Mihai Goțiu

BLOG DE PARLAMENTAR – MIHAI GOȚIU: Parlamentul a ales politrucul în fruntea AEP

E cât se poate de jenant pentru Parlamentul României că între politrucul Daniel Barbu și un expert în procese electorale, neafiliat, a ales în fruntea Autorității Electorale Permanente (AEP) politrucul.

Nu că ar fi de mirare: după cum se știe, de la Tăriceanu încoace, prestigiul Parlamentului se obține prin vot, nu prin acțiunile cotidiene.

Mai multe despre acest subiect a scris Vlad Alexandrescu:

„În procedura de numire a președintelui Autorității Electorale Permanente (AEP), coaliția PSD – ALDE a preferat varianta deplorabilă, premiind obediența politică în persoana lui Daniel Barbu.

Daniel Barbu a primit astăzi 241 de voturi pentru în cadrul ședinței reunite a Camerei Deputaților și a Senatului.

Daniel Barbu declara de curând că meseria de politician e mai periculoasă decât cea a unui soldat aflat în misiune în Afganistan. A mai declarat că s-a gândit să lase pe scaunul său într-o emisiune un bilețel pe care să scrie „Anticorupția ucide”. În timpul mandatului său de ministru al Culturii, s-a opus includerii Roșiei Montane în patrimoniul UNESCO și i-a catalogat drept „neofasciști” pe protestatarii din cadrul mișcării Salvați Roșia Montană. Tot atunci declara că Festivalul George Enescu costă foarte mult, cam tot atât cu un kilometru de autostradă.

USR a dat o șansă Parlamentului României de a alege responsabil persoana care urmează să fie garantul corectitudinii desfășurării alegerilor, propunând-o pe Maria Krause – un candidat competent, neafiliat politic, cu o experiență de peste un deceniu în procese electorale, atât la nivel național cât și internațional.

Maria Krause este expert electoral cu o experienţă de peste 12 ani în observarea alegerilor în ţară şi în străinătate. A participat la misiuni de observarea alegerilor ale Oficiului OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (OSCE/ODIHR) în Kirghizstan, Kazakhstan, Macedonia, Serbia, Moldova, Letonia, Bulgaria şi Ucraina şi la misiuni organizate de Carter Center în Nepal, Mozambic şi Guyana.

În România, a făcut parte în 2014 dintre coordonatorii proiectelor organizate de Expert Forum pentru observarea alegerilor europarlamentare şi de Centrul pentru Resurse Civice pentru observarea alegerilor prezidenţiale, iar în 2016 a participat ca expert electoral la campania de observare a alegerilor FiecareVot. În prezent face parte din misiunea OSCE/ODIHR de observare a alegerilor în Albania.

Maria Krause a primit 58 de voturi pentru. Coaliția majoritară a făcut astfel încă o dată proba disprețului față de competență și seriozitate profesională, tratând o importantă instituție publică în maniera clientelară cu care ne-a obișnuit.”


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

7 thoughts on “BLOG DE PARLAMENTAR – MIHAI GOȚIU: Parlamentul a ales politrucul în fruntea AEP

  1. Dumitru

    Tocmai am clicat pe link-ul „Maria Krause” si gasesc „page not found”. Am cautat si gu Google, si nu gasesc nici o urma acestui „expert cu 10 ani de experienta”…

    Apoi, chiar presupunand ca aceasta doamna este un expert, e o „common misconception” sa spui ca treaba parlamentului e sa puna in functii experti doar pe baza expertizei. Treaba parlamentului este sa reprezinte optiunile electoratului. De exemplu, eu sunt convins ca marile banci multinationale au super-experti in finante. Insa voi prefera intotdeauna un expert care nu reprezinta punctul de vedere al bancilor. Faptul ca alesii din marile tari democratice aleg sa nu mai faca politica este ceea ce a dus la actuala criza.

    Ultimul punct e mai degraba un a propos : e adevarat ca ati fost amfitrion la festivitatea de premiere a Cameliei Bogdan, cea exclusa din magistratura ? (cf. http://www.stiripesurse.ro/camelia-bogdan-atacata-dur-securi-tii-din-romania-o-premiaza-pe-bani-europeni_1198097.html si link-uri). Daca da, e rusinos.

    Reply
    • Dina Ion

      acum stim ca esti un mincinos si dezinformezi intentionat. am gasit si pagina de facebook si art. despre validarea doamnei Krause de catre Comisia juridica.

      Reply
    • MIB

      Pentru Daniel Barbu nu mai trebuie cautari pe Google, e bine cunoscut. Numirea sa respecta optiunile electoratului, fiind propus de ALDE, smen politic in curs de reorganizare (fara ca asta sa necesite reevaluarea legitimitatii guvernarii PSD-ALDE, ca nici la sciziunea USL nu credeau pesedistii ca ar trebui sa lase ciolanul fara un mic razboi civil). Totalitatea electoratului ALDE, inclusiv apartinatorii membrilor partidului, incape cu usurinta in cateva autocare, motiv pentru care votul parlamentului e clar ca reprtezinta vointa poporului. N-are rost sa plictisesti poporul cu referendumuri si sa-l intrebi daca vrea ca alegerile sa fie gestionate de politruci cunoscuti pentru instabilitate si lipsa de discernamant; oricum si daca s-ar face referendum i se pot amana deciziile la nesfarsit. Iar atacul la persoana din final merita cel putin 1000 de ruble!

      Reply
      • Dumitru

        Eu sunt votant ALDE. De ce ? Pentru ca in Romania politicile economice care par sa mearga, din cauza contextului istoric, sunt social-liberale. PNL a fost (istoric vorbind) cel care a propus acest tip de politici, dar PNL s-a facut vinovat de o tradare infecta (trecerea la PPE), pentru care Romania o sa ramana de rasul curcilor multi ani. In plus, eu cred ca va vor trebui destul de multe autocare pentru electoratul ALDE. In plus, cred ca o buna parte din acest electorat nu merge cu autocarul, din motive de confort.

        Pentru cele 1000 de ruble, astept cecul (de la Dvs, presupun). Nu am religii de tip „anti-Putin” sau „anti-Trump”, cum aveti probabil Dvs, si daca vreun prost e pregatit sa ma plateasca pentru ca ma exprim (oricum as face-o) de ce nu ? Pe de alta parte, nu e vorba de un ad hominem, ci de o cerere de clarificare, pe care n-aveam unde sa o scriu altundeva. Ceea ce apreciez este faptul ca si Dvs. considerati un astfel de comportament imoral (altfel, nu ar fi fost un „ad hominem”, ci o apreciere pozitiva).

        PS: Astia de la Servicii, invatati bai sa o faceti mai finut, propaganda, sa fie defendabila. Sefii vostri sunt varza, iar voi si mai si.

        Reply
  2. Nelu Stiuca

    Cand vom intelege ca fraiele puterii politice si economice sunt in mana unor persoane fara constiinta si fara scrupule, care nu poseda capacitatea de a-i intelege pe ceilalti, vom privi realitatea intr-o lumina noua fiind vorba de o plaga a raului care se intinde din urma fara dificultati. Pentru a ajunge sa conduca, un psihopat nu are nevoie de adeziunea majoritatii ci este de ajuns sa fie sprijinit de un grup de interese care poate sa gadile instinctele primare ale disperatilor , sa “orienteze” si sa conduca “populatia” ca pe o turma de animale. In Ro datorita SECURISMULUI MAFIOT superdezvoltat EXISTA un mare RISC. Dupa modelul celor aflati la putere toata societatea poate fi contaminata cu sceleratii morali si nu numai!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *