Mihai Goțiu

BLOG DE PARLAMENTAR – MIHAI GOȚIU: Comportament de mahala al dlui Șerban Nicolae

Astăzi am părăsit ședința Biroului Permanent al Senatului după ce dl. Șerban Nicolae a folosit cuvinte și expresii la adresa mea și a colegilor, pe care nu vreau să le repet aici.

Consider că nu faptul că am afirmat despre Șerban Nicolae că ”este un avocat al corupților cărora le promovează interesele în Senat” e ceea ce l-a deranjat – asta e de notorietate publică.

La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc o dezbatere în cadrul căreia mai multe organizații civice au luat în discuție o propunere de lege prin care numirea reprezentanților societății civile în CSM, CNCD ori CNI să nu mai treacă prin Parlament. Această inițiativă arată cât de jos a ajuns încrederea publică în Senat și Parlament.

Faptul că CSM funcționează în acest moment fără cei doi reprezentanți ai societății civile este un abuz de care îl consider pe deplin responsabil pe d-nul Șerban Nicolae și majoritatea din Senat. Comportamentul și afirmațiile de mahala, jignitoare, de astăzi, ale d-nului Șerban Nicolae, susținute de d-nul Călin Popescu Tăriceanu sunt o nouă mostră despre ce înțeleg aceștia prin rolul și prestigiul determinant al Parlamentului.

Vedeți mai jos știrea Mediafax despre acest incident:

Senatorii USR membri ai Biroului Permanent au părăsit luni sala de şedinţe, după ce ar fi primit injurii din partea senatorului PSD Şerban Nicolae.

„Este vorba de afirmaţiile făcute de domnul Şerban Nicolae, preşedintele Comsiei juridice, care a adresat mai multe cuvinte, nu vreau să le repet în acest moment. O să le regăsiţi în stenograma acestei şedinţe, referitoare la nişte afirmaţii pe care le-aş fi făcut săptămâna trecută într-o conferinţă de presă, în care am vorbit despre modul în care domnia sa a blocat nominalizările membrilor societăţii civile care trebuie să facă parte din CSM. (…) Dacă veţi citi stenograma veţi vedea că sunt nişte cuvinte chiar injurioase”, a declarat senatorul USR Mihai Goţiu.

Senatorul USR critică şi atitudinea pe care a avut-o preşedintele Senatului.

„Nu a vrut să mă nominalizeze, l-am rugat să îmi spună dacă e vorba despre mine în acele declaraţii, moment în care domnul preşedinte Călin Popescu Tăriceanu a spus că nu mi-a dat cuvântul, am semnalat faptul că mă consider vizat şi unii oameni din sală, inclusiv colegi de partid ai domnului Şerban Nicolae au considerat că eu sunt cel vizat, moment în care domnul Tăriceanu mi-a tăiat microfonul. Consider că este un abuz al majorităţii”, a mai spus Goţiu.

Nicuşor Dan: PSD să se delimiteze de Şerban Nicolae; USR va sesiza Comisia de disciplină şi BP

USR va sesiza Comisia de disciplină şi BP al Senatului în cazul senatorului PSD Şerban Nicolae, a declarat, luni, liderul acestei formaţiuni, Nicuşor Dan, care şi-a exprimat totodată speranţa ca PSD se va delimita de Şerban Nicolae, a cărui atitudine a catalogat-o drept „incalificabilă”.

„Rolul Parlamentul este ca toate categoriile de cetăţeni să fie reprezentate într-o dezbatere civilizată din care să reiasă soluţiile cele mai bune pentru societate. Ce s-a întâmplat azi în şedinţa BP a fost să coborâm mult sub un nivel chiar de demnitate umană şi asta este total incalificabil”, a spus Nicuşor Dan.

„USR va face o sesizare către Comisia de disciplină (Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări, n.r.), apoi către Biroul permanent şi eu am speranţa că partidul din care vine domnul Şerban Nicolae se va delimita de acesta pentru că nu se poate să discutăm în modul ăsta în Parlament. Contează limbajul şi nivelul de civilitate pe care trebuie să-l avem fiecare dintre noi în instituţia asta”, a adăugat Nicuşor Dan.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “BLOG DE PARLAMENTAR – MIHAI GOȚIU: Comportament de mahala al dlui Șerban Nicolae

  1. Petr

    Comportamentul ipochimenului nu e o ieșire, e un smptom. În sferele înalte pesediste, se știe că se poate. Și asta ar trebui să vă îngrijoreze, dle Goțiu! Mai băgați câte-o absență din Senat și coborâți în teritoriu, atrageți tinerii în USR!

    Reply
  2. ??????

    Ați aflat cumva dacă publicaițile „Romania Liberă” și „Cotidianul” au „oarece probleme” în a publica comentariile ?

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *