Liviu Giosan

Liviu Giosan este cercetător în geoștiințe la Woods Hole Oceanographic Institution și predă în cadrul programului doctoral comun cu Massachusetts Institute of Technology.

Dupa licența în geologie la București, și-a luat doctoratul la State University of New York. A condus și participat la expediții pe toate oceanele lumii. Studiile sale au fost publicate în jurnale științifice de prim rang precum: Proceedings of the US National Academy of Sciences, Geology, Nature Geoscience. Contribuțiile sale, semnalate, printre altele, în National Geographic, Discovery, New York Times includ: descoperirea unui nou tip de delta, prima determinare de precizie a vârstei Deltei Dunarii, demonstrarea efectelor catastrofale ale despăduririlor asupra evoluției Deltei si Marii Negre și analiza cauzelor climatice ale dezvoltării și decăderii civilizațiilor Indiei.

În 2000, a inițiat și co-fondat Asociația Ad Astra a cercetătorilor români. A publicat analize și texte de opinie pe “România Curată”, în “România liberă”, „Adevărul” și “Dilema”.

Articole de Liviu Giosan