNL.

”Propunerea mea şi a PNL de a constitui un pact anti-PSD la alegerile locale din 5 iunie a intrat in linie dreaptă. Noi am făcut o propunere corectă, cinstită, în beneficiul bucurestenilor, să dăm sprijin cu toţii celui mai bine plasat candidat de centru-dreapta. Am făcut această propunere la jumătatea campaniei electorale, dând suficient timp pentru a organiza punerea în aplicare a acestei propuneri”, a declarat astăzi (luni) Cătălin Predoiu.

”Am spus limpede ca lumina zilei că dacă domnul Dan sau orice altcineva este plasat într-un sondaj făcut de comun acord înaintea mea, eu şi PNL îl vom sprijini astfel încât doamna Firea şi PSD să nu strângă în braţe Bucureştiul până o să îl sufoce. Aştept exact aceleaşi cuvinte din partea domnului Dan şi din partea oricărui alt candidat de centru-dreapta şi anume dacă eu sunt cel mai bine plasat candidat în sondaj să primesc sprijinul lor pentru ca împreună să putem opri pericolul PSD. (..) Nu cer nimic mai mult, nici mai puţin decât ceea ce am spus eu (…) acum o săptămână. Aştept aceleaşi cuvinte de la domnul Dan până la ora 21”, a mai adăugat Cătălin Predoiu.

Că totul e o cacealma, menită să mute responsabilitatea eșecului PNL în București pe umerii lui Nicușor Dan, o dovedește faptul că un sondaj profesionist (cu întrebări filtrate – vezi aici) e imposibil practic de realizat în câteva zile. Cu atât mai puțin e posibil ca rezultatele sondajului să fie promovate astfel încât să-i ajute candidatului cu cele mai mari șanse. De fapt, liberalii par să mai aibă o singură grijă în aceste ultime zile de campanie electorală din București: nu cum să o învingă pe Gabriela Firea, ci cum să justifice o înfrângere lamentabilă.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Cătălin Predoiu confirmă că PNL a jucat la cacealma cu propunerea pentru Nicușor Dan

  1. taunul77

    Principala grija a PNL a fost ca nu cumva Nicusor Dan sa castige alegerile. Dar nu-si puteau arata ostilitatea pe fatza. Asa ca au jucat comedia asta cu sondajul si cu retragerea unuia in favoarea altuia mai bine clasat. Intr-un sondaj masluit.
    Firea va fi primar in Bucuresti. PNL i-a fost cel mai eficace agent electoral.
    Doar daca electoratul nu va dori sa-si spuna cuvantul in cele din urma …

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *