Romania Curată

Blitzkrieg impotriva democratiei ARC va cheama sa aparati democratia. Semnati contra revocarii abuzive a Avocatului Poporului

Cand in sfarsit societatea civila a gasit un sustinator in Avocatul Poporului, USL a pregatit inlocuirea rapida, in numai cateva ore, a profesorului Gheorghe Iancu intr-o sesiune extraordinara a Parlamentului dedicata inclusiv revocarii acestuia. Asistam la o actiune de tip Blitzkrieg impotriva democratiei in Romania. Pentru prima data dupa mineriadele din 1990, statul de drept este pus sub semnul intrebarii.

Birourile Permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au decis convocarea astazi, a unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pe ordinea de zi fiind trecuta absolut brusc si fara motive intemeiate legate de activitatea sa, revocarea din funcţie, la solicitarea USL, a Avocatului Poporului.

Birourile Permanente s-au reunit, marţi dimineaţă, într-o şedinţă ad-hoc, convocată la solicitarea USL.

USL a cerut convocarea unei noi sesiuni extraordinare a Parlamentului, marţi, la ora 14.00, care urmează să aibă pe ordinea de zi revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, Gheorghe Iancu.

În Birourile Permanente, USL a reuşit să impună convocarea sesiunii.

Vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru (PSD) a spus că revocarea din funcţie a Avocatului Poporului a fost solicitată de USL pentru „încălcarea Constituţiei şi a legilor în vigoare”. Atat, fara alte amanunte! In realitate, lui Gheorghe Iancu i se impută atacarea la Curtea Constituţională a României a două ordonanţe ale Guvernului Ponta: cea prin care Institutul Cultural Român a fost trecut din subordinea Preşedinţiei în cea a Senatului şi cea privind taxa clawback. Avocatul Poporului devine astfel victima nevinovata a actiunii in forta a USL prin care PSD si PNL doresc suspendarea presedintelui tarii.

Decizia de convocare a unei noi sesiuni extraordinare a fost luată cu 16 voturi „pentru” şi trei voturi „împotrivă”.

Au fost convocate rapid si cele două Comisii juridice ale Parlamentului, iar USL a gasit si un inlocuitor, in persoana fostului presedinte al Camerei Deputatilor si al Consiliului Legislativ din partea PSD, Valer Dorneanu. El este în prezent adjunct al Avocatului Poporului, si a fost avizat favorabil în această funcţie de Comisiile juridice ale Parlamentului, în 3 aprilie.

Precizam ca Avocatul Poporului a hotarat recent sa sesizeze Curtea Constitutionala pe baza faptului ca a fost incalcat dreptul la transparenta decizionala al comunitatii cultural-artistice. Avocatul Poporului a raspuns astfel sesizarii pe care Alianţa pentru o Românie Curată a depus-o luni, 18 iunie 2012, prin care i-am solicitat AvP sa demareze de urgenţă procedurile pentru atacarea, la Curtea Constitutională, a OUG Nr.27 din 13.06.2012 privind unele măsuri in domeniul cultural, act emis de Guvernul României si publicat in Monitorul Oficial nr. 400 din 14 iunie 2012 prin care Institutul Cultural Roman a trecut din subordinea Administraţiei Prezidenţiale in cea a Senatului României.

Amanunte despre decizia Avocatului Poporului, aici.

Urma ca societatea civila sa depuna si o alta plangere la Avocatul Poporului. Peste 140 de reprezentati ai societatii civile intentionau sa ii ceara dlui profesor Gheorghe Iancu sprijin din nou, de aceasta data pentru restrangerea abuziva a dreptului la libera asociere.

Cititi aici protestul contra restrangerii dreptului la libera asociere si petitia prin care cetatenii spun NU confiscarii identitatii societatii civile!


UPDATE: Comisiile juridice au votat pentru revocarea din funcţie a Avocatului Poporului

Comisiile juridice reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis marţi, cu 14 voturi ”pentru”, două ”împotrivă” şi trei abţineri, revocarea lui Gheorghe Iancu din funcţia de Avocat al Poporului.

Comisiile au decis de asemenea ca adjunctul Avocatului Poporului Valer Dorneanu să preia interimar funcţia de şef al instituţiei, până când Parlamentul numeşte un înlocuitor pentru Gheorghe Iancu.

Revocarea din funcţie a Avocatului Poporului urmează să fie votată chiar astazi dupa amiaza de plenul reunit al Parlamentului.

UPDATE: Ambasadorul SUA, Mark Gitenstein: Sunt profund preocupat de orice incercare de amenintare a independentei institutiilor democratice din Romania

„Sunt profund preocupat de orice incercare de amenintare a independentei institutiilor democratice din Romania. Manipularea sau amenintarile la adresa institutiilor D-voastra, in special a instantelor judecatoresti, nu vor reprezenta un motiv de ingrijorare doar pentru guvernul american, ci si pentru modul in care Romania este perceputa pe pietele financiare”, spune Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, intr-o declaratie remisa redactiei HotNews.ro cu privire la evenimentele politice din ultimele zile.

„In Statele Unite am trecut printr-o experienta nefericita cand Presedintele Roosevelt a incercat sa modifice componenta Curtii Supreme de Justitie pentru a-si numi numai apropiatii sai, fiind nemultumit de unele decizii luate de Curtea Suprema. Astfel de acte au fost universal condamnate. A fost o zi neagra intr-un mandat prezidential de altfel excelent si va fi o zi neagra in istoria Romaniei, daca se intampla acelasi lucru si aici”, a mai spus Ambasadorul SUA.

UPDATE: Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu a fost revocat de USL

Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu, a fost revocat din functie, la propunerea USL, in aceasta seara, de un Parlament in care USL a actionat in forta.

Decizia a fost luată cu 236 voturi pentru, un vot împotrivă şi 19 abţineri.

Gheorghe Iancu a fost numit în funcţia de Avocat al Poporului la 27 septembrie 2011, după ce, anterior, fusese adjunct al Avocatului Poporului. La scurta vreme institutia a reinceput sa functioneze, s-au infiintat filiale ale Avocatul Poporului in mai multe judete ale tarii, au fost preluate si sustinute din ce in ce mai multe sesizari ale cetatenilor, totul culminand cu sustinerea acordata personalitatilor din lumea artistica si culturala care si-au exprimat punctul de vedere impotriva Ordonantei referitoare la ICR. Valer Dorneanu este cel care va îndeplini atribuţiile Avocatului Poporului până la numirea unei noi persoane pe această funcţie. Pentru cei care nu isi amintesc, Dorneanu este un fost colaborator si apropiat al fostului presedinte al tarii Ion Iliescu, al carui consilier a si fost din iunie 1990 pana in noiembrie 1992.

Semnati mai jos contra revocarii abuzive a Avocatului Poporului folosind sectiunea comentarii (completati cu nume, prenume si, daca este cazul, treceti si asociatia pe care o reprezentati.

VA RUGAM TRECETI ATAT NUMELE, CAT SI PRENUMELE, ALTFEL SEMNATURA DVS. NU ARE VALOARE.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

417 thoughts on “Blitzkrieg impotriva democratiei ARC va cheama sa aparati democratia. Semnati contra revocarii abuzive a Avocatului Poporului

 1. Dorina Bolohov

  Sunt impotriva revocarii avocatului poporului, deoarece se incalca grav constitutia,a statului de drept!Eu personal cred ca asistam la o lovitura de stat,la o lovitura adusa democratiei noastre!

  Reply
 2. Vlad Ciobanu

  Sunt importiva revocarii abuzive a Avocatului Poporului. Cine formeaza guvernul nu are drept de veto asupra tuturor institutiilor statului – nu asa funcioneaza democratia!

  Reply
 3. plesa.a

  Sunt impotriva revocarii Avocatului Poporului ,dar mai mult de o petitie ce se poate face?

  Reply
 4. Elena Cristea

  Sustin protestul! Rusine USL!!!! Restauratie? E mai rau decat pe vremea lui Nastase.

  Reply
 5. Dunca Ștefana Maria

  Nu pot sa cred ca s-a ajuns la asa ceva…Mi-e rusine de ce se intampla in tara!

  Reply
 6. Badea Ionut-Adrian

  Sunt impotriva revocarii Avocatului Poporului! Deja au calcat Constitutia Romaniei in picioare prea mult!

  Reply
 7. Tonny-Leonard Farauanu

  STOP atacurilor impotriva statului de drept! Altfel locul vostru e langa Nastase.

  Reply
 8. STELUTA FOTEA

  semnez impotriva revocarii avocatului poporului si impotriva atacurilor la statul de drept

  Reply
 9. Gabi

  Sunt impotriva revocarii abuzive a Avocatului Poporului, cat si impotriva democratiei originale implementate de USL si antenele lui Felix. Daca va trebui, voi iesi in strada alaturi de toti cei care doresc democratie fara originalitati bolsevice. Desteapta-te, romane! Caci daca nu acum, atunci cand? Daca nu noi, atunci cine?

  Reply
 10. solea liviu

  Semnez contra revocarii abuzive a Avocatului Poporului.Si totodata semnez si demisia lui Ponte, iar Crin sa ne mai lase putin ca nu mai este mult pana in toamna.
  de ce sunt impozitate diferentele luate abuziv din pensiile oamenilor ?cand ar trebui sa nea dea noua dobanda ca s-au folosit de ei.

  Reply
 11. Claudiu Nan

  Nu credeam ca o sa ajung sa spun asta: PSD (PNL inclusiv) este mai RAU decat PRM!!! Sustin lupta pentru democratie in Romania!

  Reply
 12. Nistor Violeta

  Sunt impotriva revocarii avocatului poporului, deoarece se incalca grav constitutia,a statului de drept!Eu personal cred ca asistam la o lovitura de stat,la o lovitura adusa democratiei noastre!

  Reply
 13. Gruia Luminita

  sustin petitia impotriva revocarii abuzive a avocatului poporului! abuzurile usl se tin lant!

  Reply
 14. Diana D

  Sustin protestul initiat de dvs. Trebuie sa ne mobilizam pentru ca riscam iesirea din Europa si intrarea intr-o urata dictatura. Astept ca dna Alina Mungiu sa isi faca mea culpa pentru felul in care l-a promovat pe Ponta si pentru ciudatele indoieli pe care le exprima chiar si in ultimul articol referitor la scopurile si realizarile USL.

  Reply
 15. ion m.

  sunt impotriva revocarii avocatului poporului,dar unde este dna mungiu care-l sustinea pe v.ponta.

  Reply
 16. Purcarea Andrei Eduard Eugen

  Impotriva revocarii abuzive a Avocatului Poporului!
  ——————————————————————————–

  Reply
 17. Mihaela Taca

  La fiecare actinune a USL de demolare a bietelor noastre institutii am zis ca nu se poate mai rau; iata ca se poate.

  Reply
 18. Cornel Schiau

  Impotriva revocari abuzive a Avocatului Poporului.
  Este de mentionat, fara sa constitue circumstanta atenuanta ca basescu, in cei aproape 8 ani de ,,presedinte jucator,, a creat si el, cadru imoral si amoral.

  Reply
 19. Diana Socoliuc

  Sunt impotriva revocarii Avocatului Poporului. e un abuz de putere si incalcare a democratiei. din pacate nu si singurul

  Reply
 20. Robert Antonescu

  Impotriva revocarii abuzive a Avocatului Poporului si a oricaror alte eventuale masuri nedemocratice.

  Reply
 21. Monica Mocanu

  semnez si eu, e a treia petitie pe care o semnez in ultimele saptamani. voi merge si la manifestatiile de protest

  Reply
 22. Radu Pavel Gheo

  Semnez impotriva demiterii abuzive a Avocatului Poporului si a atitudinii autocratice a puterii politice actuale.

  Reply
 23. Ileana Moise

  E revoltator ce se intampla:revocarea Avocatului Poporului, revocarea Presedintelui Senatului si a celui al Camerei Deputatilor si, in general, tot planul pe care USL il vrea aplicat in 24 de ore (la semnalul dat de dl. Dan Voiculescu) in dispretul oricaror legi si in numele poporului ai carui reprezentanti cei din USL se cred. Au uitat ca s-au angajat la o guvernare temporara! Cine le poate spune acestor parlamentari ca nu pot face chiar ceea ce vor? Dl. Ponta spunea ca doreste sa aleaga rezolvarea europeana a diferendului intre guvern si prsedinte. De ce nu alege si rezolvarea europeana a situatiei in care singur s-a bagat plagiind intr-un mod atat de grosolan? Ce e de facut, ce se mai poate face? Avem, noi, oamenii normali, vreo sansa/speranta sau trebuie sa asistam de acum incolo la instaurarea regimului prostiei agresive, nesimtirii si bunului plac?

  Reply
 24. Adrian Dusa

  Impotriva masurilor abuzive si nedemocratice, semnez contra revocarii Avocatului Poporului.

  Reply
 25. Adrian Baboi-Stroe

  Protestez impotriva subminarii democratiei si a statului de drept.

  Adrian Baboi-Stroe

  Reply
 26. Monica POP

  Impotriva revocarii avocatului poporului! Cred ca ar trebui sa facem mai mult! De ce nu iesim in strada ??????

  Reply
 27. Octav Doru

  Ma declar ferm contra revocării Avocatului Poporului. Acest demers (și din păcate nu este singurul) este profund nedemocratic și anticonstituțional

  Reply
 28. Ioan Ionut

  Cred ca visez… Va rog treziti-ma! E un cosmar…se face ca moare democratia, libertatea.

  Reply
 29. Nicolae Georgeta

  Sunt impotriva revocarii Avocatului Poporului,asistam la o lovitura de stat,e mai rau ca in 90 cand a chemat Iliescu minerii,acum sunt anihilate institutiile statului de drept ,imi pare rau ca nu sunt in tara,as fi iesit in strada,acolo unde ar trebui sa se afle acum toti oamenii responsabili din Romania,ma tem pt Romania.

  Reply
 30. Angelica Chici

  Sunt impotriva revocarii abuzive a Avocatului Poporului.Jos guvernul grivco,jos USL.

  Reply
 31. Simona Ionescu

  împotriva revocării abuzive a Avocatului Poporului. Și împotriva tuturor abuzurilor.

  Reply
 32. adi

  Semnez pentru un abuz care are loc in aceste zile in Parlamentul Romaniei. Sunt impotriva revocarii Avocatului Poporului!

  Reply
 33. constantin mihalache

  aparam democratia de totalirism
  romanii pot fi solidari la greu
  pontasenko si antosenko au intrecut
  limita rabdarii

  Reply
 34. Mihaela Mihailovici-Bucurenci

  Semnez. Cred insa ca e urgent sa facem mai mult. Astept de la organizatia dvs semnalul iesirii in strada, intr-o maniera cat mai clar delimitata de orice partid politic.

  Reply
 35. Banita Petruta

  Iliescu e la putere! din nou! PNL e o maaaare rusine! sper ca pana la toamna USl sa dispara. forever!

  Reply
 36. PETRUT DOINA

  Sunt impotriva abuzurilor care se petrec , aproape zilnic ,in ultima vreme.Nu mi-as fi inchipuit niciodata ca se poate intampla asa ceva , la nivel de guvern.E jenanant ca oamenii acestia nu se pot comporta cum le-ar cere functiile pe care le reprezinta ,de fapt cred ca atat pot ei si nu se pot ridica la nivelul unor oameni de stat , care sa infaptuiasca lucruri marete care sa ajute tara sa progreseze si sa ramana in istorie.

  Reply
 37. Liana Rusu

  Semnez aceasta petitie si sugerez sa ne pregatim sa reactionam impreuna la atacurile impotriva statului de drept pe care USL le-a lansat deja si pare ca vrea sa le continue. Nu putem sta cu mainile incrucisate…

  Reply
 38. Radu Zah

  Semnez. Totusi, articolul ar trebui sa aiba si autor, poate fi important.

  Subliniez ca acest deznodamant era previzibil luand in calcul cine sta in spatele actualei puteri (pe cale sa devina absoluta) si vazand semnele din vremea cand inca mai erau in opozitie – manipularile contra presedintelui si isteria „dictaturii”, dorinta de exterminare a PDL-ului (o dorinta cel putin ciudata a unui partid LIBERAL), ura care razbatea din discurs.

  Imi este destul de clar ca miza principala – si motivul pentru care au putut obtine majoritatea initiala care a daramat guvernul Ungureanu – este acapararea justitiei. Asta e problema lor, justitia nu mai e controlabila si sunt foarte multi in pericol de condamnare sau se tem sa se infrupte de acum inainte (ca altfel de ce ai vrea sa fii la putere, nu?).

  Sa nu mai vorbim de „cinstea” ministrilor plagiatori, in frunte cu intaiul plagiator al tarii.

  Reply
 39. Gologus Ioana

  Sustin initiativa Romaniei Curate.Semnez contra revocarii abuzive a Avocatului Poporului.

  Reply
 40. Tudor Ciuhodaru

  Sa nu ne batem joc de democratie. Nu ne putem permite acest risc. !933,1945 nu sunt chiar asa departe in istorie.

  Reply
 41. Gabriela Vlasie

  Subscriu si consider ca artistii astia din Parlament traiesc intr-o lume paralela.
  Sa-i aducem cu picioarele pe pamant!

  Reply
 42. Magdalena-Maria Grosu

  Nu au nici o rusine!
  Prostia, Furtul, Obraznicia ataca esenta democratiei romanesti!
  Societatea civila trebuie sa reactioneze rapid si in forta!

  Reply
 43. Toc Mirela

  Trebuie inlaturati cat mai repede de la putere USL-ul.Nu imi vine sa cred ce se intampla . Toti cetatenii corecti trebuie sa apere democratia si sa protestam impotriva restauratiei.

  Reply
 44. VASILE RADU

  Sunt impotriva revocarii avocatului poporului, impotriva tuturor derapajelor de la democratie, impotriva ofensivei fostilor securisti care au pus din nou mana pe parghiile puterii. Sa iesim in strada si sa protestam cat nu este prea tarziu.
  Fac un apel la toti cetatenii Romaniei care cred in libertate si democratie, care mai judeca cu propria minte si nu cu mintea manipulatorilor de la antene sa iasa in strada!

  Reply
 45. moisei tatiana

  Sunt IMPOTRIVA revocarii av. poporului, sustin initiativa pt. o ROMANIE curata.
  Semnez.

  Reply
 46. Corneliu Rusu

  Nu sant deacord cu schimbarea „avocatul poporului”
  Nu vrem dictatura Ponta Antonescu

  Reply
 47. Ratz Crina

  Sunt impotriva revocarii Avocatului Poporului. O Romanie curata nu inseamna politizarea tutuor institutiilor statului.

  Reply
 48. Teodorescu Ioana

  Protestez nu numai impotriva revocarii avocatului poporului, ci impotriva tuturor abuzurilor savârsite de aceasta coalitie a asa-zisului „bun simt”, dar care aminteste de epoca stalinista.

  Reply
 49. catrina icristina

  acesti lupi hamesiti,vor sa inghita tot… subscriu impotriva distrugerii ordinii de drept….atat cat este,,

  Reply
 50. Florin Stefan

  Sunt pentru apararea demnocratiei cu orice pret! Este momentul sa ne opunem incalcarii drepturilor cucerite cu sange!

  Reply
 51. Goina Calin

  Trebuie aparata ordinea constitutionala. Dupa atacurile PDL-ului, acum USL-ul incearca sa disloce ce-a mai ramas. Destul!

  Reply
 52. Ada-Maria Ichim

  Brr… Dorneanu, consilier Ilisecu pe vremea Mineriadelor. Ce spune acest lucru despre integritatea si neutralitatea sa?
  Sunt impotriva revocarii Avocatului Poporului prin metode nazisto-comuniste. Un abuz care trebui adus la cunostiinta UE.
  Subscriu parerii presedintelui basescu – independenta sistemului juridic din Romania este tinta guvernului Ponta.

  Reply
 53. Francisc Simon

  Cei care, fiind in opozitie, „latrau” pentru democratie, acum, de cand au ajuns la putere, vor sa o sfasie. Democratia este in mare pericol. Rusine lui Ponta si Antonescu. Semnez petitia impotriva revocarii Avocatului Poporului.

  Reply
 54. Milulescu Tudor

  Asistam la actiuni de preluare in forta a controlului asupra institutiilor statului la modul tot mai deschis si cu o nesimitire tot mai crescanda in vederea instituirii unui regim de dictatura. Sunt impotriva revocarii abuzive a Avocatului Poporului

  Reply
 55. Bogdan Mazalu-Dragu

  De departe lucrurile nu se vad bine … chiar foarte prost. Se strang abuzurile ciorchine in carca aceste-i glume de guvern, gluma proasta, tot mai proasta. Subscriu.

  Reply
 56. Balica Violeta

  Ascult si vad ce se intampla in ultima perioada si … nu pot sa cred!!!
  Am avut incredere in USL si m-am bucurat de venirea lor la putere dar… acum constat cu stupoare ca m-am inselat amarnic!
  Nu s-a mai intamplat asa ceva nici in cele mai negre etape ale istoriei noastre din ultimii 200 de ani.
  Subscriu la protestul initiat si sper ca aceasta actiune va fi, alaturi de alte asemenea, un semnal de alarma pt a readuce USL-ul pe calea cea buna.

  Reply
 57. PASCARU MARINELA

  Semnez si sustin ARC cu toata fiinta mea. NU PUTEM ADMITE CA DEMOCRATIA SA FIE ASASINATA; e îngrijorator ce face USL care readuce în Bucuresti un parfum de mineriade si de banditism politic.
  Stimati concetateni, situatia din tara este mai mult decât critica. Luati atitudine, nu va lasati prinsi în plasa acestui USL care, contrar celor afirmate in perioada în care erau în opozitie, iata, învrajbesc un popor deprimat si ajuns la limita suportabilului; ca sa nu mai spun de imaginea îngrozitoare ce o lansam în Europa si restul lumii.

  Reply
 58. Gabriela Stoica

  Se pare ca intram, daca nu cumva am si intrat,
  intr-o dictatura de tip ceausist cu partid unic si in curand cu”ciocul mic” (citat PSD).

  Reply
 59. Venera Costea

  Sunt impotriva revocarii Avocatului Poporului! Ma tem ca singura solutie este sa iesim in strada, si asta cat mai repede cu putinta! Numai presiunea strazii poate opri CIUMA ROSIE!

  Reply
 60. ara septilici

  nu m-am simtit atit de oribil de trista din anii 88-89. desigur, tot ce s-a intimplat azi e un atac fara precedent la TOT ce a reusit sa se infiripe bun din 1990 incoace. sustin si semnez orice fel de actiune impotriva inconstientilor si mafiotilor USL, cei carora nu le pasa ca vor intoarce romania cu 30 de ani inapoi.

  Reply
 61. Geta Tiba

  total impotriva abuzurilor si atentatelor asupra democratiei si institutiilor statului

  Reply
 62. Laura Popescu

  Semnez. In seara asta s-a iesit in strada la Victoriei. Miine se va iesi din nou. Inteleg ca si la Universitate. Haideti.

  Reply
 63. Buzea Cristina

  la revocarea din functie nu s-au respectat prevederile Legii avocatului poporului. Decizia incalca in mod flagrant legea si semnez impotriva revocarii.

  Reply
 64. Nick Sava

  Subscriu. Protestez impotriva tuturor atacurilor im0otriva institutiilor statului de drept la care s-a dedat puterea politica. Unele derapaje si chiar abuzuri ale fostei puteri nu justifica razboiul total declarat de actuala putere. In acelasi timp, sa nu uitam ca USL, prin semnatura lui Ponta, este partener al ARC si semnatar al Acordului de Buna Guvernare. „Singurul”, se lauda el din Parlament. Si sub acest acoperamint, de 50 de zile incalca tot ce sta in calea restauratiei! FARA ca ARC sa fi luat vreo pozitie – pina in acest moment! Bine si acum, in ceasul al 13-lea, dar vreau sa vad ce mai urmeaza. Oare dna Alina M-P va deveni la fel de virulenta impotriva USL precum era impotriva puterii portocalii?

  Reply
 65. alex butnaru

  Nu stiu in cate cazuri de abuz impotriva drepturilor omului s-a sesizat acest Avocat al Opoprului ca si toti predecesorii sai – cel care (pentru ca functia a fost detinuta numai de barbati) a detinut aceasta functie a fost intotdeauna un om de paie al regimului politic respectiv. Cred ca dl. Iancu nu face exceptie – de fapt imi amintesc ca la numirea sa au fost si atunci numeroase comentarii legate de prestatia sa profesionala si caracterul sau. In acest sens Dl. Iancu nu este in nici un fel deosebit de Dorneanu – profilul este asemanator juristi fara coloana vertebrala si fara nicio legatura cu sustinerea drepturilor omului. Nu vad de ce sa semnez petitia

  Reply
 66. Pavel Ioan Emanuiel

  De acord,ceea ce se face astazi este inceputul unei epoci ,sper cat mai scurta,negre pentru Romania.

  Reply
 67. Mircea Ignat

  Semnez. Din păcate cred că se depășește nivelul mineriadei.Doi mari inconștienți ; Ponta și Antonescu.
  Seamănă perioada asta cu perioada în care au venit comuniștii. Același nociv partid PSD și un impostor urmaș al lui Brătianu !

  Reply
 68. Nechita Manuela

  Nu sunt de acord cu revocarea avocatului poporului. Este diabolic ceea ce se pregateste… Daca el va reusi planul, eu prevad un exod al romanilor c are nu pot indura „noul” regi.

  Reply
 69. Ion Topa

  Sunt impotriva unui astfel de demers. E pacat sa vedem ca atunci cand institutiile incearca sa functioneze sunt astfel lovite.

  Reply
 70. Marcela Topliceanu

  Sunt impotriva revocarii abuzive a Avocatului Poporului si a abuzurilor de orice fel. Faptul ca si PDL a procedat la fel nu justifica un asemenea demers.

  Reply
 71. VALENTIN RADU

  Cad toate redutele…..Asa cum cainii inebunesc de la caldura si devin hiperagresivi …..SUSTIN ACEST PROTEST!

  Reply
 72. Cathy Todoran

  Opriti abuzurile impotriva institutiilor statului. D-na Pippidi, va felicit, ati reusit sa participati la realizarea unei Romanii foarte „curate”! Anarhistii USL si sustinatorii lor sa se scalde in sangele tinerilor romani care au murit degeaba!

  Reply
 73. Izabella Ciufudean

  Este incredibil ce-si permite USL, asta e pretul platit ca unii (prea multi) i-au votat.

  Reply
 74. Nicoleta Moloca

  Semnez contra revocarii abuzive a Avocatului Poporului.
  Protestez impotriva USL si a metodelor acestora de a exercita puterea.

  Reply
 75. Dan Perețianu

  Protestez împotriva demiterii Avocatului Poporului, a demiterii Președinților Senatului și Camerei Deputaților

  Reply
 76. Radu Cornel

  Sunt impotriva revocarii Avocatului Poporului. Solicit actiune civica consistenta care sa duca la respectarea in intregime a legii. Cunosc „Sistemul” – legile sunt pentru restul ei sunt exceptiile (mai exact – legile restrictive, cele cu beneficii doar ale lor – vedeti cum s-au „repartizat” si „vandut” locuintele de serviciu si casele de protocol – ca sa dau doar un exemplu nesemnificativ). Daca-i vom lasa iarasi sa acapareze putinul ce reusise a scapa de sub controlul lor – probabil in scurt timp vom ajunge sclavii propriilor neputinte!

  Reply
 77. marian

  Vreu sa vad pe posturile tv si sa aud la rodio chemarea la apararea democratiei, a ASOCIATIEI PENTRU O ROMANIE CURATA. Nu doresc ca o grupare mafiot tip USL sa apere coruptii,plagiatori si tradatorii incalcand toate legile statului.Astept ca A.P. o Romanie curata sa iasa in strada cu toti membri si simpatiztanti. Jos tentaculele dupa justitie si libertate.

  Reply
 78. Elena Mateescu

  Nu am crezut ca voi trai asa ceva si am o experienta de viata suficient de mare care sa imi permita sa spun asta .
  Sunt impotriva oricarui atac si a oricarei forme de abuz asupra tuturor institutiilor satului.
  Sunt impotriva revocarii abuzive a avocatului poporului.
  Vrau democratie adevarata , nu mascata!

  Reply
 79. Sile

  Nu contest rostul acestor petitii, chiar daca aceia caror le sunt adresate nu dau doi bani pe ele.Nimeni nu poate sti dinainte care din milioanele de ghinde pe care le face un stejar vor deveni stejari. Dar vor deveni. O zi buna !

  Reply
 80. Bogdan Leganaru

  Impotriva revocarii abuzive a Avocatului Poporului! Impotriva tuturor atacurilor clasei politice asupra statului de drept!

  Reply
 81. maria

  Sunt impotriva revocarii avocatului poporului , m-am saturat de atata sfidare a noului guvern a tot ce inseamna institutie de stat , domnul Zgonea a spus ca se poate plange si la mama CCR , oare ce mai urmeaza ?

  Reply
 82. Craciun Gratiela

  Copiii nostri se lupta in strainatate sa ne reprezinte cu onoare, au facut sacrificii uriase sa ajunga acolo, iar o sleahta de politicieni care nu merita sa se numeasca asa, distrug toate sperantele si viitorul lor, implicit si al nostru !!! Revolta pe care o simt majoritatea romanilor este prea mare sa incapa in cateva randuri !
  Rusine liderilor USL !!!

  Reply
 83. dragos

  sunt impotriva abuzurilor facute statuli de drept din partea guvernului Ponta.
  JOS GUVERNUL PONTA

  nu se poate ca totul pt ca muschi tai vrea ca tu sa iti pui oameni tai. asta nu mai este democratie ci comunism.
  JOS COMUNISTI LUI PONTA

  Reply
 84. Iordache Elena

  Semnez impotriva revocarii Avocatului Poporului si a celorlaltor abuzuri ale USL!

  Reply
 85. sorin rabulea

  Total impotriva revocarii avocatului poporului si a celorlalte revocari ce au urmat si vor urma. Impotriva impostorilor care au organizat lovitura de stat aflata in desfasurare

  Reply
 86. Nicoleta Cioroianu

  Democratia inseamna separatia puterilor statului, nu subjugarea lor! Sunt extrem de ingrijorata si speriata de evenimentele la care asistam astazi ! Nu inteleg ce doresc acesti politicieni… Ei chiar nu urmaresc reactiile occidentului…se pare ca nu le pasa nici de noi, nici de Europa…

  Reply
 87. Alina Bodea

  Cer guvernarii USL sa inceteze atacul ticalos impotriva institutiilor statului de drept. Sustin anularea revocarii abuzive a Avocatului Poporului.
  Domnilor penali din acest guvern, si din toata clasa politica: ne-am saturat! Chiar daca faceti ca legea sa functioneze dupa chipul vostru, tot vinovati sunteti si tot ca vinovati veti plati pentru viata furata citorva generatii. Rusine!

  Reply
 88. Sorin

  Sunt impotriva revocarii abuzive a Avocatului Poporului!

  Nu mai stiu exact dar nu cumva D-na Alina Mungiu Pippidi a sustinut venirea lui copy-paste la guvernare?

  Reply
 89. Cristian Neagoe

  Revocarea Avocatului Poporului este un atac grav la adresa Domniei Legii si a unei institutii democratice functionale. Voi iesi in strada pentru a protesta si va invit sa o faceti la randul vostru. Bucuresti, Piata Universitatii, ora 19.00, 4 iulie 2012.

  Reply
 90. simulescu camelia

  este revoltator tot ce s-a intimplat ieri,nu-mi vine sa cred ca intr-o singura zi se poate instaura dictatura usl (cu litere mici) condusa mai mult sau mai putin din umbra de Voiculescu.

  Reply
 91. Voicu Rădescu

  Bineînţeles, semnez aceast protest!…Da, sîntem înconjuraţi de abuzuri şi de ilegalităţi comise cu o viteză (frecvenţă) mult mai mare de noii sosiţi la chiolhanul „puterii”. Trebuie să învăţăm să facem faţă. Adică să „le” rezistăm! Protestaţi prin toate mijloacele legale: petiţii; grevă de zel în instituţii; claxonaţi la ore fixe cîte 5 – 10 secunde – cît mai mulţi, în cor de se poate; grevă japoneză; ecusoane, brasarde, tricouri inscriptionate vizibil cu/despre ce simţim că ne „loveşte” mai tare, pe mai mulţi; etc, etc, etc. Bineînţeles, semnez aceast protest!

  Reply
 92. Nicu Aivanoaei

  Sunt impotriva revocarii Avocatului Poporului.
  Ma alatur tuturor celor care protesteaza impotriva abuzurilor de neimaginat ale USL.
  USL este de fapt PSD care a anexat PNL si care foloseste banii lui Felix pentru a rasturna democratia.
  PSD a fost infiint de un comunist – ion iliescu – si ne arata acum fata neo-comunismului, varianta interes propriu prin tehnici mafiote pe fata si in dispretul poporului.

  Reply
 93. Darie Daniela

  Este revoltatoare si inadmisibila atitudinea acestor politruci fata de statul de drept!

  Reply
 94. IOANA VOICU

  semnez…impotriva lui Ponta si Antonescu nu putem semna?! pt expulzarea din Romania

  Reply
 95. Augustin Ivascu

  Sunt extrem de ingrijorat de abuzurile pe care guvernul USL le face in conditiile in care au doar 6 luni de guvernare deocamdata! Oare ce vor face cand vor avea o majoritate confortabila in Parlament pentru 4 ani?
  Semnez pentru a protesta impotriva revocarii avocatului poporului si abuzurilor evidente la adresa democratiei!

  Reply
 96. Gabi Vasilescu

  Sunt foarte ingrijorata de incalcarea legilor si implicit a democratiei,Nu putem accepta sa fim intorsi in urma cu 22 de ani,pt ca asta se va intampla,Si asa s-a construit foarte greu pana acum, Sa nu-i lasam sa darame, Sa neunim.Numai asa putem invinge.Sunt impotriva revocarii avocatului poporului.

  Reply
 97. Rudaci Lucica

  Sunt impotriva abuzurilor USL, si implicit ipotriva revocarii Avocatului Poporului

  Reply
 98. Holospin

  Sunt impotriva revocarii abuzive a Avocatului poporului. Consider un atac fara precedent la statul de drept si la democratie.

  Reply
 99. Horj Viorel

  Sunt impotriva revocarii abuzive a Avocatului Poporului.Propun de asemenea sa adresam o petitie Avocatului interimar Valer Dorneanu

  Reply
 100. constantin mihalache

  Revocarea abuziva a Avocatului Poporului
  este revoltatoare si nerusinata!

  O forma grosiera de impertinenta la adresa cetatenilor !

  Reply
 101. Mihaela Lese

  Demolarea unei institutii a statului de drept ne afecteaza pe toti. Semnez impotriva revocarii abuzive a dlui profesor Gheorghe Iancu si sper din toata inima ca aceasta petitie va fi utila.

  Reply
 102. FlorinL

  protestez impotriva oricarui derapaj neconstitutional, inclusiv asta cu avocatul poporului

  Reply
 103. Viorel Padureanu

  Semnez contra revocarii abuzive a Avocatului Poporului.

  Viorel Padureanu
  Timisoara

  Am trimis si petie institutie pentru a verifica constitutionalitatea ordonantelor emise de Guvernul Ponta.

  Nepasarea ne va costa.

  Reply
 104. E Nicolae

  Sunt impotriva revocarii Avocatului Poporului !
  ——————————————————————————–

  Reply
 105. Toth

  Semnez impotriva revocarii abuzive al Avocatului Poporului si pentru respectarea Statului de drept!

  Reply
 106. Ana Ciucan Tutuianu

  Semnez aceasta petitie, deoarece sunt impotriva domniei discretionarului, a incalcarii (sistematice) a Constitutiei si pentru ca doresc ca, in sfarsit, Romania sa devina un adevarat stat de drept.

  Ana Ciucan Tutuianu

  Reply
 107. Florin Popescu

  Prea multe lovituri bine tintite impotriva institutiilor statului de drept, atat de greu construite si inca fragile. Daca nu-i oprim amanetam viitorul inca unei generatii.
  Sunt impotriva revocarii abuzive a Avocatului Poporului.

  Reply
 108. maria

  Sunt de acord sa semnez nu numai pentru avocatul poporului dar si pentru inspaimantatoarele actiuni nedemocratice din ultimele zile care au creat o presiune insuportabila asupra noastra a celor care nu avem nicio legatura cu politica dar nici nu suntem niste prosti capabili sa inghitim orice…

  Reply
 109. Muntenescu Rodica-Teodora

  Ma ingrijoreaza abuzurile din ultimele zile, printre care se numara si schimbarea avocarului poporului.

  Reply
 110. Aura Bitoleanu

  Semnez contra revocarii abuzive a Avocatului Poporului. Protestez impotriva USL si a metodelor acestora de a exercita puterea.
  ——————————————————————————–

  Reply
 111. George Ciprian Modoi

  Asaltul asupra democratiei trebuie oprit! In anii care au trecut de la revolutie am asistat la multe abuzuri, facute de politicieni din toate taberele. Dar parca din anii 1990-1991 nu am mai simtit asa de acut necesitatea de a ne apara in strada liberatatea.

  Reply
 112. Marie-Jeanne iordache

  Sunt impotriva revocarii Avocatului Poporului! Daca vrem sa fim un Stat de drept trebuie sa anulam toate masurile neconstitutionale petrecute in ultimele 4 saptamani!

  Reply
 113. Valentin Lipovicianu

  SUNT TOTAL CONTRA SCHIMBARII AVOCATULUI POPORULUI.
  DEMISIA LUI COPY&PASTY SI JOS GUVERNUL PLIN DE PENALI SI INCAPABIL.

  Reply
 114. Ruhman Norbert

  Cand l-am vazut pe Ilici langa Ponta in sedinta de
  guvern, am crezut ca am vedenii.
  Nu ma mai mira nimic, astia sunt capabili sa puna
  mana la alegeri si pe computerul central.
  O sa-si puna probabil un avocat de-al lor, in cazul in
  care vor fi presati de populatie, ca sa fie un avocat al
  ,,poporului,, , asa de ochii lumii.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *